Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (14-11-2012)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

14 Νοεμβρίου: Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης υψώνουν τις φωνές τους!
Στις 14 Νοεμβρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά γενική απεργία στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) καλεί στη μετατροπή αυτής της ημέρας σε ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης και αλληλεγγύης. Σε πολλές χώρες, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο, θα υπάρξουν μεγάλες κινητοποιήσεις, με κλαδικές απεργίες και διαδηλώσεις.
Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει την απεριόριστη στήριξή του σε αυτή την ημέρα δράσης και χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν για τα δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης.
Η 14η Νοεμβρίου θα είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι της Ευρώπης θα υψώσουν τις φωνές τους κόντρα στην επίθεση των αγορών και των Ευρωπαϊκών και εθνικών ηγεσιών εναντίον των δικαιωμάτων τους, των μισθών και των συντάξεών τους. Η επίτευξη της κοινής δράσης των εργαζομένων της Ευρώπης αποτελεί ιστορικό ορόσημο. Αυτός ο συντονισμένος αγώνας ενάντια στη λιτότητα και τα «μέτρα ανταγωνιστικότητας» αποτελεί την πραγματική ελπίδα.
Οικοδομημένη με βάση τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων και το φορολογικό και κοινωνικό ντάμπινγκ, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αν η αλληλεγγύη, η απασχόληση και η παραγωγική ανάκαμψη δεν γίνουν προτεραιότητές της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικοδομηθεί πολύ μακριά από τις ανησυχίες των πολιτών και έχει γίνει ένας από τους πιο εξελιγμένους μηχανισμούς στέρησης λαϊκής κυριαρχίας, όπως αποδείχθηκε με τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Δημοσιονομικής Συνθήκης.
Το γεγονός ότι δυνάμεις από διαφορετικές χώρες κάνουν το βήμα και συντονίζονται ενάντια σε αυτή τη νέα τυραννία, είναι εξαιρετικά θετικό. Αντί να επιβάλουν νέα Μνημόνια –όπως έγινε στην Ελλάδα- και να ανταποκρίνονται στις ορέξεις των εργοδοτών –όπως έγινε στη Γαλλία με το χάρισμα 20 δις ευρώ στις επιχειρήσεις- οι εθνικές και ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να στηρίξουν τους αγώνες και να έρθουν σε ρήξη με αυτή τη λογική, που υπονομεύει την Ευρώπη και ενισχύει τις χειρότερες εθνικιστικές, τοπικιστικές, ξενοφοβικές αντιλήψεις.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παραμένει η δημιουργία μιας κοινωνικής Ευρώπης με και για τους εργαζόμενους.

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου