Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Απάντηση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην απρόκλητη επίθεση στο πανηγύρι του Αποστόλου Παύλου.



Aυτές τις μέρες οφείλουμε να τις θυμόμαστε όχι μόνο στην Κόρινθο αλλά παντού. Είναι οι μέρες που ο καθένας και η καθεμία μας, αντιλαμβάνεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι αστείο ή ένα θεατρικό δρώμενο που γελωτοποιοί με σαθρές και δήθεν μπρουτάλ νομενκλατούρες στέκονται στο σανίδι και χειροκροτούνται.
Είναι οι Μέρες που ο καθένας και η καθεμία μας γίνεται και εκείνος/η το αντικείμενο βιαιότητας και καταπάτησης κάθε δημοκρατικής ελευθερίας γιατί είναι απλά είναι διαφορετικός. Χθες ήταν οι μετανάστες, σήμερα οι αριστεροί, αύριο οι γυναίκες και εσύ. Ο φασισμός τρέφεται από την πρωτοφανή πολιτική ασυλία και από την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία έχει ως κύριο στόχο τον αυταρχισμό , τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και το χτύπημα κάθε διαφορετικής φωνής
Οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και η αλληλεγγύη θα τελειώσουν το κακόγουστο σεξιστικό και ρατσιστικό τους παραλήρημα!

Συμμετέχουμε και ενισχύουμε κάθε αντιφασιστικό αγώνα στην πόλη μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στα θύματα των  τραμπούκων που με τις συμμορίτικες πρακτικές τους κάθε άλλο παρά πολιτική παράγουν στον τόπο μας.
Όλοι και Όλες την Παρασκευή στην αντιφασιστική κινητοποίηση στα περιβολάκια στην Κόρινθο ώρα 18 :30.
Οι μέρες αφθονίας τους είναι μετρημένες…
Διαβάστε περισσότερα »

Οι αντιπροσωποι της Κορινθίας για το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι από τις Τ.Ο. Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Νομό Κορινθίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί από τις 10-14 Ιουλίου.








Τ.Ο.  ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ
Πρεντάκης       Αντώνης
Βασιλόπουλος Σωτήρης
Σαράντου         Αγγελική
Λιούντρης       Γιώργος
Τέκνου            Νατάσσα

Τ.Ο. ΚΙΑΤΟΥ
Τσήρος Γεώργιος
Σακούλας Ηλίας
Καρκαλέτσου Ευμορφίλη
Οικονόμου Βλάσσης
Κλωνή Παρασκευή (Εβίτα)

Τ.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Βασιλακόπουλος Θεόδωρος
Θελερίτη Μαρία
Ζιάγκος Θανάσης
Κουρεμπές Θεοφάνης
Κωστάρα Αγγελική
Παπασταμόπουλος Γιώργος

Τ.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Αλεξίου Βασίλης
Παύλου Γεώργιος
Ρίσκα Μαίρη
Σκλίας Γιάννης

Τ.Ο. ΝΕΜΕΑΣ
Πιέρρου Μαρίνα
Δημόπουλος Αθανάσιος
Κυριάκος Μάριος
Κυριακόπουλος Βασίλης
Μπαρλιά Αικατερίνη

Τ.Ο. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Τσεμπετζής     Κωνσταντίνος
Γκενές Δημήτρης       
Ζαφειροπούλου Ελένη           
Γεωργίου Αθανασία    
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κορινθίας: Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την ανεργία



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλεί κάθε σκεπτόμενο και ενεργό πολίτη στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την ανεργία που θα γίνει την Τρίτη 2/7 στις 9.00 στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη (στη διασταύρωση με την Πυλαρινού).


Εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Χρήστου,οικονομικός αναλυτής, αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα »

Η αλήθεια και η πραγματικότητα για τον TAP και τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς

Ανακοίνωση του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«Μέχρι σήμερα  τρία σχέδια αγωγών Φυσικού Αερίου(Φ.Α) έχουν εγκριθεί, του ITG (Διασυνδετήριος Αγωγός Τουρκίας- Ελλάδας- Ιταλίας) και  του ΤΑP (Trans Adriatic Pipeline) για μεταφορά  Φ.Α από την Κασπία και του Southstream από την Ρωσία. Μετά την φάση της έγκρισης παρακολουθήσαμε την ακύρωση των σχεδίων για τον ITGI και Southstream σαν αποτέλεσμα άμεσων ή έμμεσων πιέσεων  και παρεμβάσεων ξένων συμφερόντων, πολυεθνικών ομίλων ή κρατών.

Κανένας δεν ξέρει αν η τελευταία έγκριση του TAP θα είναι η οριστική. Η αξιοπιστία της χώρας έχει καταρρακωθεί. Η κυβέρνηση τηρώντας στάση παρατηρητή, προσανατολίζεται κάθε φορά  προς τα κατά καιρούς επικρατούντα συμφέροντα. Η επιλογή του TAP από τις εταιρείες του Shah Deniz II δίνει ένα προβάδισμα στον συγκεκριμένο αγωγό. 


Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η διαμόρφωση δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση μεγάλων ενεργειακών σχεδίων, όπως οι αγωγοί. Oι αγωγοί θα έπρεπε να εξυπηρετούν και υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Η συγκεκριμένη επιλογή πρέπει να επισημανθεί πως δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της χώρας μας, αλλά καθαρά εσωτερική στάθμιση συμφερόντων από μέρους του Κονσόρτσιουμ των εταιρειών του Shah Deniz και TAP, δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία, που η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει.


Άσχετα με την επιλογή του ενός ή άλλου αγωγού δεν αναιρείται η εκτίμησή μας για την ενδοτικότητα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού ενδυναμώνουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και διαμορφώνουν ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες για την έξοδο από την κρίση.  Η επιλογή του ΤΑΠ, έχει σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας, στα Αμερικάνικα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους.


Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση της Κυβέρνησης για επενδύσεις 1,5 δις$ από τον TAP (αγωγός 547 χλμ υψηλής πίεσης επί Ελληνικού εδάφους), όταν ξεπουλάει το 66% του υπάρχοντος δικτύου αγωγών υψηλής πίεσης 512 χλμ , των 779 χλμ των κλάδων μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις του υγροποιημένου Φ.Α της Ρεβυθούσας για 400 εκ $, ή 606 εκ$ για το 100%. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά  αποκαλύπτουν αφενός, το μέγεθος του ξεπουλήματος του ΔΕΣΦΑ και αφετέρου την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, που παραδίδει τον ΔΕΣΦΑ στην κρατική Αζέρικη Socar, με γνωστές τις ιδιαίτερες σχέσεις της με τις κρατικές εταιρείες της Τουρκίας BOTAS και TPAO.  



Ο TAP (EGL 42,5%,STATOIL 42,5%, EON 15%)  μήκους 847 χλμ θα μεταφέρει 10δις Κυβικά μέτρα Φ.Α από κα σύνορα μας με την Τουρκία ως την Ιταλία μέσω Αλβανίας. Τα επιμέρους τμήματα είναι: Ελλάδα 547 χλμ, Αλβανία 211 χλμ, Υποθαλάσσιο τμήμα 104 χλμ, Ιταλία 5 χλμ. Το κονσόρτσιουμ των εταιρειών προβλέπεται ν’ αλλάξει με την εισδοχή και των εταιρειών του Shah Deniz ΙΙ, σύμφωνα με δέσμευση του TAP.  Η Ελλάδα δεν προβλέπεται να αποροφήσει κάποια ποσότητα Φ.Α.. Επισημαίνεται ότι ο TAP θα συνδεθεί με τον αγωγό TANAP μήκους 2000 χλμ ( 80% SOCAR, 15% BOTAS, 5% TPAO , όλες κρατικές εταιρείες) που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζαν στα σύνορά μας με προοπτική υλοποίησης ως το 2018. 


Στον TAP δεν υπάρχει  κρατική ή ιδιωτική Ελληνική συμμετοχή, αντίθετα θα υπάρχει τουρκική και μάλιστα κρατική μέσω της TPAO. Από τη σύμβαση προβλέπεται η θέσπιση ειδικού νομικού καθεστώτος για τη συγκεκριμένη εταιρεία-επενδυτή. O φορέας του έργου θα μπορεί να αποφύγει την εφαρμογή του ελληνικού δικαίου επικαλούμενος το άρθρο 5 της σύμβασης, προνόμιο που κανείς άλλος ημεδαπός ή αλλοδαπός δεν απολαμβάνει στη χώρα. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Υλοποίησης είναι υπεράνω κάθε εσωτερικής νομοθεσίας. Για 25 έτη δεν θα επιβάλλεται οιαδήποτε νέα φορολογία, ακόμη και αν συντρέχουν λόγοι εθνικής σημασίας!


H Συμφωνία Κράτους Υποδοχής (Host government agreement) που υπογράφηκε πρόσφατα, κρατήθηκε μακριά από την δημοσιότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει το ύψος των τελών διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και διαδικαστικές λεπτομέρειες καθοριστικές για τη λειτουργία του αγωγού. Η μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας και η αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση  υπέρ των ξένων συμφερόντων.


Οι σημερινοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν το λαό. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση θ’ αντιμετωπίσει τα θέματα των αγωγών με ευθύνη, αξιοποιώντας την γεωπολιτική θέση της χώρας. Θα ασκήσει πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, ενεργητική και όχι παθητική,  όπως μέχρι σήμερα, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι την μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών. Θα αναλάβει  κάθε πρωτοβουλία, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της χώρας από τον αγωγό και συγκεκριμένα  στην απασχόληση, στην αξιοποίηση μέρους του Φ.Α. για τις ελληνικές ανάγκες, την αξιοποίηση των ελληνικών φορέων ΔΕΣΦΑ, ΑΣΠΡΟΦΟΣ στην κατασκευή και συντήρηση του έργου.»
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΜΕΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ»

ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο | Νεμέας

Σήμερα Κυριακή 30/06/2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νεμέας πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της Τ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας, για την ανάδειξη αντιπροσώπων εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της Τ.Ο Νεμέας που εκλέγονται σύνεδροι είναι οι:


Πιέρρου Μαρίνα


Δημόπουλος Αθανάσιος


Κυριάκος Μάριος


Κυριακόπουλος Βασίλης


Μπαρλιά Αικατερίνη



Το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 14 Ιουλίου στο Π. Φάληρο στο γήπεδο Tae Kwon Do. Με δημοκρατικό διάλογο, με σύνθεση απόψεων, με ριζοσπαστικό προωθητικό πνεύμα, το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, με αριστερή διακυβέρνηση, για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »