Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα
Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης


"Η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση. Δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας. Οι 179 βουλευτές που ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις έγιναν πια 148 στη ψηφοφορία για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Πλέον οι μάσκες έπεσαν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι "είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά για μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πια μειοψηφίας, με ειδικό σκοπό να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή".

"Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλώντας παράλληλα "τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, να δώσουν τέλος σ΄ αυτόν το διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία".

"Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.


Το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα».

Διαβάστε εδώ τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου