Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Σπύρου Πίερρου στα "Νέα της Νεμέας"



1.            Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε πιο ενεργά με την πολιτική και συγκεκριμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αν και πραγματικά δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρουν αυτά τους δημότες μας, μέσα στη δίνη μιας πελώριας κρίσης που απειλεί τους πάντες με καταποντισμό…
Η ενασχόλησή μου με την πολιτική είχε σκοπό την έντονη, συνεχή και εποικοδομητική συμμετοχή και δραστηριότητα στα κοινά και  την παρουσία μου στην τοπική κοινωνία με την προβολή των θέσεων και της παράταξης.
 Στηρίζω κάθε θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής αλλά ασκώ και τεκμηριωμένη κριτική για κάθε τι που θεωρώ οπισθοδρόμηση...

2. Ποιός ο ρόλος σας στο ΣΥΡΙΖΑ;
Ανήκω στην παράταξη από το 2002 όπου όλοι θυμόμαστε ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία δεν ξεπερνούσαν το 3%! Σήμερα, είμαι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του Τμήματος Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ .  Συντονίζω την ομάδα εργασίας η οποία χειρίζεται τα θέματα των Υπηρεσιών. Είμαι επίσης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM Κορινθίας στην οποία συμμετέχουν ακόμα δύο μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας.

3. Όσον αφορά την Νεμέα υπάρχει στα σχέδια μια τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή;
Έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2012 η εγγραφή μελών για τη συγκρότηση Τ.Ο. Νεμέας και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έως και σήμερα. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε εκλογές για την ανάδειξη 5μελούς συντονιστικής γραμματείας. Η ερώτησή σας μου δίνει καλή αφορμή για να καλέσω ακόμα πιο πολλούς συμπολίτες να εγγραφούν στην Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας κάτι που δεν εκφράζει μόνο τις αριστερές και τους αριστερούς, αλλά όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, δίνοντας τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τη πολιτική τους συνείδηση όχι στη
  βάση της κομματικής τους καταγωγής αλλά στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος. Θέλουμε να συναντηθούμε με ακόμα περισσότερους.

4. Γνωρίζετε ότι η ΔΟΥ έφυγε. Γιατί η Νεμέα δεν απέκτησε κάποιο γραφείο φορολογικής υποστήριξης όπως έγινε σε άλλες περιοχές; Θα κάνετε κάποιες ενέργειες να μείνει η αστυνομία - δήμος, που σύμφωνα με τον νέο Καλλικράτη είναι πιθανόν να φύγουν από τη Νεμέα;
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από το Δήμαρχο Νεμέας ότι θα ξεκινήσει τελικά στο Δήμο μας η λειτουργία ΚΕΦ κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Θα ήθελα να κρατήσω παρόλα αυτά τις επιφυλάξεις μου γιατί πέρυσι, όταν έκλεισε η ΔΟΥ Νεμέας σε συνάντηση που είχαμε με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου παρουσία βουλευτών του Νομού μας και αντιπροσωπείας του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας το ίδιο ακριβώς προβλεπόταν και ήταν μάλιστα προσωπική δέσμευση του Υπουργού απέναντί μας και στο Δήμαρχο Νεμέας προσωπικά. Κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ. Δεν σας κρύβω επίσης την αγωνία μου για το ενδεχόμενο της κατάργησης του Α.Τ. Νεμέας  και δεν χρειάζεται ν’ αναφέρω τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη στο δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου μας.  Έντονη φημολογία και από την πλευρά μας ανησυχία παρουσιάζει το γεγονός του περιορισμού του αριθμού των ΟΤΑ, κάτι που θα οδηγήσει σε συνένωση, κατάργηση είτε συγχώνευση του Δήμου μας.
Εμείς ως Τ.Ο. Νεμέας ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουμε μια σειρά από συναντήσεις και επαφές, με θεσμικούς φορείς και με το Δήμο Νεμέας πιέζοντας και κάνοντας σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Νεμέα πρέπει να παραμείνει ως αυτοτελής Δήμος και το ΑΤ Νεμέας όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να παραμείνει και να είναι  επαρκώς στελεχωμένο με εξειδικευμένο δυναμικό, να διαθέτει αποτελεσματικά και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και να λειτουργεί με διαφάνεια και δημοκρατία, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών μας. Κάτι που κατάφερε προσφάτως πολύ επιτυχημένα και εδώ δεν παραλείπω να συγχαρώ τους αστυνομικούς μας με τη συμβολή των οποίων εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει επτά (7) ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

5. Τέλος βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο κόμμα που θα κυβερνήσει την Ελλάδα;
Τρία χρόνια μνημονιακών πολιτικών φαίνεται πως είναι αρκετά για να εξαθλιωθεί ένας λαός, να διαλυθούν οι κοινωνικές δομές υγείας, παιδείας, ασφάλισης..., να οδηγηθεί το 1/3 του πληθυσμού στην ανεργία και η νεολαία στην ξενιτειά. Να κυριαρχεί η απαισιοδοξία και να αυξάνονται αλματωδώς οι αυτοκτονίες. Να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις και να επικρατήσουν σύγχρονες μορφές δουλείας και μαζική κοινωνική εξαθλίωση. Να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, να περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες και ταυτόχρονα να μεγαλώνει η φορολογική επιβάρυνση και η ακρίβεια. Η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων έχει γίνει εφιαλτική και η φτώχεια είναι κυρίαρχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να γίνει το επόμενο κόμμα που θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, τον πολιτισμό και τον πολιτισμό της εργασίας, την αξιοπρεπή ζωή, την εθνική ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εγγυημένη αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων των μικρών τοπικών κοινωνιών όπως είναι η περιοχή της Νεμέας.

Διαβάστε περισσότερα »