Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σε ανατροπή των μέτρων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Της Δάφνης Σφέτσα


    Τα... ρέστα του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη μάχη για την καταψήφιση του πακέτου και αξιοποιώντας κάθε μέσο (προκηρύξεις, ανακοινώσεις, ντουντούκες στις γειτονιές) καλεί την κοινωνία που πλήττεται σε ξεσηκωμό για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, πριν ολοκληρώσει η κυβέρνηση Σαμαρά το... έργο της. Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του σχήματος, με τη συμμετοχή μάλιστα και της Γραμματείας: στην ατζέντα είναι η κεντρική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στα μέτρα κι έτσι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να έχει την προσοχή της στραμμένη στην κοινωνία, στην οποία και θα αποστείλει δυναμικό μήνυμα, επιμένοντας ότι είναι απολύτως εφικτό να μην περάσει το πακέτο - αρκεί ο λαός να σφραγίσει με τη δράση του τις εξελίξεις. Επίσης, αναμένεται να κάνει στενό μαρκάρισμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την κρισιμότητα και την ιστορικότητα των στιγμών.

    Στενό μαρκάρισμα στους βουλευτές της συγκυβέρνησης με περικύκλωση της Βουλής, Συνεδρίαση της Κ.Ο. την Κυριακή το απόγευμα
    Στη μάχη που έχει ήδη αρχίσει λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυκλοφορήσει αφίσα - κάλεσμα στα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα "Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή των μέτρων", ενώ χθες το γραφείο Τύπου με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η μόνη στάση "αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στη χώρα" των βουλευτών είναι η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις αλλά και να παραμείνουν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
    Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι παρά η αντανάκλαση της χρεωκοπίας των Μνημονίων και του πολιτικού προσωπικού που τα υπηρετεί. Ενδεικτικό είναι ότι στην ίδια ανακοίνωση επιτέθηκε στους τρεις αρχηγούς και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό που δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ, στον Ευ. Βενιζέλο, βασικό εμπνευστή των Μνημονίων, και στον Φ. Κουβέλη, για τον οποίο σημειώνει ότι "η 'υπευθύνοτητά' του υπαγορεύει να ψηφιστεί ο πιο βάρβαρος προϋπολογισμός λιτότητας και να καταψηφιστούν μέρη του νέου Μεσοπρόθεσμου."
    Κι αυτό που τώρα χρειάζεται για να γίνει και η... τυπική χρεωκοπία είναι να δώσει τη χαριστική βολή ο κόσμος: "Να μη λείψει κανείς. Πάμε Σύνταγμα και μένουμε Σύνταγμα", όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    "Παιδαριώδης" Κεδίκογλου
    Εν τω μεταξύ, άλλη μία κόντρα ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου και το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε χθες. Επαναλαμβάνοντας στην ουσία την προχθεσινή του δήλωση, ο Σ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι η υπερψήφιση της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου είναι υιοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και δη από τον Αλέξη Τσίπρα (μιας που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε κάθε του δήλωση αναφέρεται προσωπικά στον επικεφαλής του σχήματος, σε μια φανερή και άγαρμπη προσπάθεια να τον "κοντύνει") του σχεδίου για έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. Αντιγράφοντας την κριτική που δεχόταν η Ν.Δ. όταν ήταν αντιμνημονιακή, ταύτισε την άρνηση στην πολιτική ακραίας λιτότητας που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνηση στη χρηματοδότηση της χώρας, την άρνηση στην καταβολή μισθών και συντάξεων (!) κ.ά.
    "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μη διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο" ανταπάντησε τογραφείο Τύπου. "Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά Μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ" πρόσθεσε μιλώντας για την ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκής ρύθμισης του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του κ.ο.κ.

    Δημοσιεύτηκε στην Αυγή το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
    Διαβάστε περισσότερα »

    Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ!


    Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

    Ο Καραμανλής δήλωνε έτοιμος να κυβερνήσει για να επανιδρύσει την Ελλάδα –και το μόνο που κατάφερε να επανιδρύσει ήταν η μάσα και πιοτί κι ένα υπνάκι για τον εαυτό του. Τη χώρα που εμπιστεύτηκε την τύχη της στην ετοιμότητά του τη ρήμαξε. Ο Παπανδρέου δήλωνε επίσης έτοιμος να κυβερνήσει και να τα αλλάξει όλα με τα λεφτά που υπήρχαν. Και το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει ο ίδιος επάγγελμα και να γίνει διεθνές φρικιό της κρίσης: Περάστε κόσμε να ακούσετε τον μαλάκα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Και τέλος ο πιο φρέσκος, ο Σαμαράς, δήλωνε πανέτοιμος να κυβερνήσει και να μας σώσει από τις περικοπές με τα ισοδύναμά του –και τα είδαμε τα χαΐρια μας.
    Κάπως έτσι δηλαδή πάει το πράγμα. Όλοι δηλώνουν έτοιμοι. Για να αποδειχτούν στη συνέχεια όχι απλώς ανέτοιμοι, αλλά και ξευτίλες, ανεπίδεκτοι, ανεπαρκείς, εθελόδουλοι, φαρισαίοι, ταλιμπάν των αγορών. Έτοιμοι μόνο για ένα πράγμα: Να θυσιάσουν τους πολίτες που τους πίστεψαν. Για να καταντήσει τελικώς στα μάτια του ψυλλιασμένου πολίτη η διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμοι επιβεβαίωση ότι είναι ψεύτες. Και να απαντήσει ο Λαφαζάνης σε σχετική ερώτηση στον Αντένα: Αν αυτοί δήλωναν έτοιμοι και έκαναν όσα έκαναν, τότε όχι, εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Εμείς είμαστε απλώς σοβαροί. Πασχίζουμε να είμαστε ρεαλιστές, κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, είμαστε σε καλό σημείο. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν.
    Αυτό είναι το νόημα όσων είπε και όποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει ολόκληρες τις δηλώσεις του. Αλλά οι χαλκείς της ενημέρωσης απέσπασαν τη φράση δεν είμαστε έτοιμοι και τον έκαναν του αλατιού και το δράστη. Ομολογεί ο Λαφαζάνης, ρουκέτα Λαφαζάνη και δώστου κλώτσο να γυρίσει. Και άρχισαν τα ευφάνταστα όσων βγάζουν το ψωμί τους με το χημικό πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι που διέγνωσαν ότι η ρουκέτα σημάδευε τον Τσίπρα. Με αποτέλεσμα όλο και κάτι να μείνει, ως γκρίνια τουλάχιστον, και σε ευπαθείς ομάδες εντός των τειχών: Αμάν πια κι αυτός ο Λαφαζάνης! Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε!
    Όλο το νταλαβέρι φέρνει στο νου μια αρχή των κομμάτων εξουσίας: Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία αφήγηση. Λέτε να πρέπει να ισχύσει η αρχή αυτή και για την αριστερά; Για να είναι έτοιμη
     
    *Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.
    Διαβάστε περισσότερα »

    Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Ξυλόκαστρο 2/11


    Διαβάστε περισσότερα »

    Συνέντευξη τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Κορινθίας 31/10

    Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 ο βουλετής και υπέυθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου, επισκέφθηκε την Κόρινθο όπου και έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την πολιτική κατάσταση της χώρας και την... αγροτική πολιτική.

    Διαβάστε περισσότερα »

    Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα




    Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης


    "Η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση. Δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας. Οι 179 βουλευτές που ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις έγιναν πια 148 στη ψηφοφορία για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Πλέον οι μάσκες έπεσαν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι "είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά για μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πια μειοψηφίας, με ειδικό σκοπό να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή".

    "Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλώντας παράλληλα "τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, να δώσουν τέλος σ΄ αυτόν το διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία".

    "Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.


    Το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα».

    Διαβάστε εδώ τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 
    Διαβάστε περισσότερα »

    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

    Απολογισμός εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicwCHcaGVs2EvHySahbFAPU1qTkPQcWfRtWEfYIEQSJHOiH4rzaKNFhgw7gRga3pLHlyVwsfAZ13T-WZv73rjq0LMK5iHb-tEHv6D7R6SS1JoDG0ZnFRVRJpbudiDOSNSuKkY_MEkhf28/s320/107_1148.JPG                             

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Θέμα: Απολογισμός εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 19 -10 -2012, η λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας.  Γενική αίσθηση ήταν πως ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση, από την οποία πέρασαν περίπου 50 - 60 άτομα, με τους περισσότερους να τοποθετούνται μετά την εισήγηση του κ. Πάνου Σκούτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος. Αυτός ήταν άλλωστε και ο πρώτιστος στόχος και ομολογουμένως επετεύχθη.
    Μετά το πέρας των τοποθετήσεων πραγματοποιήθηκε εγγραφή μελών  στην υπό διαμόρφωση Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας, μαζικά και με θέρμη.  Η διαδικασία της εγγραφής νέων μελών συνεχίζεται καθημερινά και σίγουρα ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θα ενταχθούν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα είναι η απάντηση σε όσους αναφέρθηκαν  κακοπροαίρετα, υποτιμητικά  με χλευασμό στο εγχείρημα μας.
    Ξεκάθαρη είναι πλέον  η τάση του κόσμου να ενταχθεί στις γραμμές του νέου πολιτικού φορέα που διαμορφώνεται και να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Το τελικό συμπέρασμα όλων ήταν πως οργανωνόμαστε για την ανατροπή, βροντοφωνάζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ.




                                                                                                                    
    Διαβάστε περισσότερα »