Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Νεμέα


ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Παρασκευή 25/7/2014 στις 7.30΄ μ.μ. η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΜΕΑΣ διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση με την παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Νεμέα με θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα (καφετέρια Παπαδόπουλου). Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά.
  

Πάρε μέρος στην ανατροπή, κάνε την ελπίδα πράξη!
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα




Tην Παρασκευή 17 Ιουλίου 2014, κλιμάκιο αποτελούμενο από μελη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας με επικεφαλής τη Βουλευτή Αχαϊας Μαρία Κανελλοπούλου είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Κεχαγιά, προϊστάμενο του ΕΛΓΑ υποκαταστήματος Πάτρας και στελέχη του οργανισμού και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις και την ασφάλιση των αγροτικών καλλιεργειών στους νομούς Αχαϊας και Κορινθίας.


Στη συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου κ. Γεώργιο Κεχαγιά και τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ για τους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δύο περιοχές δικαιοδοσίας του γραφείου.

Συγκεκριμένα για την Κορινθία τέθηκαν τα ζητήματα:
Η πορεία των εκτιμήσεων για τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου. Σύμφωνα με το διευθυντή του γραφείου, οι εκτιμήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, τα πορίσματα θα ανακοινωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο και οι πληρωμές θα γίνουν μετά τον Οκτώβριο με την οριστικοποίηση των δηλώσεων καλλιέργειας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συζήτηση τονίστηκε το πόσο σημαντικό είναι να συνυπολογιστεί και η ποιοτική υποβάθμιση – εκτός από την ποσοτική – της παραγωγής στις εκτιμήσεις των ζημιών.
Για το θέμα των υπερβολικών προδιαγραφών από πλευράς ΕΛΓΑ, στις υποδομές για την επιδότηση των αντιχαλαζικών διχτυών, αναφέρθηκε ότι η υπηρεσία είναι διατεθιμένη να συζητήσει προτάσεις των αγροτικών φορέων.
Για τις ζημιές από περονόσπορο, κυρίως στην περιοχή της Νεμέας, το 2011, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι θα αρχίσουν να αποζημιώνονται μέσα στο φθινόπωρο του 2014.

Από τη μεριά του ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Πάτρας μας ανέφερε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η αιτία για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εκτιμήσεων.

Από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της ύπαρξης δημόσιου φορέα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, ο οποίος θα δρα με γνώμονα την στήριξη του κόσμου της υπαίθρου και του αγροτικού εισοδήματος, στη λογική της διατήρησης και ανασυγκρότησης της πρωτογενούς παραγωγής, μακριά από μικροκομματικές στοχεύσεις και πελατειακές πολιτικές σχέσεις.

Από δεξια Γεωργία Καλαρά, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Παναγιώτης Ρογκάκης,
Φάνης Κουρεμπές


Διαβάστε περισσότερα »