Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

altΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ "ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
Ερ: Εκλογές εδώ και τώρα....?
Βεβαίως εκλογές, για να αλλάξει ριζικά το σκηνικό και να πάμε σε κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ερ: Και πως θα κυβερνήσετε χωρίς αυτοδυναμία...?
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις που έφεραν τον τόπο σε αυτό το χάλι ήταν όλες αυτοδύναμες. Και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει κυβερνητικές συνεργασίες.
Ερ: Με Ανεξάρτητους Έλληνες μαζί...?
Θα είμαστε μαζί μόνο με όσους μπορεί να συμφωνήσουμε σε ένα αντιμνημονιακό μεν αλλά ριζοσπαστικό και προοδευτικό πρόγραμμα δε και πρώτα απ' όλα με τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Ερ: Είστε έτοιμος να αναλάβετε υπουργείο....?
Ακόμα δεν γίναμε κυβέρνηση και θα αρχίσουμε να μοιράζουμε υπουργεία;
Ερ: Ο κόσμος περιμένει αποκατάσταση μισθών και συντάξεων από εσάς..
Το πρώτο άμεσο βήμα που θα κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στο ύψος της προ μνημονίου θέσης, να αποκαταστήσει πλήρως τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη μετενέργεια. Από κει και πέρα η πλήρης επαναφορά του συνόλου των μισθών και των συντάξεων θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σταδιακά, ταυτόχρονα με την ανακοπή της ύφεσης και την έναρξη της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Ερ: Αν δεν ανταποκριθείτε στις προσδοκίες που καλλιεργείτε πολλοί λένε ότι στο τέλος εσείς θα φύγετε με ελικόπτερο από την χώρα...
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβερνητική παρένθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις του και θα πετύχει, στηριγμένος στην αντοχή, τη θέληση και τους αγώνες του λαού.
Ερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε «πασοκοποίηση»..?
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε θα γίνει «νέο» ή «παλιό» ΠΑΣΟΚ! Ξεχάστε το!
Ερ: Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χωράνε στο νέο εγχείρημα...?
Μια νέα προσπάθεια δεν μπορεί να επιτύχει με τα παλιά υλικά.
Ερ:Ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει κάνει ανοίγματα προς τον χώρο σας. Μπορεί να έχει θέση στην προσπάθεια σας...?
Δεν νομίζω να θέτει κανείς, ούτε ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, θέμα ένταξής του στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ερ:Πρέπει να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος..?
Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατ' αρχάς, δεν έπρεπε να είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, όμως, θεωρώ ότι ο δρόμος για ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου και του Μετώπου στο οποίο ηγείται, πρέπει να είναι ανοικτός.
Ερ: Την Αλέκα Παπαρήγα θα την πείσετε να κυβερνήσετε μαζί...?
Το θέμα δεν είναι προσωπικό αναφορικά με την Αλέκα Παπαρήγα. Πρέπει να πεισθούν οι πάντες σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ , στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και στη ριζοσπαστική αντισυστημική οικολογία ότι πρέπει να σταματήσουν τους «εμφύλιους» και να ανοίξουν δρόμους κοινής δράσης, διαλόγου και συμπόρευσης για να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου.
Ερ: Τελικά η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφή...?
Η προσωπική μου άποψη είναι αρκετά γνωστή και έχω γι' αυτό δεχθεί λυσσώδεις επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, δεν έχει επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη. Από κει και πέρα, η μόνη και βέβαιη καταστροφή για τη χώρα είναι η συνέχιση των τροϊκανών και μνημονιακών προγραμμάτων λεηλασίας, άγριας λιτότητας και εκποίησης.

Ερ: Εσείς με τον Ραϊνχεμπαχ δεν θα συναντηθείτε...?
Δεν το βλέπω...
Ερ:Το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώσατε...?
Το θέμα δεν είναι τι έκανα προσωπικά. Το θέμα είναι ότι το χαράτσι στα ακίνητα, όπως και μια σειρά άλλα χαράτσια, πρέπει να καταργηθούν, τουλάχιστον για τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Ερ: Η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα στον κόσμο. Εσείς τι κάνετε?
Τρόφιμα στον κόσμο μοιράζει και η Εκκλησία, τρόφιμα μοιράζει και το πλούσιο κατεστημένο της χώρας, τρόφιμα μοιράζουν οι πολυεθνικές τροφίμων και μεγάλα μίντια. Το θέμα δεν είναι, όμως, πως απλώς θα πολλαπλασιασθούν οι επιχειρήσεις «ελεημοσύνης» αλλά πως θα ανακόψουμε την εξαθλίωση, που σπρώχνει ανθρώπους σε ουρές για ένα πιάτο φαΐ.
Ερ: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης ή δεν ασπάζεστε αυτή την άποψη?
Η επίσημη κρατική τρομοκρατία συνιστά για το Ισραήλ υπέρτατο νόμο.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου