Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ: Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο

syrizavelouvohas-logo
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
Ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 2013
Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου – Βόχας
ΘΕΜΑ: ‘’Δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης από τον Δήμο στις οικογένειες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέλου – Βόχας’’
Συνημμένο: Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Κύριε Πρόεδρε,
Η πρότασή μας υποβάλλεται σύμφωνα με:
-        Τις διατάξεις του άρθρου 215 παρ. 3 Ν. 3463 / 2006
-        Το άρθρο 5 παρ. 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (Σχετικό το αριθ. 16852 / 6-4-2011 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης)
-        Το άρθρο 5, παρ. 6 του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Βέλου – Βόχας , που ψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 και το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: ‘’Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σε αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την σχετική απόφαση που ελήφθη’’.
-        Σύμφωνα τέλος με τα όσα ορίζει το άρθρο 3, παρ. 3β του ίδιου κανονισμού λειτουργίας, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται ‘’ όποτε το απαιτούν οι τοπικές υποθέσεις, καθώς και όταν υπάρχουν κατεπείγουσες περιπτώσεις που δικαιολογούν την άμεση σύγκλισή του.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από 3 ½ χρόνια σκληρής λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ειδικά τον χειμώνα προστίθεται ακόμα ένα πρόβλημα, αυτό της θέρμανσης.
Είναι γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι η μόνη διέξοδος στην ανθρωπιστική κρίση που χτυπάει τους φτωχούς και αδύναμους και όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της προσφοράς σε όσους την έχουν ανάγκη.
Στο δήμο μας υπάρχουν 123 οικογένειες που παίρνουν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο. Η βοήθεια αυτή προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την προσφορά (μικρή ή μεγάλη δεν έχει καμία σημασία) των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο πως ο δήμος πρέπει να προσφέρει κι αυτός σε αυτές τις οικογένειες όσο μπορεί περισσότερο.
Προτείνουμε ο δήμος Βέλου – Βόχας να προσφέρει 200lt πετρελαίου θέρμανσης σε κάθε οικογένεια  που δικαιούνται βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το πετρέλαιο αυτό να δοθεί, αν είναι δυνατό, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το κόστος γι’ αυτή την προσφορά ανέρχεται στο ύψος των 30.000€ (250€ για κάθε οικογένεια), ποσό που θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να δώσει ο δήμος γι’ αυτούς τους ανθρώπους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι με αυτή την κίνηση οι οικογένειες αυτές δεν θα λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσής τους, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουν, για ένα διάστημα και ιδιαίτερα τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
Με τιμή
Ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δήμου Βέλου – Βόχας
Μάνος Ιωάννης
Διαβάστε περισσότερα »