Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το παράδειγμα της Βουλγαρίας!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνήθως η Βουλγαρία αναγράφεται στην Ελλάδα με ένα αρνητικό φορτίο.
Η Βουλγαρία είναι γνωστή σε μας για τους μισθούς εξαθλίωσης (αν και το κόστος ζωής εκεί είναι αρκετά μικρότερο), ως τόπος υποδοχής ελληνικών επιχειρήσεων που ψάχνουν για φτηνά εργατικά χέρια ή και εγκαταστάσης επικίνδυνων πυρηνικών σταθμών.
Αιφνιδίως (όχι και τόσο για τους γνωρίζοντες!) η Βουλγαρία μας έδειξε και ένα άλλο πρόσωπο, που έχει πίσω του μια μεγάλη παράδοση αντίστασης και εργατικών αγώνων.
Ο Βουλγαρικός λαός αντέδρασε και αντέδρασε παρατεταμένα, πολύ μαζικά , πολύ ενωτικά καιαγωνιστικά, στο κύμα των αντικοινωνικών μέτρων της συντηρητικής κυβέρνησης του Μπόϊκο Μπορίσοφ, που είχαν ως αποκορύφωμα τις αλματώδεις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος!
Πάνω από δέκα μέρες η Βουλγαρία εσείετο απ'άκρου εις άκρον και καθημερινά, από μεγάλες ενωτικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες ξετυλίγοντο επίμονα σε όλες τις Βουλγαρικές πόλεις.
Να σημειωθεί ότι οι ουράνιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκαν από τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες , με την άδεια, φυσικά, της κυβέρνησης, που ελέγχουν ολοκληρωτικά και ολιγοπωλιακά την ηλεκτρική ενέργεια της γείτονος (δύο τσέχικες, μια αυστριακή), πράγμα που καταδεικνύει και για τη χώρα μας, τι αντιπροσωπεύει το "θαύμα" της δήθεν απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της πώλησης της δημόσιας ΔΕΗ!
Όταν την περασμένη Κυριακή και Τρίτη η Βουλγαρική αστυνομία έχυσε αίμα αντιμετοπίζοντας βίαιατους διαδηλωτές και η Βουλγαρική Βουλή παρέλυσε, αφού δεν μπορούσε να λειτουργήσειπολιορκημένη από τους διαμαρτυρόμενους , η κυβέρνηση Μπορίσοφ και ο ίδιος ο Μπορίσοφ, δεν είχαν καμμία άλλη επιλογή από την παραίτηση!
Ο Μπόϊκο Μπορίσοφ, που φιλοδοξούσε να γίνει ο πραγματιστής Πούτιν των Βαλκανίων, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος ανακοίνωσε στη Βουλή την παραίτησή του και της κυβέρνησής του.
Bουλγαρία οδεύει σε εκλογές και ο Βουλγαρικός λαός με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, μερικές εκ των οποίων αντιπροσωπεύουν ηρωικές προλεταριακές σελίδες, ανήσυχος, πραγματικός και επίμονος μαχητής , πέτυχε μια πρώτη νίκη ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν.
Πιστεύουμε ότι το μήνυμα από τη γειτονική Βουλγαρία μας αφορά!
Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία δεν είναι αποτέλεσμα της "ευαισθησίας" , τάχα, του Μπ. Μπορίσοφ αλλά το νικηφόρο αποτέλεσμα των μεγάλων επίμονων , συνεχών και ενωτικών κινητοποιήσεων ενός λαού.
Όταν ένας λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος , εγκαταλείπει τον "καναπέ" και την ατομική οργή, βγαίνοντας ενωμένος στους δρόμους, τότε καμμιά κυβέρνηση , καμμιά τρόικα , καμμιάμιντιοκρατία, κανένα μπλόκ του χρήματος , καμμιά καταστολή δεν μπορεί να τον ανακόψει!!!
Αν οι κυρίαρχοι θέλουν τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο να ακολουθεί το πρότυπο των μισθών των εργαζομένων της Βουλγαρίας , οι έλληνες πολίτες ας ακολουθήσουν κάτι το διαφορετικό: τοπαράδειγμα των επιτυχών λαϊκών κινητοποιήσεων της Βουλγαρίας.
Η Γενική Απεργία και οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στη χώρας μας μπορεί να γίνουν μόνο η αρχή!

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

   ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο | Νεμέας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νεμέας συμπαραστέκεται στους Νεμεάτες αγρότες, που εδώ και μέρες βρίσκονται στον δίκαιο δρόμο του αγώνα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως  και όλα τα λαϊκά στρώματα, βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη και βάρβαρη  αντιαγροτική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης.
Τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, για τη δημιουργία μητρώου αγροτών, για τη  μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου και για τη μη φορολόγηση της αγροτικής γης είναι πέρα για πέρα δίκαια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νεμέας τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα των αγροτών και στηρίζει απόλυτα την όποια μορφή αγώνα επιλέξουν. Ταυτόχρονα καταγγέλλει  την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγροτών στο μπλόκο του Κιάτου.
Οφείλουμε όλοι μας ως κοινωνία να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις,ώστε το αγροτικό κίνημα, ενωτικά και μαχητικά, να σταματήσει την καταστροφή και να ανοίξει τον δρόμο της ελπίδας στους αγρότες μας και σε όλο τον λαό.
Αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση του  πρωτογενούς τομέα και της ανόρθωσης του υπαίθρου προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Οι αγρότες δεν τρομοκρατούνται. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Διαβάστε περισσότερα »

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αφορμή το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για την εμπλοκή συγγενικών προσώπων του κ. Τατούλη σε αναλήψεις τεχνικών έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου, γίναμε μάρτυρες για ακόμη μια φορά μιας χυδαίας επίθεσης του κ. Τατούλη ενάντια στον πολιτικό μας χώρο, το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Διαμηνύουμε με αφορμή την ανεπίτρεπτη και αντιδημοκρατική αυτή επίθεση στον κ. Τατούλη, ότι τέτοιες στάσεις, συμπεριφορές και δηλώσεις δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές. Ο κ. Τατούλης ξεχνά ότι είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων και όχι των κομματικών στρατών που νομίζει ότι εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι 84.000 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Πελοπόννησο στις εκλογές του Ιουνίου και τα στελέχη του δεν είμαστε συμμορίτες όπως μας χαρακτηρίζει «ο περιφερειάρχης μας» και ούτε ζητάμε από ανθρώπους τέτοιου ήθους καμία μορφή νομιμοποίησης. Του επιστρέφουμε λοιπόν το χαρακτηρισμό, εφόσον με τέτοιο τρόπο –του συμμορίτη- διαχειρίζεται τα ζητήματα της περιφέρειας θεωρώντας ότι αποτελεί το απόλυτο βιλαέτι του. Από εδώ και πέρα να ξέρει ότι οι δημοκρατικοί πολίτες, που στηρίζουν την ελπίδα για την ανατροπή της επονείδιστης πολιτικής, που ασκείται και στην περιφέρεια μας, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, θα είναι απέναντί του σε κάθε προσπάθεια του να συνεχίσει τη φαραωνική του διοίκηση και θα παλεύουν κάθε μέρα για την ανατροπή της πολιτικής του που γονατίζει τον κόσμο της εργασίας και την Πελοπόννησο. Τον καλούμε άμεσα να ανακαλέσει και να παραιτηθεί από το αξίωμα με τον οποίο τον τίμησε ο λαός της Πελοποννήσου. Είναι πολύ εγωπαθής για να μπορεί να φέρει τον τίτλο του περιφερειάρχη όλων των Πελοποννησίων και γι΄ αυτό επικίνδυνος.
Μας προκαλεί παράλληλα αλγεινή εντύπωση και η στάση των αντιπεριφερειαρχών του νομού μας, κ. κ. Δέδε και Παπαφωτίου, που συνυπέγραψαν με τους άλλους αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, μία δήλωση στήριξης του κ. Τατούλη αντίστοιχου ύφους και ήθους με τις δηλώσεις του. Τους καλούμε άμεσα να απαντήσουν αν θεωρούν τους Κορίνθιους πολίτες που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ συμμορίτες και επικίνδυνους και τη στάση του κ. Τατούλη στο συγκεκριμένο θέμα υπεύθυνη και σοβαρή. Απαιτούμε να απαντήσουν άμεσα όχι γιατί ως πολιτικός χώρος έχουμε μια τέτοια ανάγκη, αλλά γιατί η δημοκρατική κοινωνία της Κορινθίας απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα αυτό.
Θα επανέλθουμε!
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Σικυωνίων: Ανοιχτή συζήτηση με κεντρικό θέμα τις Αγροτικές κινητοποιήσεις και την Πανελλαδική Απεργία στο πλαίσιο της "Δημοκρατίας" της καταστολής.




Αυτές τις μέρες, αγρότες της περιοχής (και όχι μόνο), συγκεντρώνονται και διεκδικούν.
Μεθαύριο, όσοι ακόμη έχουν την τύχη να εργάζονται, ΑΠΕΡΓΟΥΝ (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) 
Χθες, προχθές, σήμερα, αύριο(;), όλοι αυτοί, όλοι εμείς, αντιμετωπίζουμε την ωμή βία της καταστολής,
τη "μηδενική ανοχή" της κυβέρνησης, απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση που εμποδίζει το "έργο" της.
Το Σάββατο 23 /2 / 2013 οργανώνουμε μια ανοιχτή συζήτηση με κεντρικό θέμα τις Αγροτικές κινητοποιήσεις
και την Πανελλαδική Απεργία στο πλαίσιο της "Δημοκρατίας" της καταστολής.
Στη συζήτηση που θα γίνει στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου στις 7μμ,
θα λάβουν μέρος:
  1. ο Ρούντι Ρινάλντι από την εκτελεστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
  2. η Ειρήνη Κατσινοπούλου υπεύθυνη του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
  3. ο Δημήτρης Κοδέλας, γεωπόνος, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
  4. ο Αλέκος Αναγνωστόπουλος, αγρότης
Διαβάστε περισσότερα »