Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Ο γνωστός υπερόπτης και αλαζονικός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (!) Πέτρος Τατούλης ξαναχτύπησε. «Χωρίς καμιάν περίσκεψιν, χωρίς αιδώ» στα εύλογα ερωτήματα που απηύθυναν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο (βλέπε σχετικά http://ekorinthos.gr/2013/08/23/zaxarias-kodelas-petrakos-parembainoyn-gia-ta-skoypidia-stin-perifereia-kai-stelnoyn-anafora-se-ypoyrgoys/#.Uhkv9tLt_IY ) σχετικά με την ύποπτη –αν μη τι άλλο- σχέση της τεχνικής εταιρείας οικογενειακών του συμφερόντων με την ΤΕΡΝΑ που μειοδότησε στο σκανδαλώδη διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σφυρίζει αδιάφορα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Προσπαθεί να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σε μία καρικατούρα της γνωστής άθλιας θεωρίας «περί δύο άκρων», που εμπνεύστηκε το ακροδεξιό επιτελείο του κ. Σαμαρά, επειδή (άκουσον – άκουσον) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχτηκε το μεγαλείο της «τατούλειας πραγματικότητας» που έβαλε την Πελοπόννησο στην «πρωτοπόρο» λύση της καύσης των απορριμμάτων, που μεθοδικά ο ίδιος και το επιτελείο του οργανώνουν την τελευταία τριετία σε βάρος όλης της πελοποννησιακής κοινωνίας.
Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα. Ξανά λοιπόν κ. Τατούλη: Ποια είναι η σχέση της εταιρείας των συμφερόντων της οικογένειάς σας με την ΤΕΡΝΑ; Παραθέτουμε αυτούσιο το ερώτημα που απηύθυναν προς τους Υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάμε απάντηση επί της ουσίας: «Δεν γνωρίζετε ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο Άστρους-Τρίπολης (ολοκλήρωση εργασιών στο οδικό τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ) μετά από διαγωνισμό έναντι αστείας έκπτωσης 5,5%, όταν οι μέσες εκπτώσεις, σε τέτοια μεγάλα έργα, είναι πάνω από 30%; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα γιατί μια εταιρεία τεραστίων δεδομένων όπως η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ, που αναλαμβάνει έργα ακόμα και στο εξωτερικό, αναθέτει υπεργολαβικά στην κατασκευαστική εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη το 40% περίπου του έργου; Αναρωτιόμαστε η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ είχε τόσο μεγάλη ανάγκη και ανέθεσε στην ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη σχεδόν το μισό έργο; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου;». Επί της ουσίας απάντηση και όχι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ας σταματήσετε επιτέλους τις προσβολές προς τους πολίτες που επέλεξαν και επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσετε, όπως οφείλετε προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, ξεκάθαρα και με σαφήνεια στα ερωτήματα που σας απευθύνονται.
Τέλος, δύο κουβέντες για την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής που τρέχει να συνδράμει τον Τατούλη και κυρίως την εταιρεία ΤΕΡΝΑ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παραθέτουμε αυτούσια απόσπασμα από την ανακοίνωση (http://ekorinthos.gr/2013/08/24/deltio-typoy-mpoykoyra-gia-tin-kontra-tatoyli-syriza-gia-ta-skoypidia/#.UhkscNLt_IY) της Χρυσής Αυγής και του κ. Μπούκουρα: «Έπειτα από την συνάντηση και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Ευστάθιος Μπούκουρας με τον υπεύθυνο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ κ. Αγραφιώτη , έχουμε σχηματίσει μια ορθή και σφαιρική εικόνα για το θέμα των σκουπιδιών καθώς και την χωροθέτηση του εργοστασίου . Η πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή αναφέρεται στην χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε συγκεκριμένη τοποθεσία , εντός της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας , κάτι που πιστεύουμε να υιοθετηθεί και από την ανάδοχο εταιρεία». Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ η Χρυσή Αυγή, συνεννοήθηκε άριστα με την ΤΕΡΝΑ και μάλιστα προβαίνει και σε προτάσεις που «πιστεύει να υιοθετηθούν από την εταιρεία». Για άλλη μια φορά το φιλολαϊκό, αντισυστημικό και αγωνιστικό προφίλ της οργάνωσης υποχωρεί μπροστά στα συμφέροντα της εταιρείας! Οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής τρέχουν στα γραφεία των πολυεθνικών και διαπλεκόμενων εταιρειών και προβαίνουν σε «εποικοδομητικό διάλογο» με τους υπεύθυνους των εταιρειών αυτών! Η Χρυσή Αυγή λοιπόν και οι διαπλεκόμενες εταιρείες συμφωνούν επί της ουσίας! Για την ουσία της διαχείρισης των απορριμμάτων κουβέντα.
Διαβάστε περισσότερα »

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΠ

Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την πρόταση του κ. Μπούκλη για αναγνώριση της κορινθιακής σταφίδας ως προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Αυτή ακριβώς, την πρόταση καταθέτει, επί σειρά ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό του πρόγραμμα για μια σειρά προϊόντων της χώρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για προϊόντα του νομού όπως η κορινθιακή σταφίδα, η σουλτανίνα, το λάδι, τα όσπρια Φενεού, κλπ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια της ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής, περνάει μέσα από την αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της χώρας, την αναγνώριση τους ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ, την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση μας στη συζήτηση για το καλάθι των προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Χαιρόμαστε που, τουλάχιστον ο κος Μπούκλης άρχισε να συμφωνεί για την αναγνώριση αυτή. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο περιφερειακό συμβούλιο.
Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η αναγνώριση ενός προϊόντος ως ΠΟΠ δεν λύνει αυτομάτως όλα τα προβλήματα, της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών. Χρειάζεται συνολικός πολιτικός σχεδιασμός για την αγροτική παραγωγή, την πολιτική προώθησης των αγροτικών προϊόντων, τις συνεταιριστικές δομές, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη δημιουργία υποδομών, το υγιές δίκτυο εμπορίας, και ποιοτικά προϊόντα ασφαλή για τον καταναλωτή. Δυστυχώς κανένας τέτοιος σχεδιασμός δεν φαίνεται να υφίσταται, ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καλώντας παράλληλα τον κορινθιακό λαό σε άμεση δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί την πορεία ανάπτυξης της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »