Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση στα Διόδια του Ισθμού την Κυριακή 16-02



Ενώ η χώρα βιώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μια πρωτόγνωρη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, η δικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά –Βενιζέλου και των παρατρεχάμενων διαπλεκόμενων επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην σκληρή καθημερινότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Αυξάνει την τιμή των διοδίων στις εθνικές οδούς που τις έχει παραχωρήσει με απίστευτα προνομιακές συμβάσεις στους μεγαλοεργολάβους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες (τον Μπόμπολα και την παρέα του) και που τους χρηματοδοτεί απεριόριστα, στήνοντας παλαιομοδίτικες φιέστες εγκαινίων σε έργα που ένα χρόνο μετά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει (στον άξονα Κορίνθου –Πατρών αναφερόμαστε και στην περσινή παρωδία εγκαινίων με την παρουσία Σαμαρά- Βενιζέλου και Τσούκαλη).

Στην περιοχή μας, την Κορινθία, η πρόκληση είναι ακόμα πιο κραυγαλέα. Με τις νέες ρυθμίσεις η συνολική χρέωση πχ για το πήγαινε/έλα Κόρινθος/Αθήνα γίνεται 7,80€δηλαδή +2600% αύξηση, σε σχέση με το κόστος πριν ξεπουληθούν οι δρόμοι! Οι νέοι πλευρικοί σταθμοί σε εισόδους και εξόδους, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό στη πόλη και στο νομό μας, που περιορίζει την τουριστική κίνηση, αυξάνει το κόστος προϊόντων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει την ασφάλεια των μετακινήσεων, αφού ΙΧ και νταλίκες συνωστίζονται στους παράπλευρους δρόμους.

Αυτά είναι τα πολυδιαφημισμένα αποτελέσματα της πολιτικής των παραχωρήσεων της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο και ανάλογα αποτελέσματα θα ξαναζήσουμε σύντομα στο πετσί μας (πχ με τη ΔΕΗ και το νερό) αν δεν ανατρέψουμε άμεσα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Η πλαστή ανάπτυξη που πλασάρουν, μεταφράζεται σε βάθεμα της φτώχιας.



Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται και συμμετέχει ενεργά στους αγώνες των πολιτών ενάντια στη ληστρική πολιτική των διοδίων και των άλλων χαρατσιών που επιβάλλονται, για να ικανοποιηθεί η αδηφαγία των αφεντικών της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των συνυπεύθυνων της πτώχευσης της χώρας και της φτωχοποίησης του λαού.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

1. Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

2. Να αφαιρεθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων σε όλη τη χώρα.

3. Να σταματήσει η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.



Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

1. Θα επανεξετάσει ριζικά το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων.

2. Θα επιστρέψει τις Εθνικές Οδούς στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη: Τον ελληνικό λαό.

3. Θα μειώσει δραστικά την τιμή των διοδίων και θα καταργήσει τα διόδια για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή.



Σας καλούμε σε κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων στον σταθμό του Ισθμού (με κατεύθυνση την Αθήνα) την Κυριακή 16/2, στις 3.30΄ το μεσημέρι, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.



Δε θα περάσουν τα μέτρα τους!
Διαβάστε περισσότερα »