Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δ. Κοδέλας: Να ξεσηκωθούν οι αγρότες



Τοποθέτηση του Δ. Κοδέλα για το ζήτημα της φορολογίας των αγροτών στησυνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το ΣχέδιοΝόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Παρασκευή10/01/2014: 

Δ. Κοδέλας: “ Να ξεσηκωθούν οι αγρότες, ώστε έτσι να ακουστεί η φωνήτους, μια φωνή επιβίωσης αλλά και μια φωνή μιας Ελλάδας που θέλει ναπαράγει”

“Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι το βασικότερο πρόβλημα, αυτό του φορολογικού, που θέσαμε και έθεσα, μετ’ επιτάσεως πριν δυο μέρες, φαίνεται ότι δεν απασχολεί με την ίδια ένταση ούτε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά ούτε και αρκετούς συναδέλφους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα. Το λέω αυτό, γιατί τα προβλήματα στους αγρότες, δεν αφορούν απλά την ανεπαρκή εγκύκλιο του ανεκδιήγητου Χ. Θεοχάρη, που εκδόθηκε 31.12.2013, αλλά αφορά γενικότερα ότι αυτός ο νόμος, αυτός ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών είναι εξοντωτικός, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και θα ωθήσει χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους εκτός παραγωγής πολύ άμεσα.

Με αυτήν την έννοια, νομίζω, ότι είναι τελείως αναντίστοιχη και η έμφασηπου έχει δοθεί σε αυτό το ζήτημα στην τρίτη συνεδρίαση σήμερα της ΕπιτροπήςΠαραγωγής και Εμπορίου, που συζητά νομοσχέδιο του Υπουργείου ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων και νομίζω, ότι πραγματικά είμαστε ως Κοινοβούλιο καιως Επιτροπή, πολύ μακριά από τις αγωνίες και την απόγνωση που νιώθουν οιπαραγωγοί σε όλη τη χώρα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Σεσυζητήσεις με παραγωγούς, δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τα θέματα πουσυζητάμε σήμερα στο νομοσχέδιο.

Ούτως ή άλλως είναι αποσπασματικά και επιμέρους. Δεν υπάρχει καμίασοβαρή νομοθετική ρύθμιση που να αγγίζει κάποια από τα σοβαρά προβλήματατων παραγωγών. Ακόμα και το θέμα των δανείων και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω, αντελικά θα προλάβουμε να κατατεθεί κάτι και επ’ αυτού. Με αυτή την έννοια, όλος οκόσμος συζητάει για τη νέα φορολογική λαίλαπα που του επιφυλάσσετε και απότην άλλη η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία και τουΥπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συζητάει άλλα. Και πιστέψτε με,τα θεσμοφόρια δεν απασχολούν καθόλου αυτή τη στιγμή τους αγρότες της χώραςμας.

Όπως και να έχει, νομίζω, ότι αν έτσι είναι η κατάσταση, το μόνο που μένειστους αγρότες είναι πραγματικά να ενεργοποιηθούν, να ξεσηκωθούν, ώστεέτσι να ακουστεί η φωνή τους, μια φωνή επιβίωσης αλλά και μια φωνή μιαςΕλλάδος που θέλει να παράγει, που μπορεί να παράγει και που δυστυχώς,με τις μνημονιακές πολιτικές καταστρέφεται ακόμα και ο παραγωγικός ιστόςκαι η πρωτογενής παραγωγή.


Διαβάστε περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ: Θερμοί «εναγκαλισμοί» Aννίβα Παπακυριάκου – Χρυσής Αυγής



Με έκπληξη διαβάσαμε στην απολογία του προφυλακισθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, την συμπερίληψη επιστολής υποστήριξης του δημάρχου μας Αννίβα Παπακυριάκου. Συγκεκριμένα ο Στ. Μπούκουρας θέλοντας να «χτίσει» ένα προφίλ διαφορετικό από αυτό που του προσάπτουν οι μαρτυρίες συμπεριέλαβε στην απολογία του την κάτωθι επιστολή του δημάρχου Βέλου-Βόχας:

«Ο κ. Μπούκουρας έχει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν την περιφέρεια της Κορινθίας και φυσικά και τον δικό μας δήμο. Στις συναντήσεις που είχαμε ουδέποτε άρθρωσε πολιτικό λόγο περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, είτε περί ναζιστικών αντιλήψεων και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη μου, ούτε καταγγέλθηκε ποτέ στο Δήμο περιστατικό ρατσιστικής βίας με δράστη τον κ. Μπούκουρα ή ομάδα ατόμων υπό τις εντολές του. Ουδέποτε δε λάβανε χώρα στο δήμο μας παρελάσεις στρατιωτικού τύπου από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπούκουρας ουδέποτε έδωσε δείγματα παράνομης, προκλητικής ή επιθετικής συμπεριφοράς, αντιθέτως στα δημοτικά συμβούλια που έχει παραστεί ως βουλευτής του Νομού, ήταν πάντα ευγενικός με όλους τους παρευρισκόμενους»

Αναρωτιόμαστε ευλόγως σε πόσες ψήφους μεταφράζεται αυτή η υποστήριξη Δήμαρχε; Αργά ή γρήγορα όπως λέει και ο ελληνικός λαός η αλήθεια θα βγει σαν το λάδι στον αφρό! Δεν διστάσατε να υποστηρίξετε με τα καλύτερα λόγια έναν νεοναζί, που οργάνωνε τάγματα ασφαλείας στο νομό μας, ‘’ξεχνώντας’’ μάλιστα πώς όταν είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο είχε διαπληκτιστεί άσχημα με το σύνολο της τότε μειοψηφίας! Δεν διστάζετε να τον χαρακτηρίσετε ως «ευγενέστατο» λέγοντας ψέμματα, για έναν τραμπούκο που χρησιμοποίησε ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς, υβριστικών επιθέσεων εναντίον δημοκρατικών πολιτών, σε πολλές εκδηλώσεις στο νομό μας.

Έτσι εξηγείται και η απαξία που έδειξε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας στο ψήφισμα για το θάνατο του Παύλου Φύσσα που έφερε προς ψήφιση ο Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Έτσι ερμηνεύεται και η καταψήφιση της πρότασης να μην καλέσετε την Χ.Α. στις εκδηλώσεις των εθνικών επετείων.

Εντάξει Δήμαρχε, το αληθινό σας πρόσωπο εμφανίστηκε, και σας ευχαριστούμε πολύ γιατί το κάνατε έγκαιρα, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι του δήμου μας να έχουν την ευκαιρία να σας καταλάβουν πριν έρθουν στην κάλπη. Έπεσαν οι μάσκες!

Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε:

1ον Το σύνολο της πλειοψηφίας επιδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές;

2ον Το σύνολο της μειοψηφίας θα ανεχτεί να συνυπάρχει με τέτοιου είδους αιρετούς;

ΚΑΛΟΥΜΕ: Τους συμπολίτες μας, ν΄ αποδοκιμάσουν έντονα την στάση του Δημάρχου, που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα και φρόνημά τους.

Υ.Γ. Κρίμα το μελάνι που χύθηκε Δήμαρχε! Τελικά ο φίλος σας δεν κατάφερε να πείσει τη δικαιοσύνη! Κρίμα που προφυλακίστηκε! Αλήθεια θα πηγαίνετε συντετριμμένος επισκεπτήριο στις φυλακές για να συμπαρασταθείτε σε έναν ‘’που αγαπάει την περιοχή καταγωγής του και στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή’’;
Διαβάστε περισσότερα »

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις καταθέσεις υπέρ Ε. Μπούκουρα



Η προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό μας, Στάθη Μπούκουρα, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για κάθε δημοκρατικό πολίτη και ιδιαίτερα για όλους όσους συστηματικά από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της συγκεκριμένης οργάνωσης στην περιοχή μας στάθηκαν με αποφασιστικότητα απέναντι στα κηρύγματα μίσους και τις αντίστοιχες πρακτικές της.
Αποτελεί όμως, και μία απάντηση σε όσους έτρεξαν με τις καταθέσεις τους, οι οποίες έγιναν κατά κύριο λόγο τον τελευταίο μήνα (!), να υποστηρίξουν με περισσότερο ή λιγότερο θερμά λόγια την προσφορά (!) του κ. Μπούκουρα στην Κορινθία και να διαβεβαιώσουν ότι δεν είχε καμία σχέση με παρελάσεις και προκλητικές συμπεριφορές και δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Μερικοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ότι ο κ. Μπούκουρας έφερε κι αυτή ακόμα την ιδιότητα του μέλους της Χρυσής Αυγής!
Δυστυχώς, για τους περισσότερους από αυτούς, τα κίνητρα τους είναι παραπάνω από εμφανή. Με δεδομένο ότι πολιτεύονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας διάφορους δήμους του νομού μας ή φέρουν ήδη την ιδιότητα του δημάρχου, η προσπάθεια τους να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εξόφθαλμη. Μπροστά στο μικροπολιτικό τους συμφέρον δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να απενοχοποιήσουν τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, έτσι όπως εκφράστηκαν με χαρακτηριστικό τρόπο από το Μπούκουρα τα τελευταία δύο χρόνια.
Σε μεγάλο βαθμό βέβαια μια τέτοια στάση ήταν αναμενόμενη. Όταν η δημοκράτες Κορίνθιοι αγωνίζονταν, για να φωτίσουν την αντιδημοκρατική δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης στο νομό μας, οι κύριοι αυτοί ανέχονταν τη συμπεριφορά και τη στάση του Μπούκουρα, τον καλούσαν στις εκδηλώσεις τους και τον νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης ως μία αντισυμβατική μεν, αλλά δυναμική φωνή.
Επειδή όμως η κοινωνία μας δεν αποδέχεται με τον οποιοδήποτε τρόπο την ανοχή απέναντι στα κηρύγματα μισαλλοδοξία και φανατισμού να είναι σίγουροι ότι την αποδοκιμασία της θα την καταλάβουν πολύ καλά, όταν θα ανοίξουν οι κάλπες.
Διαβάστε περισσότερα »