Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!


ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
25% ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ!
 
Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα κατατεθούν τη Δευτέρα (19/11) , οι οποίες ως γνωστών υπογράφονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ψηφίζονται από τη Βουλή, παρά μετά από 40, το πολύ, μέρες και με ιδιότυπο, χωρίς τροποποιήσεις, τρόπο, ενώ έχουν άμεσα ισχύ νόμου και εφαρμόζονται ακαριαία, η συγκυβέρνηση ακυρώνει κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.
Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση, ενώ ψήφισε πραξικοπηματικά, ως κατεπείγον, το πολυνομοσχέδιο του 3ου Μνημονίου, απέκρυψε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας κρίσιμα θέματα, πάνω στα οποία έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Έρχεται, λοιπόν, εκ των υστέρων η συγκυβέρνηση, ερήμην της Βουλής, να καταθέσει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες ρυθμίζονται πέραν των άλλων τα εξής:
Πρώτον: Ο λογαριασμός που θα αφορά τη χρηματοδότηση της τρόϊκας και θα συγκεντρώνει, επιπλέον, και έσοδα του ελληνικού δημοσίου για την αποπληρωμή χρεών, θα κινείται υπό την αυστηρή εποπτεία και της τρόικας, πράγμα που συνιστά κατάφωρη καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας.
Δεύτερον: Καθιερώνεται ρήτρα αυτόματης αναπλήρωσης των αποκλίσεων από το πρόγραμμα και αυτόματης αναπλήρωσης των αποκλίσεων από τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, πράγμα που όχι μόνο είναι αυτό καθεαυτό απαράδεκτο αλλά και συνιστά μεθόδευση παράκαμψης, μέχρι πλήρους ακυρώσεως, της εθνικής αντιπροσωπείας.
Τρίτον: Καθιερώνεται ο θεσμός της λίστας απολύσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους με τη διαμόρφωση τριμηνιαίου κυλιόμενου προγράμματος μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 απολύσεων έως το 2015.
Τέλος, ενισχύεται η εξωτερική δεσποτική εποπτεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοποθετείται «γκαουλάϊτερ» , ως μόνιμος «ανεξάρτητος» Γενικός Γραμματέας Εσόδων και προαναγγέλλονται για το 2013 αυξήσεις στις συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. άνω του 25%, με προφανή στόχο να γίνουν αυτές οι επιχειρήσεις ελκυστικές στους αγοραστές, προκειμένου να ξεπουληθούν!
Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα η Ελλάδα προσομοιάζει με "αποικία" και περνάει σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, ανάλογου του προηγούμενου αιώνα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου