Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ ή άλλων διαγωνισμών. Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών.
Αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.
Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή (14/11) πανελλαδική στάση εργασίας, η οποία έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχουν προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο της ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Με τη μαζική συμμετοχή μας στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 12.30 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, στην Αθήνα, στέλνουμε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στις πολιτικές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ασκούνται σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας από την Ελληνική κυβέρνηση, σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα !!!
Γι΄ αυτό, ο αγώνας να μην εφαρμοσθούν στην πράξη τα μέτρα που προβλέπει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 είναι συνεχής. Πρέπει να αποτραπούν οι 2.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012.
Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους που προωθείται με την διάλυση των Κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Λέμε ΟΧΙ στις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική «επιτροπεία» των Ο.Τ.Α. που θα φέρει αναγκαστικές μετατάξεις, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απολύσεις και νέους φόρους στους πολίτες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΝΕΑ «ΒΑΡΒΑΡΑ» ΜΕΤΡΑ

Το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τα μέτρα του 3ου Μνημονίου που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απολύσεις, τις υπηρεσίες των δήμων σε αποδόμηση – κατάργηση και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και πλήττοντας τους ήδη οικονομικά επιβαρυμένους δημότες που θα επωμιστούν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται « Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.
Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και Υ.Ε. αύριο
Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.
Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.
Με τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας, καλούμε τους αιρετούς να αρνηθούν κατ’ αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Στόχος μας είναι να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και θα υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για να αποτρέψουμε την κατάρρευση και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου