Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις καταθέσεις υπέρ Ε. ΜπούκουραΗ προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό μας, Στάθη Μπούκουρα, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για κάθε δημοκρατικό πολίτη και ιδιαίτερα για όλους όσους συστηματικά από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της συγκεκριμένης οργάνωσης στην περιοχή μας στάθηκαν με αποφασιστικότητα απέναντι στα κηρύγματα μίσους και τις αντίστοιχες πρακτικές της.
Αποτελεί όμως, και μία απάντηση σε όσους έτρεξαν με τις καταθέσεις τους, οι οποίες έγιναν κατά κύριο λόγο τον τελευταίο μήνα (!), να υποστηρίξουν με περισσότερο ή λιγότερο θερμά λόγια την προσφορά (!) του κ. Μπούκουρα στην Κορινθία και να διαβεβαιώσουν ότι δεν είχε καμία σχέση με παρελάσεις και προκλητικές συμπεριφορές και δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Μερικοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ότι ο κ. Μπούκουρας έφερε κι αυτή ακόμα την ιδιότητα του μέλους της Χρυσής Αυγής!
Δυστυχώς, για τους περισσότερους από αυτούς, τα κίνητρα τους είναι παραπάνω από εμφανή. Με δεδομένο ότι πολιτεύονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας διάφορους δήμους του νομού μας ή φέρουν ήδη την ιδιότητα του δημάρχου, η προσπάθεια τους να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εξόφθαλμη. Μπροστά στο μικροπολιτικό τους συμφέρον δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να απενοχοποιήσουν τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, έτσι όπως εκφράστηκαν με χαρακτηριστικό τρόπο από το Μπούκουρα τα τελευταία δύο χρόνια.
Σε μεγάλο βαθμό βέβαια μια τέτοια στάση ήταν αναμενόμενη. Όταν η δημοκράτες Κορίνθιοι αγωνίζονταν, για να φωτίσουν την αντιδημοκρατική δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης στο νομό μας, οι κύριοι αυτοί ανέχονταν τη συμπεριφορά και τη στάση του Μπούκουρα, τον καλούσαν στις εκδηλώσεις τους και τον νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης ως μία αντισυμβατική μεν, αλλά δυναμική φωνή.
Επειδή όμως η κοινωνία μας δεν αποδέχεται με τον οποιοδήποτε τρόπο την ανοχή απέναντι στα κηρύγματα μισαλλοδοξία και φανατισμού να είναι σίγουροι ότι την αποδοκιμασία της θα την καταλάβουν πολύ καλά, όταν θα ανοίξουν οι κάλπες.

1 σχόλιο:

 1. Μόνο ένας περιθωριακός άνθρωπος του υποκόσμου σαν τον Μπούκουρα θα μπορούσε να συσπειρώσει ΟΛΗ τη δεξιά πολυκατοικία της Κορινθίας στην υπεράσπισή του.

  Ως μάρτυρες ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του κ.Μπούκουρα κατέθεσαν:

  Ο κ.Γιάννης Βαφειάδης-Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπροσώπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας
  Ο κ.Γιώργος Γεωργούσης-Πρόεδρος Ενωσης γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας
  Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος-Δήμαρχος Βέλου-Βόχας υποστηριζόμενος απο την ΝΔ
  Ο κ.Βασίλης Νανόπουλος-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου υποστηριζόμενος απο την ΝΔ
  Ο κ.Γιάννης Γκεζερλής-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου
  Ο κ.Σωκράτης Τόγιας-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου

  Μόνο μια κότα λειράτη, ένας κωλοτούμπας ολκής, ένας τυχοδιώκτης δεξιός σαν τον Μπούκουρα θα άδειαζε με τόσο χαρακτηριστική άνεση τους "συναγωνιστές" του και θα έφτυνε ό,τι τόσο "ανυποχώρητα" πρέσβευε τον καιρό της αποδεδειγμένης μιντιακής ασυλίας που απολάμβανε η συμμορία, πρίν αρχίσουν να βροντάνε τα σίδερα και τα βραχιόλια για τους αιθνικυσταίς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή