Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ο.Μ Νεμέας για τις δημοτικές εκλογές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΝΕΜΕΑΣ


Ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 η Ο.Μ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νεμέας δηλώνει την ουδετερότητά της προς τους υποψήφιους συνδυασμούς του Δήμου Νεμέας και διατείνεται απερίφραστα ότι τα μέλη της είναι ελεύθερα να πράξουν αυτοβούλως, είτε ως ψηφοφόροι είτε ως υποψήφιοι.
Ειδικότερα σημειώνεται πως τα μέλη που αποφάσισαν να θέσουν την υποψηφιότητά τους σε έναν εκ των συνδυασμών, δεν κατέρχονται στις εκλογές υπό την στήριξη του Σύριζα.
Η Ο.Μ. Νεμέας θα ήθελε επίσης να θέσει υπόψη των συνδυασμών τις ακόλουθες προτάσεις της για το Δήμο Νεμέας:
1. Προστασία περιβάλλοντος.

·       Κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού για το σύνολο της πόλης.
·       Πρόταση για διαδημοτική αυτοδιαχείριση απορριμμάτων ανά δύο δήμους το πολύ.

2. Για την αειφόρο ανάπτυξη, τις υπηρεσίες και την ανασυγκρότηση της γεωργίας

  • Χωροταξικός σχεδιασμός ως άμεση πολιτική προτεραιότητα για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως του Δημοτικού διαμερίσματος Νεμέας.
  • Αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής. Παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ασφαλών για τους καταναλωτές. Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων. (Κορινθιακή σταφίδα, Σουλτανίνα, Αγιωργίτικο Νεμέας, Ελαιόλαδο).
  • Αύξηση των καλλιεργειών κηπευτικών προϊόντων. Δημιουργία ομάδων παραγωγών και οργάνωση κέντρων παραγωγής.
  • Αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών και υποδομών, που υπάρχουν στο Δήμο (αναβάθμιση των ΚΕΠ, δημιουργία ΚΕΦ με πλήρωση δύο τουλάχιστον θέσεων υπαλλήλων με ταυτόχρονη σύνδεση της υπηρεσίας με το taxisnet).
  • Συντήρηση, αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου Νεμέας.
  • Αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου (Φλιάσιο, Κτίριο ΚΑΠΗ, Παλιό Δημαρχείο, νέο κλειστό Γυμναστήριο Νεμέας, παλιό Γυμνάσιο Νεμέας).
  • Παραμονή και ενδυνάμωση του αστυνομικού τμήματος Νεμέας και παραχώρηση δημοτικού χώρου για την στέγασή του.
  • Προσπάθεια για δημιουργία μιας μόνιμης θέσης πληρώματος ΕΚΑΒ- ασθενοφόρου,  με έδρα το Κέντρο Υγείας Νεμέας.

·          Προστασία της ζώνης ΠΟΠ (προϊόντα ονομασίας προελεύσεως). Η εξωστρέφεια της Νεμέας θα θέσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των παραγωγών – Στόχος της Δημοτικής Αρχής επιβάλλεται να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αγροτικού πληθυσμού και όχι η εξυπηρέτηση των μεσαζόντων-dealers και των ιδιωτικών συμφερόντων τους. Αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας υποζωνών, που θα υποβαθμίσει το αγιωργίτικο.
·         Λειτουργία του ΑΤΕΙ οινολογίας – αμπελουργίας στη Νεμέα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με έμφαση στην εφαρμογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη δημιουργία υποδομών, που θα αναδείξουν τον ξεχωριστό αμπελώνα της Νεμέας, αλλά και της Κορινθίας γενικότερα και θα καταστήσουν την περιοχή σε αμπελο –οινικό κέντρο της Μεσογείου.
·         Ενίσχυση της κτηνοτροφίας στο δήμο, η οποία  μπορεί να έχει εξαιρετικές προοπτικές. Καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών.
·         Πάταξη του παράνομου κυκλώματος οινοποίησης και εμπορίας εισαγομένων αγροτικών προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά.
·         Εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του δήμου, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ορθολογική διαχείριση  των υδάτινων πόρων.

3.     Έργα υποδομών

·         Επίτευξη συμφωνίας με την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για ειδική τιμή  διοδίων στο Σπαθοβούνι για τους κατοίκους του Δήμου Νεμέας.
·         Διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου, που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική και φτηνή πηγή ενέργειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
·         Πρόληψη και μελέτη για υπογειοποίηση των καλωδίων και κατάργηση των πυλώνων ρεύματος της ΔΕΗ στο κέντρο της Νεμέας.
·         Διάνοιξη και ασφαλτοποίηση όλων των αγροτικών δρόμων του Δήμου Νεμέας.

4.     Για  την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό

  • Ενιαία προβολή των Αρχαιολογικών Χώρων της Αρχαίας Νεμέας, ώστε να αποτελεί σταθερό πόλο τουριστικής έλξης. Συνεργασία με την Αργολίδα και δικτύωση με τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων και της Ιεράς Μονής της Παναγίας των Βράχων
  •  Οργάνωση προγραμμάτων που να συνδυάζουν τον αρχαιολογικό-πολιτιστικό  τουρισμό, τον οικοτουρισμό και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.


  • Αθλητισμός: Καταγραφή των ήδη υπαρχόντων υποδομών και αναβάθμισή τους. Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων υποδομών και δημιουργία νέων. Ανακατασκευή γηπέδου και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών. Κατασκευή νέων αποδυτηρίων και δημιουργία κερκίδας στο γήπεδο του Πετρίου. Ενίσχυση (υλικοτεχνική και οικονομική) των ερασιτεχνικών σωματείων σε συνεννόηση με τις οικείες Ενώσεις τους. 
Διαβάστε περισσότερα »