Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Σε ανατροπή των μέτρων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Της Δάφνης Σφέτσα


  Τα... ρέστα του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη μάχη για την καταψήφιση του πακέτου και αξιοποιώντας κάθε μέσο (προκηρύξεις, ανακοινώσεις, ντουντούκες στις γειτονιές) καλεί την κοινωνία που πλήττεται σε ξεσηκωμό για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, πριν ολοκληρώσει η κυβέρνηση Σαμαρά το... έργο της. Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του σχήματος, με τη συμμετοχή μάλιστα και της Γραμματείας: στην ατζέντα είναι η κεντρική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στα μέτρα κι έτσι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να έχει την προσοχή της στραμμένη στην κοινωνία, στην οποία και θα αποστείλει δυναμικό μήνυμα, επιμένοντας ότι είναι απολύτως εφικτό να μην περάσει το πακέτο - αρκεί ο λαός να σφραγίσει με τη δράση του τις εξελίξεις. Επίσης, αναμένεται να κάνει στενό μαρκάρισμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την κρισιμότητα και την ιστορικότητα των στιγμών.

  Στενό μαρκάρισμα στους βουλευτές της συγκυβέρνησης με περικύκλωση της Βουλής, Συνεδρίαση της Κ.Ο. την Κυριακή το απόγευμα
  Στη μάχη που έχει ήδη αρχίσει λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυκλοφορήσει αφίσα - κάλεσμα στα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα "Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή των μέτρων", ενώ χθες το γραφείο Τύπου με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η μόνη στάση "αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στη χώρα" των βουλευτών είναι η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις αλλά και να παραμείνουν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
  Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι παρά η αντανάκλαση της χρεωκοπίας των Μνημονίων και του πολιτικού προσωπικού που τα υπηρετεί. Ενδεικτικό είναι ότι στην ίδια ανακοίνωση επιτέθηκε στους τρεις αρχηγούς και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό που δηλώνει υποταγή στη Μέρκελ, στον Ευ. Βενιζέλο, βασικό εμπνευστή των Μνημονίων, και στον Φ. Κουβέλη, για τον οποίο σημειώνει ότι "η 'υπευθύνοτητά' του υπαγορεύει να ψηφιστεί ο πιο βάρβαρος προϋπολογισμός λιτότητας και να καταψηφιστούν μέρη του νέου Μεσοπρόθεσμου."
  Κι αυτό που τώρα χρειάζεται για να γίνει και η... τυπική χρεωκοπία είναι να δώσει τη χαριστική βολή ο κόσμος: "Να μη λείψει κανείς. Πάμε Σύνταγμα και μένουμε Σύνταγμα", όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  "Παιδαριώδης" Κεδίκογλου
  Εν τω μεταξύ, άλλη μία κόντρα ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου και το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε χθες. Επαναλαμβάνοντας στην ουσία την προχθεσινή του δήλωση, ο Σ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι η υπερψήφιση της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου είναι υιοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και δη από τον Αλέξη Τσίπρα (μιας που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε κάθε του δήλωση αναφέρεται προσωπικά στον επικεφαλής του σχήματος, σε μια φανερή και άγαρμπη προσπάθεια να τον "κοντύνει") του σχεδίου για έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. Αντιγράφοντας την κριτική που δεχόταν η Ν.Δ. όταν ήταν αντιμνημονιακή, ταύτισε την άρνηση στην πολιτική ακραίας λιτότητας που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνηση στη χρηματοδότηση της χώρας, την άρνηση στην καταβολή μισθών και συντάξεων (!) κ.ά.
  "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μη διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο" ανταπάντησε τογραφείο Τύπου. "Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά Μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ" πρόσθεσε μιλώντας για την ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκής ρύθμισης του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του κ.ο.κ.

  Δημοσιεύτηκε στην Αυγή το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου