Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (8/12/2012)
 
Eρ: Είστε ικανοποιημένος από τις διαδικασίες της συνδιάσκεψης; Βγαίνει ενισχυμένη η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαδικασία;
Προσωπικά δεν γνωρίζω κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο οδεύει ταχέως να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, που να έχει κάνει στο παρελθόν μια τόσο ανοικτή, τόσο πλατιά και τόσο απεριόριστα δημοκρατική συλλογική διαδικασία, όπως η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Δεν γνωρίζω, επίσης, να υπάρχει τέτοιο δημοκρατικό παράδειγμα και σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί κάποια αξιοσημείωτα δημοκρατικά πρωτεία. Και σε αυτό συνέβαλε ουσιαστικά η επιμονή και η αποφασιστικότητα του Αριστερού Ρεύματος, το οποίο έθεσε ευθέως και τολμηρά κρίσιμα θέματα για τις θέσεις, τις αποφάσεις και τις λειτουργίες της Συνδιάσκεψης. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε σαφώς κερδισμένος από αυτή τη Συνδιάσκεψη και με ιδιαίτερα ενισχυμένη την ουσιαστική συνοχή και ενότητα του μέσα από τις διαφορετικότητες στις γραμμές του.
Ερ: Ως ρεύμα, ως αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ πετύχατε μια καταγραφή στο 25%. Αλλά, τι σημαίνει αυτό για τον όλο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιο είναι το πρόσημο της σύνθεσης ως κόμμα; Βρίσκεται αριστερότερα ή δεξιότερα;
Πράγματι το 25,71%, το οποίο συγκέντρωσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο,όμως, κατά τη γνώμη μου δεν είναι το ποσοστό αλλά το γεγονός ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» αναδεικνύοντας τις διαφορετικές θέσεις της και τη διακριτή λίστα της μέσα στο ενιαίο πλαίσιο ψηφοδελτίου, έθεσε υπό δοκιμασία, τις δημοκρατικές αντοχές ενός υπό διαμόρφωση κόμματος, που βαδίζει προς τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Και αυτό το δημοκρατικό τέστ, ο ΣΥΡΙΖΑ το πέρασε, με τη συμβολή όλων και παρά τις δυσκολίες και τους προσωρινούς τριγμούς, με πολύ καλό βαθμό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή και μεγάλη δημοκρατική παρακαταθήκη για το μέλλον. Όσο πιο βαθιά δημοκρατική είναι μια δύναμη της Αριστεράς, που φιλοδοξεί βάσιμα να κυβερνήσει τη χώρα, όσο αυτή η βαθιά δημοκρατικότητα της δεν είναι εικονική και επιφανειακή, τότε αυτός ο ουσιαστικός δημοκρατισμός αποτελεί παράγοντα καινοτομίας και ριζοσπαστικοποίησης. Με αυτήν την έννοια, αλλά και όχι μόνο, στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η ριζοσπαστικότητα υπήρξε ο μεγάλος νικητής.
Ερ: Το πλειοψηφικό ρεύμα δίνει την αίσθηση ότι συγκροτείται κυρίως με κύριο συνεκτικό στοιχείο το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο αναμφίβολα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μετεξέλιξή του σε ένα αρχηγικό κόμμα, τύπου ΠΑΣΟΚ;
Είναι διαφορετικό πράγμα πολιτικές δυνάμεις να λειτουργούν απόλυτα δημοκρατικά και να έχουν ισχυρούς και «χαρισματικούς» ηγέτες, που σέβονται τις δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες και άλλο αρχηγικά, αρχηγοκεντρικά ή και δεσποτικά και μονολιθικά κόμματα.
Τα αρχηγικά ή νεοαρχηγικά κόμματα δεν μπορούν ποτέ να καινοτομήσουν αληθινά και να επιφέρουν μεγάλες κοινωνικές αλλαγές. Μπορεί μερικές φορές να γνωρίζουν πρόσκαιρες επιτυχίες. Αυτές , όμως, δεν μπορούν να έχουν διάρκεια και πνοή, ενώ συνήθως τα συνοδεύει η παρακμή και η κατάπτωση. Η περίπτωση της ανόδου και πτώσης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ χαρακτηριστική , με τραγικές συνέπειες για τη χώρα μας.
Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει οποιαδήποτε πρόθεση να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό κόμμα. Κάθε άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει παρά σαν πρωτοπόρα δημοκρατική και βαθιά ριζοσπαστική αριστερή δύναμη. Αν χάσει κάποιο από αυτά τα δύο αλληλένδετα χαρακτηριστικά του , τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χάσει το μέλλον.
Η μεγάλη εγγύηση για να διατηρήσει και να ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βαθύ δημοκρατισμό του και τον αδιάκοπα ανανεούμενο αριστερό ριζοσπαστισμό του, είναι ο ίδιος ο κόσμος του, ο κόσμος της Αριστεράς, αυτός ο εκτεταμένος πυρήνας παλαιμάχων και νεότερων αφοσιωμένων αγωνιστών της Αριστεράς που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε όλες τις δύσκολες καμπές στη νεότερη ιστορία αυτής της χώρας , ενώ πρωτοπορούν και σήμερα για να σταθεί όρθιος ο τόπος.
Ερ: Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σταθερά πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα καταγράφουν ένα «έλλειμμα κυβερνησιμότητας». Βελτιώνεται μετά τη συνδιάσκεψη αυτό; Αν η συγκυβέρνηση πέσει από «πολιτικό ατύχημα» είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη διακυβέρνησης;
Θεωρώ ότι η Συνδιάσκεψη έδωσε θετική ώθηση στην κοινωνική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Απέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργεί και να αποφασίζει με πλήρη σεβασμό στις διαφορετικότητες και με πλήρη δημοκρατική συζήτηση. Αυτό αυξάνει την κοινωνική εμπιστοσύνη απέναντί του. Πιστεύω ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως πρώτο κόμμα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στην πορεία προς το Συνέδριό του, μέσα από το οποίο θα ολοκληρωθεί η συγκρότησή του σε νέο ενιαίο δημοκρατικό και πολυτασικό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά μάλλον δεν θα πέσει από «πολιτικό ατύχημα» αλλά κάτω από τη γενική κατακραυγή και τους μεγάλους ενωτικούς και ταξικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει με επιτυχία κυβερνητικές ευθύνες και ταυτόχρονα ετοιμάζεται συνεχώς και ακατάπαυστα προκειμένου να ανταποκριθεί με τον πιο αξιόπιστο τρόπο στην κυβερνητική πρόκληση και σε ένα τιτάνιο και πρωτόγνωρο έργο για να βγει η χώρα από την κρίση. Η ετοιμότητα διακυβέρνησης δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται και από κει και πέρα θεωρείται τελειωμένο. Η ετοιμότητα διακυβέρνησης δεν είναι κούρσα 100 μέτρων αλλά ένας πολύ σκληρός δρόμος μεγάλων αποστάσεων. Είναι ένας αγώνας που κατακτιέται αδιάλειπτα και πρέπει να δίνεται ακατάπαυστα και καθημερινά.
Ερ: Οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δείχνουν ότι οι εταίροι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν πάση θυσία την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, διαγράφοντας μάλιστα κι άλλο μέρος του χρέους, φυσικά με βαρύ τίμημα. Πώς διακρίνεται αυτό που ήδη κάνουν οι πιστωτές από αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό που κάνουν οι πιστωτές μαζί με την τρόικα δεν συνιστά ένα «κούρεμα», έστω και μερικό, του δυσβάστακτου ελληνικού χρέους αλλά ένα αληθινό βασανιστήριο, που το βαφτίζουν διευκόλυνση. Αυτό έγινε με το προηγούμενο δήθεν «κούρεμα» που σημειώθηκε με δυσβάστακτους όρους και μετά το οποίο το χρέος μας αυξήθηκε. Αυτό γίνεται και τώρα με την επαναγορά των ομολόγων και τα άλλα συνοδευτικά μέτρα, που ούτε ως «ασπιρίνες» δεν μπορούν να εκληφθούν.
Θα το πούμε για άλλη μια φορά.
Εδώ που έχουμε φτάσει τα ημίμετρα σε σχέση με το χρέος, όταν συνοδεύονται, μάλιστα ,με σκληρά μέτρα όχι μόνο δεν αρκούν αλλά και επιδεινώνουν συνεχώς την κατάσταση. Η μόνη λύση, για την οποία φωνάζω εδώ και χρόνια, επιβίωσης της χώρας είναι η διαγραφή, χωρίς όρους, του χρέους ή τουλάχιστον του πολύ μεγαλύτερου μέρους του, προκειμένου η χώρα να ανασάνει και να ακολουθήσει μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης και νέας σοσιαλιστικής προοπτικής. Όπως βλέπετε οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνες των πιστωτών διαφέρουν όπως η μέρα με τη νύκτα.
Ερ: Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται τμήματα της επιχειρηματικής ελίτ που δυσφορούν με τις παρεμβάσεις της τρόικας και μιλούν για «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» ή ένα είδος «σχεδίου Β’», για «αφελληνισμό της οικονομίας» κ.α. Πώς το αξιολογείτε; Αισθάνεστε ότι αυτά αποτελούν κι ένα είδος «πλευρίσματος» του ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν ξέρω σε ποια τέτοια επιχειρηματικά σχέδια αναφέρεστε. Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι, δυστυχώς, σύσσωμο το πολιτικό και μεγαλοαστικό κατεστημένο της χώρας έχει παραδοθεί στην τρόικα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αυτό παρά τις «γκρίνιες» και τη «δυσθυμία» που συνοδεύουν αυτήν την παράδοση και οι οποίες συχνά προβάλλονται ως άλλοθι της υποταγής.
Σήμερα μόνο οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα σταδιακής αναπτυξιακής παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης του τόπου. Σήμερα μόνο η Αριστερά μπορεί να εκπροσωπήσει, ενάντια στον εκχωρημένο μεγαλοαστικό κόσμο, όχι μόνο τα ταξικά και κοινωνικά αλλά και τα γνήσια εθνικά συμφέροντα σε ένα θετικό δρόμο ελπίδας με αναγεννητικές προοπτικές.
Ερ: Σε γενικές γραμμές, με βάση τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, πιστεύετε ότι ενισχύεται η άποψη σας για αριστερή διέξοδο που δεν περιλαμβάνει κατ’ ανάγκη παραμονή στο ευρώ;
Οι προσωπικές μου απόψεις για το ευρώ, την ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα είναι γνωστές. Εδώ, όμως, σας ομιλώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ακολουθήσουμε με ακλόνητη συνέπεια και σταθερότητα ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα, πέρα και έξω από την τροϊκανή κηδεμονία, ως μόνη θετική διέξοδο για τη χώρα. Και αυτό που υπογραμμίζουμε είναι ότι στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος δεν πρόκειται να αναδιπλωθούμε και να κάνουμε πίσω στο όνομα οποιονδήποτε εκβιασμών και εκβιαστικών διλλημάτων και στο όνομα οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων. Και νομίζω ότι αυτή η θέση για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία, ανεξάρτητα και ενάντια στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλλήματα του κατεστημένου έχει καταστεί μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Διαβάστε περισσότερα »

Τάσεις, κόμμα, κυβέρνηση

 
Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου
 
Τι θα ήταν μια αποτίμηση της Συνδιάσκεψης του περασμένου Σαββατοκύριακου; Κοιτάζω αυτήν που έκαναν οι εφημερίδες της Δευτέρας: «Ψυχρό Ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ» είδαν τα Νέα, αναφερόμενα στην ξεχωριστή καταγραφή της «Αριστερής Πλατφόρμας», «ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΠΑΣΟΚ», απεφάνθη η νεοδημοκρατική Ελλάδα αύριο, ενώ για «Βαβέλ απόψεων» κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος, συνηχώντας με το Έθνος, που θεωρεί «αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ και την Ευρώπη».
Δύο ζητήματα προκύπτουν από τα παραπάνω. Το πρώτο είναι ότι τα ΜΜΕ (και τα οικεία τους κόμματα) συνεχίζουν την πεπατημένη: το θέμα, γιʼ αυτά, δεν είναι τι λέει και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το γεγονός ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν και εκφράζονται δημόσια διαφορετικές απόψεις για κείνο που πρέπει να λέγεται και να γίνεται. Το δεύτερο είναι ότι τα ΜΜΕ (και τα οικεία τους κόμματα) θεωρούν αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να εννοεί αυτά που λέει και που κάνει: η έκβαση του εγχειρήματος - ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να είναι η δεξιά στροφή, η πασοκοποίηση: η «προδοσία». (Παρεμπιπτόντως, η ίδια αντίληψη μοιάζει, ως μη όφειλε, να κερδίζει χώρο και εντός ΣΥΡΙΖΑ).
Υπάρχει μία αντίφαση στον τρόπο που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Μια αντίφαση με την οποία τα ίδια δεν πρόκειται να ασχοληθούν -χρειάζεται εντούτοις να ασχοληθούμε εμείς. Αυτό που το πολιτικό σύστημα εννοεί να δαιμονοποιεί ως «Βαβέλ», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ των διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων που συνυπάρχουν σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο, είναι ακριβώς η εγγύηση για την αποτροπή εκείνου που το ίδιο αυτό σύστημα προφητεύει ως Κασσάνδρα: της δεξιάς στροφής και της πασοκοποίησης: της «προδοσίας».
Εξηγούμαι αμέσως. Για πολλούς, είτε αυτοί είναι φίλοι είτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η ανησυχία το νέο κόμμα να μη συνεχίσει την κακή παράδοση των τάσεων-μηχανισμών του Συνασπισμού. Και φαινόμενα που συζητήθηκαν πολύ, και που το καλοκαίρι υπερέβησαν όρια, έδωσαν τροφή στην ανησυχία αυτή. Εν πάση περιπτώσει -λέει περίπου η άποψη-, αν ο ΣΥΡΙΖΑ το εννοεί ότι θέλει να κυβερνήσει, δεν γίνεται άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος για βασικά θέματα. Όμως, ενώ αυτό ακούγεται εντελώς «κοινή λογική», δεν είναι. Ενώ λοιπόν, πράγματι, σε καιρούς ακραίας πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης, η δημόσια κεντρική εκφώνηση της πολιτικής της Αριστεράς δεν γίνεται να είναι αντιφατική, είναι την ίδια στιγμή αδύνατο η μορφή-κόμμα (αυτό το «σύνθετο στοιχείο της κοινωνίας», που έλεγε ο Γκράμσι), να ομογενοποιηθεί σε βαθμό εξαφάνισης των ιδιαίτερων απόψεων, τάσεων, ρευμάτων που «ακουμπάνε» στην πολυπλοκότητα του κοινωνικού ανταγωνισμού.
Όσοι ανησυχούν, στα σοβαρά ή ως Κασσάνδρες, για την ενδεχόμενη έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ, ας σκεφτούν ότι ακριβώς αυτή η βίαιη ομογενοποίηση του «Κινήματος» στο όνομα της κατάκτησης -αρχικά- και της διατήρησης -στη συνέχεια- της κυβερνητικής εξουσίας (η ομογενοποίηση ενός «Κινήματος» όπου συστεγάζονταν ένα μέρος του προδικτατορικού Κέντρου, στελέχη του αντιδικτατορικού κινήματος, τροτσκιστές και πρώην μαοϊκοί), ήταν το πρώτο βήμα, όχι για την... πασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά για την κρατικοποίηση ενός κόμματος που, ανάμεσα σε πολλές παθογένειες, εμφάνιζε στοιχεία αυθεντικού κινήματος.
Το λέω ρητά, για να μην παρεξηγούμαι: δεν είμαι καθόλου της άποψης ότι η λειτουργία των τάσεων (τόσο στον Συνασπισμό όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι από μόνη της εγγύηση για όλα τα παραπάνω. Ακόμα περισσότερο, δεν είμαι καθόλου της άποψης ότι η εμπειρία των οργανωμένων ιδεολογικών ρευμάτων υπήρξε «καθαρή» από προσωπικές στρατηγικές, ιδιοτέλειες, μεταμφίεση της τακτικής σε στρατηγική κ.ο.κ. Τι να κάνουμε όμως: για να ευδοκιμήσει και να μακροημερεύσει κάθε «ιδιοτελής μηχανισμός» (όπως ενίοτε λογίζονται οι τάσεις), πρέπει κάτι να πει και μερικούς εκατοντάδες ή χιλιάδες να πείσει. Πρέπει, με άλλα λόγια, να έχει δική του «ψυχή». Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το όριο ανάμεσα στις τάσεις-μηχανισμούς και τις τάσεις-ιδεολογικά ρεύματα. Και δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα ότι για να γλιτώσουμε από τις πρώτες, πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τις δεύτερες.
Ο λόγος που δεν με πείθει η άποψη αυτή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως θέλει -και είναι απολύτως απαραίτητο- να κυβερνήσει. Ακριβώς για να μπορέσει όμως να κυβερνήσει, χρειάζεται την ίδια στιγμή να παραμένει κόμμα: ένα σύνθετο στοιχείο της κοινωνίας, παρόν τόσο στους θεσμούς όσο και μέσα στην κοινωνική κίνηση. Ένας οργανωτής κοινωνικών συμμαχιών, αυτόνομος όσο περισσότερο γίνεται από το πεδίο του κράτους (πολιτικά και οικονομικά) και αυτόνομος ως προς την κυβέρνηση, όταν καταφέρει να φτάσει ως εκεί. Ένα σύνθετο στοιχείο που να εμπνέει και να κινητοποιεί - που να «μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων». Ένα κόμμα, αντίθετα, όπου όλοι θα συμφωνούν σε όλα χάριν του μείζονος σκοπού, ένα μονολιθικό κόμμα (που, υπό άλλες συνθήκες, τα ΜΜΕ θα κατήγγειλαν ως σταλινικό...), δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ευτυχώς, κρίνοντας και από τον σαφή ηγετικό ρόλο που αναγνωρίστηκε σʼ ένα αντικαπιταλιστικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό ρεύμα στο εσωτερικό του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει.
 
Διαβάστε περισσότερα »

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*
 
Με τη συνδιάσκεψη που έγινε πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και τυπικά την πορεία μετεξέλιξής του. Εκατοντάδες σύνεδροι, άνθρωποι με διαφορετική προέλευση μέσα από το χώρο της αριστεράς και ορισμένοι πέρα και από αυτήν συζήτησαν δημιουργικά για το μέλλον της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς. Παράλληλα, εκλέχθηκε και μια νέα Κεντρική Επιτροπή, που εκτός των άλλων θα έχει και το βασικό καθήκον να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σ΄ ένα ιδρυτικό συνέδριο στο τέλος της άνοιξης του 2013. Σ΄ αυτό το συνέδριο θα ολοκληρωθεί μια διαδικασία πολιτικής όσμωσης που άρχισε πριν από χρόνια και που θα γεννήσει το νέο πολιτικό υποκείμενο της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς.
Σ΄ αυτή τη συνδιάσκεψη, λοιπόν, αξίζει να σταθεί κάποιος που μελετά την πορεία της ελληνικής αριστεράς από τα μέσα. Το λέμε αυτό γιατί σήμερα, έτσι όπως έχουν φθάσει τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία όπου η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση έχουν κυριαρχήσει, είναι κάπως δύσκολο να ασχοληθεί ο απλός πολίτης με τις εσωτερικές διεργασίες των πολιτικών κομμάτων. Όμως τα πράγματα για τον κόσμο της εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία προς τις διάφορες διεργασίες που γίνονται μέσα στο εσωτερικό όλων των δυνάμεων της αριστεράς.
Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα πιο ριζοσπαστικό, πιο ταξικό και λαϊκό, καλύτερα ριζωμένο μέσα στην κοινωνία ή όχι πρέπει να ενδιαφέρει την εργατική τάξη και γενικότερα τον ελληνικό λαό. Το αν το ΚΚΕ θα συνεχίσει την αυτοαπομόνωσή του και τη σεχταριστική πολιτική του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να ενδιαφέρει τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρο-συνταξιούχο, γενικότερα τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου. Επομένως, η αγωνία και η θέληση που εκφράστηκε από την τεράστια πλειοψηφία των αντιπροσώπων της συνδιάσκεψης, ώστε να μην μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία πολιτική δύναμη, μαζική μεν, αλλά συστημική ταυτόχρονα, ένα νέο ΠΑΣΟΚ, που θα λέγαμε πιο απλά, απασχόλησε και πρέπει να απασχολεί τους έλληνες πολίτες που θέλουν να δουν μια πορεία φυγής της ελληνικής κοινωνίας από το σάπιο δικομματικό σύστημα, που κυβερνά τη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα, λοιπόν, αυτής της συνδιάσκεψης ήταν η προσπάθεια που ξεκίνησε για τη ριζοσπαστική μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα κόμμα σύγχρονο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και όχι η μετάλλαξη του σε ένα κόμμα μαζικό μεν, συνονθύλευμα δε κοινωνικών εκφράσεων που στην ουσία τους θέλουν να διατηρήσουν και πιθανόν καλυτερεύσουν κάπως το ήδη υπάρχον οικονομικό και πολιτισμικό σύστημα, αλλά χωρίς φυσικά να θέλουν να αλλάξουν ριζικά την ελληνική κοινωνία.
Πηγαίνοντας τώρα λίγο πιο «βαθιά», στην ίδια την αντιπαράθεση που έγινε στη συνδιάσκεψη για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία, αλλά και το βασικό πολιτικό στίγμα του νέου πολιτικού υποκειμένου, φάνηκε καθαρά που υπάρχουν οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις ακόμα και αντιθέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν αυτό το κόμμα σ΄ αυτή την ιστορική φάση.
Πρώτον στο θέμα της λειτουργίας του: H δραματοποίηση της ύπαρξης τάσεων που έγινε από ορισμένους και η δαίμονοποίηση των λιστών όποτε χρειασθεί στα συνέδριά του, αποδείχθηκε με το διάλογο μέσα στην ίδια τη συνδιάσκεψη, ότι ήταν περιττή. Ο πλούτος της σύγχρονης αριστεράς που την έκανε να ηγεμονεύσει μέσα στο πολιτικό στερέωμα της αριστεράς και όχι μόνο είναι η δύναμη της πολιτικής σύνθεσης και της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα. Ο βοναπαρτισμός και το προεδροκεντρικό κόμμα δεν έχουν και ούτε θα έχουν ποτέ θέση μέσα στην αριστερά.
Το Αριστερό Ρεύμα υπερασπίστηκε με σημαντικό κόστος αυτή τη βασική αρχή λειτουργίας και λέμε σημαντικό κόστος γιατί πολλοί καλοπροαίρετοι σύντροφοι παρεξήγησαν την στάση αυτή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπήρχε η τάση θεσμοθέτησης της οποιασδήποτε εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που έμπαινε και μπήκε από το Αριστερό Ρεύμα, ήταν το δικαίωμα στη διαφορετική έκφραση και στη δυνατότητα καταγραφής της και με λίστα εκλογής σε όλα τα όργανα του νέου κόμματος.
Το θέμα αυτό άλλωστε της δυνατότητας παρουσίασης λίστας είχε αποφασιστεί ομόφωνα και από την Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες μέρες. Επομένως πολύ κακώς δραματοποιήθηκε ένας κανόνας πολιτικής συνύπαρξης σε ένα κόμμα ενιαίο και πολυτασικό.
Καθαρά πράγματα. Δύο μοντέλα κόμματος γνωρίζει η αριστερά: το κόμμα νέου τύπου ή το πολύτασικό κόμμα. Το άλλο, το διαφορετικό, το εκτός αριστεράς, είναι το προεδροκεντρικό αστικό αρχηγικό κόμμα που όλοι γνωρίσαμε με τις τραγικές συνέπειες που δημιούργησε στην ελληνική κοινωνία.
Πάντως το θετικό είναι ότι από αυτή την «σύγκρουση» ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το τι κόμμα θέλουμε.
Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο φάνηκε ουσιαστική διαφοροποίηση, είναι το γνωστό ζήτημα της σημερινής πορείας της Ε.Ε. και της ευρωζώνης και τι συνέπειες έχει αυτή η πορεία, για την ελληνική οικονομία, αλλά και την εθνική υπόσταση της Ελλάδας. Και στο θέμα αυτό δε χρειάζονταν δραματοποιήσεις και δίκες προθέσεων από κανέναν γιατί η ίδια η ζωή έρχεται να υποδείξει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Το Αριστερό Ρεύμα πολύ σωστά έβαλε και βάζει το θέμα της διαχείρισης του χρέους και της γενικότερης κρίσης σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα αυτής της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης που λέγεται Ε.Ε. Οι μνημονιακές πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας και του άγριου χτυπήματος του κόστους εργασίας, δεν έρχονται από το πουθενά, αλλά από αυτή την Ε.Ε. η οποίο κατά το Αριστερό Ρεύμα, δεν μεταρρυθμίζεται, αλλά ανατρέπεται.
Επιβάλλεται λοιπόν σήμερα από την εργατική τάξη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης, η ανατροπή των πολιτικών του άγριου νεοφιλελευθερισμού και αυτής της Ε.Ε. Με αυτή την εκτίμηση μπαίνει και το θέμα του νομίσματος για τη χώρα μας. Το «καμιά θυσία για το ευρώ» επαναφέρει τη γνωστή αντίληψη για τη νομισματική πολιτική της αριστεράς μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού, που υποστηρίζει ότι σημασία για το νόμισμα έχει το τι προοπτική δίνει στην αγοραστική δύναμη στην τσέπη του κάθε εργαζόμενου, σε συνάρτηση φυσικά και με το κόστος ζωής.
Τα ζητήματα όμως αυτά φυσικά είναι ανοιχτά για μελέτη και περαιτέρω έρευνα.
Για παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ με την αντίληψή της για παραμονή πάση θυσία στο ευρώ, ευρώ και ξερό ψωμί δηλαδή , την οδήγησαν να συμβιβαστεί ιδεολογικά και πολιτικά με την άρχουσα τάξη και τους ξένους πάτρωνες και τοκογλύφους και σήμερα εγκληματεί ενάντια στον κόσμο του μόχθου και στους φτωχούς απόμαχους της δουλειάς. Συμμετέχει ενεργά σε μία κυβέρνηση που σμπαραλιάζει τη δημόσια υγεία και παιδεία και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Τέλος, στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπήκε και το κρίσιμο ζήτημα αυτής της περιόδου, με την τεράστια άνοδο της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δηλαδή της συμμετοχής σε μία κυβέρνηση. Το Αριστερό Ρεύμα και συνολικά η Αριστερή Πλατφόρμα προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το ποια κυβέρνηση πρέπει να θέλουμε, με ποιον, για ποιον και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάει η κυβέρνηση αυτή. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, που δεν μπορεί να χάσει την ταξική της όχθη, μια κυβέρνηση που μοναδικό της στήριγμα θα έχει το λαό, και ποιο συγκεκριμένα το οργανωμένο κίνημα του κόσμου της εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από λογικές αυτοδυναμιών ή κεντροαριστερών νεφελωμάτων επιβάλλεται και μπορεί σήμερα να εργαστεί από καλύτερες θέσεις για την παραπέρα ενότητα και ριζοσπαστικοποίηση του, για να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, στο διάλογο, την κοινή δράση, τη συνεργασία και τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σήμερα όμως έχει ανάγκη να βγει στην κοινωνία πιο ριζοσπαστικά, ταξικά, με καθαρές θέσεις ανατροπής του παλιού και πάνω από όλα ενωτικά προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς.

 
* O Βασίλης Πριμικήρης είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ν. Δένδιας: Ένα νεοφιλελεύθερο... τρολ

 
Δεν είναι συνέντευξη αλλά νεοφιλελεύθερη τρολιά 14 σελίδων αυτό που έδωσε ο υπουργός Ν. Δένδιας στο Unfollow! Ή μήπως κυνισμός αναμεμειγμένος με άκρατο συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό; Για τον υπουργό "είναι λάθος η αντίληψη ότι ένα κράτος πρέπει να πουλήσει μια επιχείρηση αν είναι ζημιογόνα και να την κρατήσει αν είναι κερδοφόρα. Αυτή η αντίληψη δεν ανήκει σε αυτό το σύστημα. Μπορεί να ανήκει σε ένα άλλο, στον σοσιαλισμό, σε έναν κρατικό μονοπωλιακό καπιταλισμό"!
Για τη δική του κοινή λογική, όπως λέει στην ίδια συνέντευξη, το κράτος πρέπει μόνο να εισπράττει φόρους και το μόνο μονοπώλιο που πρέπει να υπάρχει είναι η κρατική βία.
Η δε αντίληψη που έχει για το τι εστί αγαθό, πραγματικά, αν εφαρμοστεί... σκοτώνει. "Το αγαθό δεν είναι το νερό. Το αγαθό σε αυτήν τη φάση είναι το δίκτυο διανομής. Το αγαθό είναι η μεταφορά. Το νεράκι το στέλνει ο Θεός, μπορεί ο καθένας από μας να βάζει μια κατσαρόλα στο παράθυρό του και να το συλλέγει. Αυτό θεωρητικά δεν έχει οικονομική αξία. Οικονομική αξία αποκτά όταν το μεταφέρω σε συγκεκριμένο χώρο, με προηγούμενο υγειονομικό έλεγχο, ανοίγω τη βρύση μου ό,τι ώρα θέλω και το πίνω. Αυτό είναι άλλης μορφής αγαθό από αυτό που στέλνει ο Θεός". Βέβαια το ότι στη Βολιβία, όταν ιδιωτικοποίησαν το νερό, ήταν παράνομο να βγάλεις αυτή την κατσαρολίτσα και σε συνελάμβαναν, δεν είναι ώρα να το πούμε στον υπουργό, μην του χαλάσουμε τη νεοφιλελεύθερη σούπα!
Στο στρίμωγμα που δέχεται από τους δημοσιογράφους για τις συνέπειες του τρόπου που η ιδιωτική πρωτοβουλία εφαρμόστηκε στην περίπτωση της ΔΕΗ με την Energa, η απάντηση είναι η εξής: "Ε, τι Έλληνες είμαστε, σκιτζίδικα τα κάνουμε όλα την πρώτη φορά!".
Τα σχόλια δικά σας.
Ε.Ζ.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το φορολογικό: Κακόγουστη παράσταση Σαμαρά, ενώ επίκειται αφαίμαξη


«Κακόγουστη παράσταση» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την προσπάθεια εμφάνισης του πρωθυπουργού ως υπερασπιστή της μεσαίας τάξης και δήθεν διαφωνούντος με τις σκληρές ρυθμίσεις του φορολογικού, όπως αυτές είχαν διαρρεύσει από πηγές της κυβέρνησής του. Συγκεκριμένα, στη χθεσινή του ανακοίνωση, σημείωσε: «Η τακτική των 'διαρροών' από πλευράς κυβέρνησης κάθε φορά που πρόκειται να πάρει σκληρά μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας είναι γνωστή και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το φορολογικό νομοσχέδιο. Το δήθεν κακό υπουργείο Οικονομικών με τις σκληρές προτάσεις και ο δήθεν καλός πρωθυπουργός που έρχεται να τις διορθώσει δεν πείθουν κανέναν και η κακόγουστη παράστασή τους αποτελεί άλλη μια πρόκληση για την κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από τα ακραία μέτρα φτωχοποίησης.» Έτσι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχεύει από τη μια μεριά στην αφαίμαξη των εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ από την άλλη μεριά «αφήνει προκλητικά στο απυρόβλητο» τα μεγάλα εισοδήματα και το μεγάλο επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είχε μιλήσει, στην προχθεσινή του ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύοντας όχι μόνο τις επιπτώσεις του στα μεσαία στρώματα και τους εργαζόμενους αλλά και τη σύνδεσή του με τη διαπλοκή. Ενδεικτικό ήταν ότι έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του φαινομένου μετατροπής του φορολογικού συστήματος «σε προστατευόμενο από το πολιτικό κατεστημένο 'βιότοπο της διαπλοκής' με στοχευμένες φοροαπαλλαγές». Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού -σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα- είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εκτός από κοινωνικά άδικο είναι και παράλογο: «Γιατί η υπερφορολόγηση είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τη φοροδιαφυγή». Ωστόσο έστρεψε τα βέλη του και προς τους δανειστές, κατηγορώντας τους για «πολιτική υποκρισία», καθώς εγκαλούν τους πλούσιους στην Ελλάδα ότι δεν πληρώνουν φόρους, την ώρα που «η τρόικα επιβάλλει τη φορολογική ασυλία τους».
Ο Αλ. Τσίπρας πρόταξε την ανάγκη ενός νέου φορολογικού συστήματος, «δίκαιου, απλού, διαφανούς και αποτελεσματικού», που θα διευρύνει, όπως είπε, τη φορολογική βάση με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με την αύξηση των φορολογικών εσόδων των νομικών προσώπων στο ύψος του μέσου όρου της Ευρωζώνης και την κατάργηση της νόμιμης φοροαποφυγής.

Πηγή:
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το γενόσημο του Λοβέρδου



Real.gr  4/12/2012
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΜΕ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!
EUROGROUP: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ 



Άρχισε χθες το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς τους υποψηφίους για συμμετοχή στη διαδικασία.
Η επαναγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας διαδικασίας δημοπρασίας, κατά την οποία οι επενδυτές δηλώνουν σε ποια τιμή προτίθενται να διαθέσουν τα ομολογά τους πριν αυτή καθοριστεί. Η κυβέρνηση όρισε ελάχιστο εύρος τιμής στο 30,2% έως 38,1% και ανώτατο εύρος τιμής στο 32,2% έως 40,1%, ανάλογα με τις λήξεις των ομολόγων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ η χώρα δεν θα διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. ευρώ για την επαναγορά. Οι επενδυτές πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 17η Δεκεμβρίου.
 Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του στη σημερινή (3/12) συνεδρίαση του Eurogroup για την πορεία της διαδικασίας.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποσύρει με τη μέθοδο της επαναγοράς ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 30 δισ. ευρώ. Όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μέχρι αυτού του ποσού, αν βρει ανταπόκριση η δημόσια πρόσκληση για επαναγορά ομολόγων, θα ολοκληρωθεί τους επόμενους έξι μήνες, όση είναι η διάρκεια των νέων ομολόγων που θα εκδώσει ο EFSF.

Οι συστηματικές πιέσεις που ασκήθηκαν από τους τραπεζίτες είχαν σαν αποτέλεσμα οι όροι να είναι ευνοϊκότεροι για την επαναγορά των ομολόγων από το Δημόσιο. To εύρος ελάχιστης τιμής μεταξύ 30,2 και 38,1 μονάδων βάσης και εύρος μέγιστης τιμής μεταξύ 32,2 και 38,1 μονάδων βάσης. Ο μέσος όρος της ελάχιστης τιμή είναι περίπου το 32,1 και ο μέσος όρος της μέγιστης 34,1.  
Υπενθυμίζεται ότι στις επαφές που είχε ο Γ. Στουρνάρας με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές υποτίθεται ότι είχαν κλειδώσει στις 28 μονάδες βάσης. Πέραν, όμως, της επίτευξης καλύτερης τιμής για τους τραπεζίτες, σκανδαλώδης είναι και η παραχώρηση προς τους τραπεζίτες, στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να εγγράφουν τις ζημιές από το PSI+ στους ισολογισμούς των τραπεζών και να τις συμψηφίζουν με μελλοντικά κέρδη, ο οποίος συμψηφισμός φθάνει σε ορίζοντα 30 χρόνων.
ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση (πιθανότατα) στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία θα παρέχεται το προνόμιο στις τράπεζες να συμψηφίζουν τη ζημία από το PSI+, και πιθανώς τη ζημία από την επικείμενη επαναγορά, με φόρο που αναλογεί στα κέρδη όχι πλέον της μητρικής, αλλά συνολικά του ομίλου (group taxation)!!!
Κατ'αυτόν τον άθλιο τρόπο θα χαρισθούν στις Τράπεζες, σε βάρος του δημοσίου, πολλά δις ευρώ!!!
Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος να αναγνωρίσει το σύνολο του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, χαρίζοντας δισ. ευρώ από φόρους κερδών στους τραπεζίτες, αφού ο ορίζοντας του συμψηφισμού φτάνει τα 30 χρόνια! Αυτό σημαίνει, λοιπόν, έως 30 χρόνια φοροασυλίας για τα κέρδη όχι μόνο των τραπεζών αλλά του συνόλου των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι έχουν σαν κορμό τις τράπεζες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εταιρίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, βιομηχανίες, εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις!
Η πλήρης αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου θα μειώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών κατά περίπου 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, όσα περίπου θα χάσουν από τους τόκους των ομολόγων την επόμενη 30ετία.
ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο δεύτερο κούρεμα των ομολόγων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δήλωσε καθησυχαστικά ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Παρ' όλα αυτά, έγκυρες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το θέμα θα εξεταστεί ξεχωριστά σε κάθε Ταμείο, ανάλογα αν αυτό επιχορηγείται ή όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σήμερα στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 14 δισ. ευρώ, από τα οποία 8 δισ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδας. Η ΤτΕ διαμηνύει ότι σε αυτή την επαναγορά δεν θα προβεί σε κανένα μονομερές κούρεμα των ομολόγων των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Σε επίπεδο Ταμείων και ειδικά των μεγαλύτερων που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, φαίνεται ότι προέχει η μηνιαία κάλυψη των συντάξεων και λιγότερο η διατήρηση των αποθεματικών.
Ειδικότερα, τα μεγάλα ελληνικά Ταμεία, με πρώτο το ΙΚΑ, εκτιμούν ότι προέχει η μηναία κάλυψη των συντάξεων, η οποία βρίσκεται σε συνάρτηση με τη ρευστότητα του κράτους και κατ' επέκταση με την επιχορήγησή τους από τον προϋπολογισμό και όχι από τα αποθεματικά τους.
Δεν βρίσκονται πάντως όλα τα Ταμεία στην ίδια κατάσταση. Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ καλύπτει με την πρόσοδο των 12 δισ. που έχει από τα νέα ομόλογα του Δημοσίου μέρος από τις ετήσιες συντάξεις. Συνεπώς, το Ταμείο θα είναι εκτός διαδικασίας, όπως και πολλά άλλα που έχουν ανάλογο πρόβλημα κάλυψης των συντάξεων. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι κινείται και το ταμείο ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

EUROGROUP: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ
 Στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 13 Δεκεμβρίου, παρέπεμψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, την εκταμίευση της δόσης και την εκτίμηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε ότι οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει, όπως και ο επίτροπος Όλι Ρεν, το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που άρχισε τη Δευτέρα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκτίμηση της πορείας του προγράμματος και οι λεπτομέρειες της εκταμίευσης της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα θα συζητηθούν στις 13 Δεκεμβρίου, επισήμανε ο κ. Γιούνκερ.

Διαβάστε περισσότερα »

Δικαίωση του κινήματος η απόφαση Πρωτοδικείου για τα χαράτσια





Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.



Η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.




Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των πολιτών ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια

"Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα λόγω μη καταβολής του "χαρατσιού", της επιβάλει να αποδέχεται την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το ποσό που αφορά το εδικό τέλος, να μην το ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει και επιπλέον δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ζητήσουν αποζημίωση για οποιαδήποτε από τις παραπάνω παράνομες ενέργειές της, δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα τον τεράστιο αγώνα του κινήματος ενάντια στα χαράτσια. 

Αποτελεί δικαίωση αυτού του κινήματος και ήττα των αντιλαϊκών αντισυνταγματικών και βάρβαρων επιλογών των τροϊκανών κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των πολιτών ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια". 



Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης, προχωρά η ΔΕΗ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της. 


Η εφορία αποστέλλει ειδοποιητήρια

Αποστέλλονται σε λίγες μέρες περισσότερα από 350.000 "ραβασάκια" της ΔΕΗ στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι για το 2011.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου" οι 350.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι στις εφορίες για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους  ή να καταφύγουν σε διακανονισμό εντός 15 ημερών διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.


Κανένας μόνος του στην κρίση: Αξιοπρεπής κατοικία για όλους


Μέσα στις συνθήκες λεηλασίας της κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές, συλλογικότητες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός κινήματος προστασίας του δικαιώματος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλων όσοι πλήττονται βάναυσα από την κρίση να έχουν αξιοπρεπή κατοικία.
Διαβάστε περισσότερα »

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: ΖΕΝΙΘ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΑΛΛΑ*

Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία μου ως αντιπρόσωπος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, από τη στιγμή μάλιστα που απομακρύνθηκε το χέρι μου από την κάλπη μετά την ψηφοφορία, ένα από τα πράγματα που με απασχολεί είναι το να ιεραρχήσω σωστά τα όσα σημαντικά συνέβησαν και να μεταφέρω μια προφορική εικόνα με συνοχή και ζωντάνια στους συντρόφους μου από την ΤΟ που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Η συνδιάσκεψη υπήρξε μια κορυφαία διαδικασία ισότητας και δημοκρατίας που σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στο να συστήσει το όργανο που θα οδηγήσει το παγκόσμιο πρωτότυπο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό του συνέδριο, παρά τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες. Στον χώρο του ΣΕΦ βρέθηκα με συντρόφους μου από διαφορετικούς χώρους της Αριστεράς με τους οποίους στο παρελθόν πίστευα πως μας χωρίζει άβυσσος, και που σήμερα η αναγκαιότητα μας έφερε δίπλα δίπλα να πολεμήσουμε κόντρα στην καπιταλιστική κρίση, στην ξένη κηδεμονία και τη φτώχεια για ένα σοσιαλιστικό μέλλον, για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Μέσα σε αυτή τη διαδικασία πολιτικής όσμωσης, μέσα στην κοινή επιθυμία όλων ανεξαιρέτως των αντιπροσώπων και παρατηρητών να αλλάξουμε τα πάντα, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την κορυφαία στιγμή δημοκρατίας, εκείνη τη στιγμή στην οποία συμπυκνώθηκαν η ιστορία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η πολιτική παρακαταθήκη του κομμουνιστικού κινήματος, ο διακαής πόθος για τον σοσιαλισμό, η πρόθεση να μην γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από την υπόθεση της εργατικής τάξης για την οποία όλοι μας βρεθήκαμε στο ΣΕΦ. Τη στιγμή της ανακοίνωσης της Αριστερής Πλατφόρμας.
Μπορεί να φανεί παράξενο το ότι ξεχωρίζω με τόσο έντονο ύφος μία μόνο στιγμή μέσα σε μια μακρά και τόσο σημαντική πολιτική διαδικασία. Τη στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης ή να αμφιβάλει για τις προθέσεις που οδήγησαν σε αυτή. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει “διασπαστική” ή σε άλλους απλά “περιττή”. Μπορεί ακόμα ακόμα να θεωρηθεί από ορισμένους “βήμα προς τα πίσω” μπρος στο πολιτικό “άλμα” που επιδίωξε η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς το ότι κάποιοι μιλούν για τάσεις και ρεύματα σκέψης που διεκδικούν πολιτική έκφραση και εκλογική καταγραφή μέσα στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όμως σύντροφοι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι σωστό. Γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η Αριστερή Πλατφόρμα υπήρξε το ζενίθ της δημοκρατίας μέσα στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό γιατί:
1ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει κι αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και κοινωνικές τάξεις με διαφορετικές πολιτικές κληρονομιές κι αναλυτικά εργαλεία. Είναι λογικό κι επόμενο το κάθε κομμάτι αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μωσαϊκού, να παίρνει θέση πολιτικά, να αναλύει, να εξειδικεύει και να ερμηνεύει τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις του προσχεδίου της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, συχνά μάλιστα με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Είναι δικαίωμα αυτών να συναντώνται και να εκφράζονται σε ιδεολογικά ρεύματα και πολιτικές πλατφόρμες και να διεκδικούν πολιτικά ως άποψη κι όχι με την προβολή ηγετίσκων ή “βαρόνων” όπως συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να εκπροσωπηθούν στα όργανα και να θέσουν την άποψή τους στην εκλογική διαδικασία. Αυτόν τον δρόμο της δημοκρατίας άνοιξε κι εξασφάλισε για όλους από σήμερα και μπρος η Αριστερή Πλατφόρμα.
2ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από το καθεστώς της συνεργασίας διαφορετικών συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα. Τί σημαίνει αυτό; Πως πια δεν θα υπάρχουν οργανώσεις μέσα στην οργάνωση, κόμματα μέσα στο κόμμα, αλλά πως προχωρούμε σε ένα ενιαίο οργανωτικό σχήμα.
Μα γιατί όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα σκέψης, που είναι όλα τους ζυμωμένα και γειωμένα μέσα στην κοινωνία και μέσα στην ιστορία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, πρέπει ξαφνικά να εκπέσουν από έκφραση συλλογικοτήτων σε “προσωπικές απόψεις” του “χ” ή “ψ” συντρόφου; Γιατί να μην μπορούν να εκφραστούν συλλογικά και δημοκρατικά ως ενιαία ιδεολογικά ρεύματα ή πολιτικές πλατφόρμες και να διεκδικήσουν τη διακριτότητά τους μέσα στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόν τον δρόμο της δημοκρατίας άνοιξε κι εξασφάλισε για όλους από σήμερα και μπρος η Αριστερή Πλατφόρμα.
3ον: Σε ένα τεράστιο σώμα συνέδρων (περίπου 3.200) κατατέθηκαν μια σειρά τροπολογιών στο κείμενο της διακήρυξης. Δύο από αυτές τουλάχιστον ήταν το αποτέλεσμα επεξεργασίας του Αριστερού Ρεύματος και της Αριστερής Ανασύνθεσης του ΣΥΝ. Τάσεων που για δεκαετίες λειτούργησαν δημοκρατικά και πολλές φορές ως εγγυητές ενότητας στον συνασπισμό. Αυτές οι τροπολογίες αφορούσαν κεντρικά σημεία όπως η κυβέρνηση της Αριστεράς, η τακτική και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Αυτές οι τροπολογίες ήταν απλά απόψεις ενός ή δύο στελεχών, κάποιας φωτισμένης ηγεσίας, το πόνημα μερικών διανοούμενων ή επαγγελματιών της πολιτικής; Όχι σύντροφοι, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Ήταν το αποτέλεσμα της ζωντανής σύνδεσης με την ιστορία του μαρξισμού-λενινισμού ως αναλυτικού εργαλείου στην υπηρεσία της υπόθεσης της εργατικής τάξης. Προέκυψαν από την ερμηνεία της θεωρητικής και πολιτικής εμπειρίας του κομμουνιστικού κινήματος, από τα διδάγματα των εργατικών αγώνων από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη. Αυτή η παράδοση με πυρήνα της τη σκέψη του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν, είχε πάντοτε μια αρχή: την ξεκάθαρη, περήφανη, αταλάντευτη τοποθέτησή της. Πέρα από λογικές εκλογικών μηχανισμών, πέρα από σταυροδοσίες, πέρα από πρόσωπα, πέρα και πάνω από μηχανισμούς. Αυτή η παράδοση οδήγησε στην ξεκάθαρη, ανοιχτή, κρυστάλλινη και πάνω απ’ όλα ξεκάθαρα πολιτική διατύπωση της Αριστερής Πλατφόρμας και θεμελίωσε και στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα όλων να εκθέτουν πρώτα απ’ όλα πολιτικά το ποιοι είναι, την κοσμοθεωρία τους και το σύνολο της πολιτικής τους τοποθέτησης. Αυτόν τον δρόμο της δημοκρατίας άνοιξε κι εξασφάλισε για όλους από σήμερα και μπρος η Αριστερή Πλατφόρμα.
4ον: Η πρόταση του Αριστερού Ρεύματος και των δυνάμεων που εντάχθηκαν ή στήριξαν την Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, πλειοψηφία της οργάνωσης Κόκκινο, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς) να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο με δύο διακριτές εκλογικές λίστες και με τη δυνατότητα σταυροδοσίας και στις δύο, πρόταση που με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε το σώμα της συνδιάσκεψης αντί της πρότασης των δυο ξεχωριστών ψηφοδελτίων, ήταν πρόταση ενότητας και ταυτόχρονα πρόταση υπεράσπισης της διαφορετικής πολιτικής άποψης. Ήταν πρόταση που εξασφάλισε σε όλους, ακόμα και στις συλλογικότητες που εντάχθηκαν στη λίστα του “Ενιαίου Ψηφοδελτίου” το δικαίωμα αύριο να διαφοροποιηθούν πολιτικά και να καταθέσουν προς ψήφιση σε ένα μελλοντικό βουλευόμενο σώμα τη δική τους άποψη. Αυτόν τον δρόμο της δημοκρατίας άνοιξε κι εξασφάλισε για όλους από σήμερα και μπρος η Αριστερή Πλατφόρμα.
5ον: Μπορεί κάποιοι σύντροφοι να θεωρούν πως η επιλογή μας ήταν απόφαση στελεχών που πάρθηκε πίσω από κλειστές πόρτες κομματικών γραφείων. Απόφαση που πάρθηκε “με το κομπιουτεράκι” εν μέσω υπολογισμών κάποιον ποσοστών για την εκπροσώπηση στην ΚΕ. Απόφαση που πάρθηκε με κριτήριο μηχανισμούς, όργανα και συσχετισμούς εν αγνοία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι σύντροφοι. Η απόφαση για την έκθεση στο σώμα των αντιπροσώπων όλων μας, ως υποψηφίων της “Αριστερής Πλατφόρμας” ήταν απόφαση συλλογική. Απόφαση της πλειοψηφίας των μελών και των στελεχών που συμπαρατάχτηκαν σε αυτή. Προϊόν ανοιχτών διαδικασιών και διαλόγου. Προϊόν πολιτικής ζύμωσης και σοβαρής και υπεύθυνης επιχειρηματολογίας. Με βαθιά συντροφικότητα. Με υποδειγματικές διαδικασίες ισότητας ανάμεσα στην πολιτική άποψη του εκλεγμένου βουλευτή, του στελέχους και του απλού μέλους-αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν τον δρόμο της δημοκρατίας άνοιξε κι εξασφάλισε για όλους από σήμερα και μπρος η Αριστερή Πλατφόρμα.
Σήμερα, λίγες μέρες πριν την συνέλευση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανήκω, ξέρω καλά πως δεν μπορώ να μη μιλήσω στους συντρόφους μου που με εμπιστεύτηκαν για όλα τα παραπάνω. Και είμαι υπερήφανος, γιατί με τη μικρή μου, ελάχιστη συνεισφορά, όχι μόνο συνδιαμόρφωσα με την παρουσία και την ψήφο μου την απόφαση της ιστορικής αυτής πολιτικής διαδικασίας, της συνδιάσκεψης του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έλαβα μέρος στην κορυφαία στιγμή της εσωκομματικής δημοκρατίας. Την παρουσίαση της Αριστερής Πλατφόρμας.

* Ο Γιάννης Τζιάλλας είναι μέλος της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού
Διαβάστε περισσότερα »

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ στο υπ. Παιδείας στις 12.30 μ. για τα κενά στα σχολεία



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία. και καλεί σήμερα στις 12.30 μ.μ. σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας, μαζί με 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:




Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του  Υπουργείου Παιδείας που αφήνει, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς τα σχολεία.


Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως υπάρχουν πάνω από 2000 κενά στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν από μια πρώτη έρευνα σε 25 ΔΔΕ, υπάρχουν 934 καταγεγραμμένα κενά εκπαιδευτικών (στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από ΕΛΜΕ και αιρετούς).


Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και την τακτική των Προϊσταμένων ΔΔΕ να δίνουν εντολές συγχωνεύσεων τμημάτων στο τέλος του Νοέμβρη  προκειμένου να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί για να διατεθούν σε κενά που υπάρχουν.


    Αυτό σημαίνει πως αν συγχωνευτούν τμήματα την περίοδο αυτή οι μαθητές θα απαιτηθεί να αλλάξουν καθηγητές, συμμαθητές, αίθουσα και να δημιουργήσουν από την αρχή την παιδαγωγική – εκπαιδευτική τους ομάδα με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.


    Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας που αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής των περικοπών στους μαθητές, δίνει οδηγίες συγχώνευσης τμημάτων αυτή την περίοδο.


    Καταγγέλλουμε επίσης τις εντολές διευθυντών ΔΔΕ για υποχρεωτικές υπερωρίες ή ακόμα και τις εντολές για μείωση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, προκειμένου να «καλυφθούν» τα κενά.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας που έχει φτάσει στο σημείο να μην διδάσκονται ακόμα και μαθήματα κατεύθυνσης των πανελλαδικών εξετάσεων σε Γενικά Λύκεια ή μαθήματα ειδικότητας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ σε μαθητές που πρόκειται να λάβουν πτυχίο τον ερχόμενο Ιούνη!


Απαιτούμε το διορισμό εκπαιδευτικών για να καλυφθούν αμέσως όλα τα κενά και όχι να συγχωνεύονται τμήματα που λειτουργούσαν στα σχολεία ήδη για 3 μήνες.
    Οργανώνουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-12 στις 12.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν.
    Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές να οργανώσουν διαμαρτυρίες στις ΔΔΕ και στις Περιφ. Δ/νσεις.


Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαμαρτυρίες κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενάντια στις μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού





Η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της και πλήρη στήριξη στον μεγαλειώδη αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, του Έβρου και της Ροδόπης ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού.




Αποδοκιμάζουμε έντονα τις πρακτικές παραπλάνησης, εκμαυλισμού συνειδήσεων, καταστολής και εκφοβισμού που επιχειρούν οι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ένταση των εξορύξεων σε παγκόσμιο επίπεδο,  συνοδεύεται από εκτεταμένες οικολογικές  και κοινωνικές καταστροφές και υπαγορεύεται και κυριαρχείται από πολυεθνικές. Στην μνημονιακή Ελλάδα, οι εξορύξεις χρυσού διαφημίζονται ως σανίδα σωτηρίας, ενώ στην πραγματικότητα είτε παραδίδονται δωρεάν είτε αποτελούν πεδίο νέας αφαίμαξης δημόσιου χρήματος για αμφίβολα σχέδια.

Υποστηρίζουμε ότι προτεραιότητες για τη διαχείριση του ορυκτού πλούτου είναι: α. ακύρωση των επενδύσεων εξόρυξης χρυσού ως κοινωνικά άχρηστου και περιβαλλοντικά επιζήμιου β. η  α­κύ­ρω­ση δια­τά­ξεων του με­ταλ­λευ­τι­κού κώ­δι­κα, του χω­ρο­τα­ξι­κού των ε­ξο­ρύ­ξεων, των fast track και Ε­Ο­Ζ, ώ­στε να μη δί­νο­νται στους εγ­χώ­ριους/πο­λυε­θνι­κούς ε­πι­χει­ρη­μα­τίες σκαν­δα­λώ­δη και α­ντι­συ­νταγ­μα­τι­κά προ­νό­μια και ε­ξου­σία και γ. η α­ξιό­πι­στη δη­μό­σια έ­ρευ­να και κα­τα­γρα­φή των α­πο­θε­μά­των στην Ελλά­δα.  

Α­ντι­με­τω­πί­ζουμε τις ε­ξο­ρυ­κτι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες ως α­να­πό­σπα­στο μέ­ρος των το­πι­κών, πε­ρι­φε­ρεια­κών και ε­θνι­κού ε­πι­πέ­δου  σχε­δια­σμών με κοινωνική συμμετοχή,  που να συνυπολογίζουν το πραγματικό κόστος που καλείται να πληρώσει η κοινωνία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και για τις επιπτώσεις στις άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. 

Υποστηρίζουμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα από ένα πλατύ κοι­νω­νι­κό διάλογο για τη συ­νε­τή και κοι­νω­φε­λή α­ξιο­ποίη­ση των πό­ρων (ή μη), ε­πι­ση­μαί­νο­ντας ό­τι α. αφορούν μη αντιστρεπτές επεμβάσεις β. αφορούν και στους όρους αναπαραγωγής των επερχόμενων γενιών και γ. εί­ναι κρί­σι­μες για τη μελ­λο­ντι­κή κα­τά­στα­ση της χώ­ρας συνεπώς δεν μπορούν να ληφθούν υπό το εκβιαστικό καθεστώς του φόβου.

Θέλουμε τα δάση τη γη και το νερό και όχι έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό
Ο άνθρωπος και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη.


Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 30/11-2/12/2012
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΛΗΞΕ ΣΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

alt
ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ» ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 25,71% ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στη Συνδιάσκεψη εκφράστηκε ευρύτατα από τους αντιπροσώπους της η θέληση να συνεχίσει και να εμβαθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνσή του και να αποφύγει τις κακοτοπιές της αναδίπλωσης και ενδεχόμενης διολίσθησης στην κατεύθυνση των προδιαγραφών του συστήματος. Αυτή η θέληση για μία ριζοσπαστική αριστερή πορεία αναδείχθηκε από τις ομιλίες των αντιπροσώπων της Συνδιάσκεψης, όπου κοινός παρονομαστής ήταν η ανάγκη ενότητας, συνέχειας και ανατρεπτικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό αυτής της λογικής ήταν και το ποσοστό το οποίο κατέγραψε η λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας, που έφτασε στο 25,71%. Να σημειωθεί ότι στη Συνδιάσκεψη διαμορφώθηκε ξεχωριστή, διακριτή λίστα με την επωνυμία «Αριστερή Πλατφόρμα», όχι ως διχαστική παρέμβαση αλλά ως πρωτοβουλία που ενώνει και ριζοσπαστικοποιεί.
H "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ"
Πιο συγκεκριμένα, η «Αριστερή Πλατφόρμα», στην οποία συμμετείχαν το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερα , η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ) και πλειοψηφικά το «Κόκκινο», ενώ στηρίχθηκε και από την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), ανέδειξε στην Συνδιάσκεψη την ανάγκη για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς, που θα στηρίζεται στην κοινή δράση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Ανάδειξε, επίσης, ως προτεραιότητα μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής λύσης σοσιαλιστικού ορίζοντα τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, τη διαγραφή, ακόμα και μονομερή, του χρέους και την απόρριψη της τρομοκρατίας και της εκβιαστικής καταστροφολογίας σε σχέση με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. Στο επίκεντρο της «Αριστερής Πλατφόρμας», όπως τόνιζαν κύκλοι της, βρίσκεται η προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός πλατιού ταξικού και ενωτικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, του μόνου που μπορεί να καταστεί μοχλός αντεπίθεσης και νέων ανατρεπτικών προοδευτικών εξελίξεων.
ΤΟ "ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ"
Στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως διακριτή λίστα, με την επωνυμία "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο", εκφράστηκαν από κοινού όλες οι άλλες δυνάμεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τις δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ως την ΚΟΕ, την ΑΝΑΣΑ( ΑΚΟΑ, Ροζα κλπ), το ΔΗΚΚΙ και φυσικά τις πλειοψηφούσες τάσεις του ΣΥΝριστερή Ενότητα και Πλατφόρμα 2010-Μπαλάφας, Παπαδημούλης, Δούρου...). Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα αυτή συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν δέχθηκε την επιλογή του μέσα από τους λεγόμενους (κακώς) "αριστίνδην". Τελικά αυτή η λίστα του "Ενιαίου Ψηφοδελτίου" συγκέντρωσε το 74,29% των αντιπροσώπων. 

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ"
Στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας" τόνιζαν στην Iskra ότι θεωρούν σημαντική επιτυχία το ποσοστό του 25,71% των αντιπροσώπων,το οποίο συγκέντρωσε στην κάλπη, πολύ περισσότερο που αυτό επετεύχθη μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα επιθέσεων εκ μέρους πολλών της πλειοψηφίας σε βάρος της "Αριστερής Πλατφόρμας" για δήθεν "διχαστική" και δήθεν "διασπαστική" πολιτική.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν, επίσης, ότι οι περισσότεροι απ'αυτούς που κατηγορούσαν την "Αριστερή πλατφόρμα" για δήθεν "διχαστική" τακτική, ήταν εκείνοι που πρότειναν πως, εφ'όσον υπάρχουν διακριτές λίστες, να καταγραφούν ως εντελώς χωριστά ψηφοδέλτια και χωρίς δυνατότητα στους αντιπροσώπους να βάζουν σταυρούς, πέραν της λίστας που επιλέγουν και σε υποψήφιους/ες της άλλης λίστας.

ΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΠΗΔΗΣΗ ΣΤΑΥΡΩΝ
Τελικά, με συντριπτική πλειοψηφία οι αντιπρόσωποι υπερψήφισαν την πρόταση της "Αριστερής πλατφόρμας", ώστε οι διακριτές λίστες να συνυπάρχουν σε ένα κοινό πλαίσιο ψηφοδελτίου, με δυνατότητα των αντιπροσώπων να επιλέγουν με σταυρό τη λίστα που προτιμούν (ώστε με απλή αναλογική να ορίζεται ο αριθμός των μελών που εκλέγει στο κεντρικό όργανο κάθε λίστα) και ταυτόχρονα να μπορούν να βάζουν κάποιο περιορισμένο αριθμό σταυρών και σε υποψηφίους/ες της άλλης λίστας (επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες δια των σταυρών σε υποψηφίους/ες).
Τα στελέχη αυτά της "Αριστερής πλατφόρμας" τόνιζαν, ταυτόχρονα, ότι η επιλογή της λίστας, με βάση διακριτές θέσεις και απόψεις, όχι μόνο δεν συνιστά "διχασμό" αλλά συνιστά καταστατικά κατοχυρωμένο και κατακτημένο δημοκρατικό διακαίωμα του χώρου, το οποίο ενισχύει, αντί να αποδυναμώνει, την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, ενώ αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό ενός αυθεντικά ζωντανού και ανατρεπτικού κόμματος, το οποίο δεν μπορεί να επιτύχει τους μεγάλους και αναγεννητικούς στόχους του, παρά μέσα από τις πιο πλατιές, δημοκρατικές και συμμετοχικές λειτουργίες, που για να έχουν πρακτικό αντίκρυσμα οφείλουν να σέβονται απολύτως τα δικαιώματα των διαφορετικών απόψεων και των μειοψηφιών.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ "ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"
Τέλος, άλλοι κύκλοι του "Αριστερού Ρεύματος" του ΣΥΝ αλλά και της "Αριστερής πλατφόρμας", τόνιζαν ότι κατά κανέναν τρόπο δεν αποδέχονται το ρόλο που τους αποδίδει μια μερίδα του αστικού τύπου, η οποία καταγράφει την "Αριστερή πλατφόρμα" ως "εσωκομματική αντιπολίτευση".
Ένας τέτοιος όρος , τόνιζαν με τίποτα δεν αποδίδει τον αγωνιστικό, υπεύθυνο, ενωτικό και εποικοδομητικό ρόλο τόσο του Αριστερού Ρεύματος όσο και της "Αριστερής πλατφόρμας", τα οποία επιδιώκουν την ενότητα και την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνολικά και ειδικότερα σε κρίσιμα θέματα.
Η "Αριστερή πλατφόρμα" και το "Αριστερό Ρεύμα" τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι στο μόνο που θέλουν να συμβάλλουν , στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέσα στην κοινωνία, είναι στη συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να αναδειχθεί σε ακόμα πιο δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ακόμα πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση, η οποία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ
Όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψήφισαν συνολικά 2.897 αντιπρόσωποι από το σύνολο των 3.308 που ήταν εγγεγραμμένοι (ποσοστό 87,58%).
Με βάση τα αποτελέσματα η Αριστερή Πλατφόρμα έλαβε 695 ψήφους και ποσοστό 25,71% και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο 2008 ψήφους και ποσοστό 74,29% .Οι υποψήφιοι/ες της Αριστερής Πλατφόρμας καταλαμβάνουν 58 από τις συνολικά 226 εκλόγιμες θέσεις (εκ των οποίων 20 γυναίκες), ενώ τις υπόλοιπες 168 καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι/ες που συμμετείχαν στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (εκ των οποίων 59 γυναίκες) .
Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων έφτασε τα 2879,υπήρξαν 9 Άκυρα και 9 Λευκά ψηφοδέλτια.
Τέλος, οι αντιπρόσωποι που δεν έβαλαν σταυρό σε καμμία λίστα ανήλθαν σε 176 ή το 6% του συνόλου των ψηφισάντων.
Ακολουθεί ενδεικτική καταγραφή των ονομάτων των μελών του νέου συντονιστικού οργάνου, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί, αφού επί των αποτελεσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής η ποσόστωση που αφορά τους υποψηφίους από την περιφέρεια και το εξωτερικό.

Ονομα υποψηφίου
Φύλλο
Ψήφους
Ποσοστό
Εκλέγεται
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
460
15,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Α
427
14,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ
Γ
426
14,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
Γ
391
13,58
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α
359
12,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Α
351
12,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΥΡΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Γ
328
11,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
317
11,01
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ
Α
314
10,91
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
313
10,87
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
305
10,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Γ
301
10,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
287
9,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
271
9,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
261
9,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
261
9,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
260
9,03
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΕΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Α
257
8,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
Α
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΡΑΓΚΟΥ ΛΙΑ
Γ
253
8,79
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Α
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ
Γ
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
Γ
249
8,65
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Α
245
8,51
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
244
8,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΟΝΤΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
240
8,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΑΪΤΑΝΗ ΓΙΑΝΝΑ
Γ
235
8,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΕΡΓΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α
230
7,99
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γ
229
7,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΡΙΜΗΚΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
219
7,61
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Α
207
7,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΕΠΕΣ ΖΩΗΣ
Α
205
7,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΟΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
204
7,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
Α
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΨΑΡΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Α
200
6,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΙΩΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Α
196
6,81
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΙΛΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Α
191
6,63
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΗΣ
Α
182
6,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
181
6,29
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΣΙΦΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Α
177
6,15
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ
Γ
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Α
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Α
172
5,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ
Γ
172
5,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΖΟΥΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Α
167
5,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
Α
163
5,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
157
5,45
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΙΚΗ
Γ
151
5,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΕΤΣΗ ΟΛΓΑ
Γ
139
4,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Γ
139
4,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Γ
134
4,65
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΕΡΓΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
133
4,62
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Γ
129
4,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Τσίπρας Αλέξης
Α
2096
72,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Α
971
33,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Διώτη Ηρώ
Γ
833
28,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καρίτζης Ανδρέας
Α
669
23,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Α
648
22,51
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ρήγος Αλκης
Α
638
22,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πορτάλιου Ελένη
Γ
620
21,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φωτίου Θεανώ
Γ
602
20,91
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αλμπάνης Γιάννης
Α
585
20,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαρματάκης Κωνσταντίνος
Α
584
20,28
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σταθάκης Γιώργος
Α
579
20,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λάμπρου Πάνος
Α
578
20,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλκανδής Πέτρος
Α
564
19,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σακελαρίδης Γαβριήλ
Α
552
19,17
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ελληνιάδης Στέλιος
Α
542
18,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)
Α
530
18,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ξάνθος Ανδρέας
Α
527
18,3
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σβίγκου Ράνια
Γ
514
17,85
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαρρής Μανώλης
Α
501
17,4
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χρονόπουλος Ηλίας
Α
496
17,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παππάς Νίκος
Α
493
17,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λαπατσιώρας Σπύρος
Α
475
16,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μηταφίδης Τριαντάφυλλο
Α
467
16,22
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπασκόζος Γιάννης
Α
463
16,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαρσέφσκι Μάνια
Γ
456
15,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τριγάζης Πάνος
Α
455
15,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουράκης Τάσος
Α
454
15,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φίλης Νίκος
Α
449
15,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ιγγλέζη Κατερίνα
Γ
447
15,53
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοντονής Σταύρος
Α
446
15,49
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατριβάνου Βασιλική
Γ
443
15,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπακώστας Κώστας
Α
426
14,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σκουρολιάκος Πάνος
Α
417
14,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κνήτου Κατερίνα
Γ
412
14,31
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αθανίτη Ολγα
Γ
412
14,31
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Υδραίος Μιχάλης
Α
402
13,96
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αμπατζάς Κωνσταντίνος
Α
399
13,86
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βωβός Παναγιώτης
Α
398
13,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαμιακού Νεφέλη
Γ
396
13,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσίπρας Γιώργος
Α
395
13,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τεμπονέρας Διονύσης
Α
387
13,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μανταδάκης Αγγελος
Α
387
13,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ματσούκα Αναστασία
Γ
385
13,37
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπένος Αλέξης
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δράτσας Πέτρος
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραμάνης Δημήτρης
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραμάνος Χρήστος
Α
379
13,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σανταμούρης Πέτρος
Α
368
12,78
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαστρογιαννόπουλος Τάκης
Α
366
12,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπανιά Σοφία
Γ
365
12,68
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλφακάκου Ρία
Γ
365
12,68
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γασπαρινάτου Μαρία
Γ
364
12,64
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπίρμπας Δημήτρης
Α
362
12,57
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοταράς Πόθος
Α
360
12,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαπουνά Αγγελική
Γ
359
12,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αθανασιάδης Αργύρης
Α
356
12,37
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουλουμπή Νάντια
Γ
355
12,33
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αξελός Ρήγας
Α
349
12,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Συρμαλένιος Νίκος
Α
347
12,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζαχαριάδης Κώστας
Α
346
12,02
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουτσοθεοδωρής Θεόδωρος
Α
344
11,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νιάκας Σπύρος
Α
340
11,81
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαλάφας Γιώργος
Α
339
11,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λαζαρίδης Λάζαρος
Α
337
11,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πάλλης Γιώργος
Α
334
11,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πλωμαρίτης Στρατής
Α
334
11,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζαχιώτης Αλέξανδρος
Α
333
11,57
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κασιμάτη Νίνα
Γ
331
11,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυρινάς Αντώνης
Α
330
11,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαμβουρέλλη Μαρία
Γ
330
11,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βελισσαρίου Σίσσυ
Γ
329
11,43
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατερίνη Τόνια
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλυμνιός Κώστας
Α
323
11,22
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Θεοφιλάτος Μάκης
Α
319
11,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παναγιώτου Σπύρος
Α
319
11,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χονδρος Γιώργος
Α
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κιτσαντά Λίτσα
Γ
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπούρου Μαρουλία
Γ
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μούστος Εμμανουήλ
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καστρινάκης Μιχάλης
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδόπουλος Νίκος
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ρήγας Παναγιώτης
Α
311
10,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βογιατζής Κώστας
Α
311
10,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δραγασάκης Μπάμπης
Α
309
10,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Στάϊκος Χρήστος
Α
307
10,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νούλας Νικόλαος
Α
307
10,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πραμαντιώτης Χρήστος
Α
306
10,63
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπάρκας Κώστας
Α
305
10,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σταμπουλή Αφροδίτη
Γ
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδημητρίου Γιάννης
Α
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σχοινάς-Παπαδόπουλος Ιάσωνας
Α
303
10,52
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαριγαλάς Δημήτρης
Α
302
10,49
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παππάς Στέλιος
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πατρικουνάκος Πατρίκιος
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αρβανίτης Λευτέρης
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ασημακόπουλος Βασίλης
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τζαφέρης Γιώργος
Α
299
10,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Α
298
10,35
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μυλωνά Βίλυ
Γ
294
10,21
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαϊωάννου Γιώργος
Α
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατσαρού Ελενα
Γ
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγεώργος Βαγγέλης
Α
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαθιανάκης Γιώργος
Α
292
10,14
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζδούκος Θεόδωρος
Α
291
10,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαντάς Μάκης
Α
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κούκη Ελμίνα
Γ
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυρίτσης Γιώργος
Α
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Οικονόμου Μίλτος
Α
287
9,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βωβού Σίσσυ
Γ
286
9,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπανικολάου Γιώργος
Α
283
9,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Συναδινός Ιούλιος
Α
283
9,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαϊδας Ηλίας
Α
282
9,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκινοσάτης Γιώργος
Α
281
9,76
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντάτος Χάρης
Α
280
9,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιώργος Πέτρος
Α
279
9,69
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιαννίδης Χρήστος
Α
278
9,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γολέμης Χάρης
Α
278
9,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιουσούφ Αϊχάν
Α
275
9,55
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πατρικίου Ελενα
Γ
274
9,52
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπασιούκας Μάρκος
Α
271
9,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκοτσόπουλος Θεόδωρος
Α
270
9,38
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαρεμένος Γεώργιος
Α
269
9,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γεωργίου Ζωή
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαμανίδης Νίκος
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπενίσης Γιάννης
Α
266
9,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σωτηρίου     Ελένη
Γ
264
9,17
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυπριανίδου Πατρίτσια
Γ
259
9
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αναστασόπουλος Στέλιος
Α
258
8,96
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
Γ
256
8,89
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καφαντάρη Χαρά
Γ
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πέρκα Πέτη
Γ
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δασκάλα Χρυσαυγή
Γ
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντακόπουλος Σταύρος
Α
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παγκράτης Σπύρος
Α
247
8,58
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φιναλης Ερρίκος
Α
246
8,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοιλάκος Σταμάτης
Α
246
8,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λάμπρου Ιωάννης
Α
243
8,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης
Α
240
8,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπίστης Αλέξανδρος
Α
238
8,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπουλούμπαση Αβα
Γ
237
8,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαντας Χρήστος
Α
237
8,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φωτόπουλος Κωνσταντίνος
Α
236
8,2
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαραμής Παύλος
Α
236
8,2
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ψιμούλη Χρυσούλα
Γ
235
8,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Στουπής Νίκος
Α
234
8,13
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αναγνωστάκη Ισμήνη
Γ
233
8,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζωγραφάκη Ελένη
Γ
227
7,88
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσέλου Ειρήνη
Γ
223
7,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδοπούλου Ξανθή
Γ
223
7,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κούβελα Φωτεινή
Γ
222
7,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαραγκουδάκη Δήμητρα
Γ
217
7,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυλάκου Καίτη
Γ
215
7,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσίτσοβιτς Τόνια
Γ
213
7,4
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χατζησταυράκη Μαρία
Γ
207
7,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπρέστα Μαρίνα
Γ
206
7,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μήτσιου Τάνια
Γ
204
7,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κολτσίδα Δανάη
Γ
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χατζηγεωργίου Ελευθερία
Γ
195
6,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αναγνωστοπούλου Σία
Γ
193
6,7
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καμτσίδου Ιφιγένεια
Γ
190
6,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αχτσιόγλου Εφη
Γ
190
6,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λέβα Βασιλική
Γ
187
6,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουδούνη Ντία
Γ
185
6,43
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χατζησοφιά Αννα
Γ
183
6,36
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αγγελοπούλου Ελθήνα
Γ
177
6,15
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νικολάου Νάγια
Γ
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καναβού Γιάννα
Γ
174
6,04
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπάζογλου Αγγελική
Γ
170
5,9
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Στη συνέχεια παραθέτουμε τα ονόματα και τους σταυρούς όλων των υποψηφίων.
Ονομα λίστας
Ψήφοι
%
Μέλη στην ΚΠΕ
εκ των οποίων γυναίκες:
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
695
25,71
58
20
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
2008
74,29
168
59


Ονομα υποψηφίου
Φύλλο
Ψήφους
Ποσοστό
Εκλέγεται
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
460
15,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Α
427
14,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ
Γ
426
14,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
Γ
391
13,58
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α
359
12,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Α
351
12,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΥΡΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Γ
328
11,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
317
11,01
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ
Α
314
10,91
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
313
10,87
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
305
10,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Γ
301
10,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
287
9,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
271
9,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
261
9,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
261
9,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
260
9,03
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΕΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Α
257
8,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
Α
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΡΑΓΚΟΥ ΛΙΑ
Γ
253
8,79
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Α
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ
Γ
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
Γ
249
8,65
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Α
245
8,51
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
244
8,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΟΝΤΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
240
8,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΑΪΤΑΝΗ ΓΙΑΝΝΑ
Γ
235
8,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΕΡΓΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α
230
7,99
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γ
229
7,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΡΙΜΗΚΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
219
7,61
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Α
207
7,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΕΠΕΣ ΖΩΗΣ
Α
205
7,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΟΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
204
7,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
Α
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΨΑΡΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Α
200
6,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΙΩΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Α
196
6,81
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΙΛΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Α
191
6,63
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΗΣ
Α
182
6,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
181
6,29
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΣΙΦΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Α
177
6,15
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ
Γ
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Α
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Α
172
5,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ
Γ
172
5,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΖΟΥΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Α
167
5,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
Α
163
5,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Α
160
5,56

ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
158
5,49

ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
157
5,45
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Α
157
5,45

ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
156
5,42

ΔΑΒΑΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Α
151
5,24

ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΙΚΗ
Γ
151
5,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Α
148
5,14

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
144
5

ΤΑΡΠΑΓΚΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Α
142
4,93

ΦΕΤΣΗ ΟΛΓΑ
Γ
139
4,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Γ
139
4,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Α
138
4,79

ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Γ
134
4,65
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΝΤΑΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
133
4,62

ΣΕΡΓΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
133
4,62
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Α
131
4,55

ΓΕΩΡΓΕΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Α
130
4,52

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Γ
129
4,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΑΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
125
4,34

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α
123
4,27

ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΥΓΗ
Γ
123
4,27

ΧΑΣΑΠΗ ΣΑΣΑ
Γ
123
4,27

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
Α
121
4,2

ΡΑΠΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Α
120
4,17

ΜΠΟΛΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Α
118
4,1

ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Γ
114
3,96

ΚΟΥΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
113
3,92

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Α
113
3,92

ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
111
3,86

ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Α
109
3,79

ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
108
3,75

ΠΙΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
107
3,72

ΣΠΙΝΑΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
106
3,68

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
106
3,68

ΠΡΙΜΗΚΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
105
3,65

ΜΑΛΑΧΤΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Α
104
3,61

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Α
103
3,58

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
103
3,58

ΠΑΠΑΔΙΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
101
3,51

ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Γ
100
3,47

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
99
3,44

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
98
3,4

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
94
3,27

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
Α
94
3,27

ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
92
3,2

ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
89
3,09

ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
Α
87
3,02

ΜΕΔΟΥΡΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Α
85
2,95

ΓΚΙΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
Α
85
2,95

ΧΑΤΖΗΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α
83
2,88

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
78
2,71

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
77
2,67

ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
75
2,61

ΠΑΝΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
74
2,57

ΜΑΡΙΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
73
2,54

ΤΣΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Α
73
2,54

ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Α
72
2,5

ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
72
2,5

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
Γ
70
2,43

ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ ΒΑΓΓΕΛΙΑ
Γ
70
2,43

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Α
70
2,43

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
70
2,43

ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΟΥ ΟΛΓΑ
Γ
69
2,4

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Α
69
2,4

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΙΚΗ
Γ
65
2,26

ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
65
2,26

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
63
2,19

ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Α
63
2,19

ΤΖΙΝΕΒΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Α
63
2,19

ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ)
Γ
63
2,19

ΣΙΩΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
62
2,15

ΤΑΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α
62
2,15

ΣΤΑΘΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
62
2,15

ΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΡΙΣ
Α
62
2,15

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Α
61
2,12

ΔΑΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
61
2,12

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
60
2,08

ΓΡΗΓΟΡΕΑ ΝΙΝΑ
Γ
59
2,05

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
Α
59
2,05

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γ
59
2,05

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΒΕΡΑ
Γ
58
2,01

ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Α
57
1,98

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
Γ
57
1,98

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
57
1,98

ΧΑΒΕΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Α
55
1,91

ΖΩΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
55
1,91

ΑΒΑΡΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
55
1,91

ΔΙΑΛΕΤΗ ΦΡΥΝΗ
Γ
54
1,88

ΡΙΣΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
Γ
53
1,84

ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Α
53
1,84

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
52
1,81

ΜΠΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
52
1,81

ΚΥΡΙΑΖΗ ΡΟΥΛΑ
Γ
52
1,81

ΛΙΟΝΗΣ ΔΕΔΕΣ
Α
52
1,81

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
Γ
51
1,77

ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
51
1,77

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Α
50
1,74

ΤΣΙΛΙΒΙΓΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Γ
50
1,74

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Α
50
1,74

ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΣ
Α
49
1,7

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Γ
49
1,7

ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
48
1,67

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΑΚΗΣ
Α
47
1,63

ΛΟΥΠΑΤΑΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Α
47
1,63

ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Α
47
1,63

ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
47
1,63

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Α
46
1,6

ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
46
1,6

ΜΑΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Α
45
1,56

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
Γ
45
1,56

ΡΟΥΣΣΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Α
43
1,49

ΣΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
43
1,49

ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ
Α
43
1,49

ΔΟΥΡΕΚΑ ΚΑΙΤΗ
Γ
42
1,46

ΡΑΣΠΑΚΟΥ ΣΟΥΛΑ
Γ
42
1,46

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
42
1,46

ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΕΛΕΝΗ
Γ
41
1,42

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
40
1,39

ΡΟΒΟΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Α
40
1,39

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΜΕΝΙΟΣ
Α
38
1,32

ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΡΑΝΙΑ
Γ
38
1,32

ΜΠΡΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Α
37
1,29

ΜΕΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
37
1,29

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Α
36
1,25

ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α
36
1,25

ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΚΗΣ
Α
36
1,25

ΣΚΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
Α
36
1,25

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Α
35
1,22

ΚΑΣΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α
35
1,22

ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Α
34
1,18

ΚΟΥΛΙΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
Α
34
1,18

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Γ
33
1,15

ΤΣΙΝΤΣΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Α
33
1,15

ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
Α
32
1,11

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Γ
32
1,11

ΜΟΥΔΑΚΗΣ ΑΚΗΣ
Α
32
1,11

ΝΙΚΑ ΧΑΡΑ
Γ
31
1,08

ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΥ ΑΘΗΝΑ
Γ
31
1,08

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Α
31
1,08

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Α
30
1,04

ΤΖΑΒΑΛΟΣ ΖΗΚΟΣ
Α
29
1,01

ΣΟΥΝΔΙΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ
Α
27
0,94

ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
26
0,9

ΔΟΥΛΦΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α
26
0,9

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α
25
0,87

ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α
25
0,87

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Α
24
0,83

ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Α
23
0,8

ΙΣΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Α
23
0,8

ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Α
23
0,8

ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
Α
22
0,76

ΠΑΧΟΥ ΑΝΘΗ
Γ
17
0,59

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Τσίπρας Αλέξης
Α
2096
72,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Α
971
33,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Διώτη Ηρώ
Γ
833
28,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καρίτζης Ανδρέας
Α
669
23,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Α
648
22,51
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ρήγος Αλκης
Α
638
22,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πορτάλιου Ελένη
Γ
620
21,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φωτίου Θεανώ
Γ
602
20,91
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αλμπάνης Γιάννης
Α
585
20,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαρματάκης Κωνσταντίνος
Α
584
20,28
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σταθάκης Γιώργος
Α
579
20,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λάμπρου Πάνος
Α
578
20,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλκανδής Πέτρος
Α
564
19,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σακελαρίδης Γαβριήλ
Α
552
19,17
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ελληνιάδης Στέλιος
Α
542
18,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)
Α
530
18,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ξάνθος Ανδρέας
Α
527
18,3
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σβίγκου Ράνια
Γ
514
17,85
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαρρής Μανώλης
Α
501
17,4
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χρονόπουλος Ηλίας
Α
496
17,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παππάς Νίκος
Α
493
17,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λαπατσιώρας Σπύρος
Α
475
16,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μηταφίδης Τριαντάφυλλο
Α
467
16,22
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπασκόζος Γιάννης
Α
463
16,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαρσέφσκι Μάνια
Γ
456
15,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τριγάζης Πάνος
Α
455
15,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουράκης Τάσος
Α
454
15,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φίλης Νίκος
Α
449
15,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ιγγλέζη Κατερίνα
Γ
447
15,53
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοντονής Σταύρος
Α
446
15,49
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατριβάνου Βασιλική
Γ
443
15,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπακώστας Κώστας
Α
426
14,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σκουρολιάκος Πάνος
Α
417
14,48
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κνήτου Κατερίνα
Γ
412
14,31
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αθανίτη Ολγα
Γ
412
14,31
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Υδραίος Μιχάλης
Α
402
13,96
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αμπατζάς Κωνσταντίνος
Α
399
13,86
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βωβός Παναγιώτης
Α
398
13,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαμιακού Νεφέλη
Γ
396
13,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσίπρας Γιώργος
Α
395
13,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τεμπονέρας Διονύσης
Α
387
13,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μανταδάκης Αγγελος
Α
387
13,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ματσούκα Αναστασία
Γ
385
13,37
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπένος Αλέξης
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δράτσας Πέτρος
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραμάνης Δημήτρης
Α
381
13,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραμάνος Χρήστος
Α
379
13,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σανταμούρης Πέτρος
Α
368
12,78
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαστρογιαννόπουλος Τάκης
Α
366
12,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπανιά Σοφία
Γ
365
12,68
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλφακάκου Ρία
Γ
365
12,68
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γασπαρινάτου Μαρία
Γ
364
12,64
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπίρμπας Δημήτρης
Α
362
12,57
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοταράς Πόθος
Α
360
12,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαπουνά Αγγελική
Γ
359
12,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αθανασιάδης Αργύρης
Α
356
12,37
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουλουμπή Νάντια
Γ
355
12,33
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αξελός Ρήγας
Α
349
12,12
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Συρμαλένιος Νίκος
Α
347
12,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζαχαριάδης Κώστας
Α
346
12,02
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κουτσοθεοδωρής Θεόδωρος
Α
344
11,95
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νιάκας Σπύρος
Α
340
11,81
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαλάφας Γιώργος
Α
339
11,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λαζαρίδης Λάζαρος
Α
337
11,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πάλλης Γιώργος
Α
334
11,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πλωμαρίτης Στρατής
Α
334
11,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζαχιώτης Αλέξανδρος
Α
333
11,57
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κασιμάτη Νίνα
Γ
331
11,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυρινάς Αντώνης
Α
330
11,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαμβουρέλλη Μαρία
Γ
330
11,46
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βελισσαρίου Σίσσυ
Γ
329
11,43
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατερίνη Τόνια
Γ
326
11,32
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλυμνιός Κώστας
Α
323
11,22
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Θεοφιλάτος Μάκης
Α
319
11,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παναγιώτου Σπύρος
Α
319
11,08
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χονδρος Γιώργος
Α
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κιτσαντά Λίτσα
Γ
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπούρου Μαρουλία
Γ
318
11,05
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μούστος Εμμανουήλ
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καστρινάκης Μιχάλης
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδόπουλος Νίκος
Α
312
10,84
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ρήγας Παναγιώτης
Α
311
10,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βογιατζής Κώστας
Α
311
10,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δραγασάκης Μπάμπης
Α
309
10,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Στάϊκος Χρήστος
Α
307
10,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νούλας Νικόλαος
Α
307
10,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πραμαντιώτης Χρήστος
Α
306
10,63
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπάρκας Κώστας
Α
305
10,59
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σταμπουλή Αφροδίτη
Γ
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδημητρίου Γιάννης
Α
304
10,56
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σχοινάς-Παπαδόπουλος Ιάσωνας
Α
303
10,52
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαριγαλάς Δημήτρης
Α
302
10,49
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παππάς Στέλιος
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πατρικουνάκος Πατρίκιος
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αρβανίτης Λευτέρης
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ασημακόπουλος Βασίλης
Α
300
10,42
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τζαφέρης Γιώργος
Α
299
10,39
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Α
298
10,35
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μυλωνά Βίλυ
Γ
294
10,21
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαϊωάννου Γιώργος
Α
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κατσαρού Ελενα
Γ
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγεώργος Βαγγέλης
Α
293
10,18
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαθιανάκης Γιώργος
Α
292
10,14
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ζδούκος Θεόδωρος
Α
291
10,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαντάς Μάκης
Α
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κούκη Ελμίνα
Γ
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυρίτσης Γιώργος
Α
290
10,07
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Οικονόμου Μίλτος
Α
287
9,97
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βωβού Σίσσυ
Γ
286
9,93
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπανικολάου Γιώργος
Α
283
9,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Συναδινός Ιούλιος
Α
283
9,83
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαϊδας Ηλίας
Α
282
9,8
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκινοσάτης Γιώργος
Α
281
9,76
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντάτος Χάρης
Α
280
9,73
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιώργος Πέτρος
Α
279
9,69
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιαννίδης Χρήστος
Α
278
9,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γολέμης Χάρης
Α
278
9,66
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιουσούφ Αϊχάν
Α
275
9,55
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πατρικίου Ελενα
Γ
274
9,52
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπασιούκας Μάρκος
Α
271
9,41
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκοτσόπουλος Θεόδωρος
Α
270
9,38
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαρεμένος Γεώργιος
Α
269
9,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γεωργίου Ζωή
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαμανίδης Νίκος
Α
267
9,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπενίσης Γιάννης
Α
266
9,24
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σωτηρίου Ελένη
Γ
264
9,17
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κυπριανίδου Πατρίτσια
Γ
259
9
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αναστασόπουλος Στέλιος
Α
258
8,96
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
Γ
256
8,89
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καφαντάρη Χαρά
Γ
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πέρκα Πέτη
Γ
254
8,82
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δασκάλα Χρυσαυγή
Γ
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κωνσταντακόπουλος Σταύρος
Α
251
8,72
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παγκράτης Σπύρος
Α
247
8,58
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φιναλης Ερρίκος
Α
246
8,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κοιλάκος Σταμάτης
Α
246
8,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λάμπρου Ιωάννης
Α
243
8,44
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης
Α
240
8,34
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπίστης Αλέξανδρος
Α
238
8,27
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπουλούμπαση Αβα
Γ
237
8,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μαντας Χρήστος
Α
237
8,23
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φωτόπουλος Κωνσταντίνος
Α
236
8,2
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαραμής Παύλος
Α
236
8,2
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ψιμούλη Χρυσούλα
Γ
235
8,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Στουπής Νίκος
Α
234
8,13
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπίζας Θωμάς
Α
234
8,13

Αναγνωστάκη Ισμήνη
Γ
233
8,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χερουβής Γιώργος
Α
230
7,99

Γραικός Νίκος
Α
228
7,92

Ζωγραφάκη Ελένη
Γ
227
7,88
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ταυρής Νικόλαος
Α
226
7,85

Μαυροειδής Βαγγέλης
Α
225
7,82

Καρανίκας Νίκος
Α
224
7,78

Τσέλου Ειρήνη
Γ
223
7,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παπαδοπούλου Ξανθή
Γ
223
7,75
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραντιλιόν Νίκος
Α
222
7,71

Κούβελα Φωτεινή
Γ
222
7,71
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαμβακάς Κώστας
Α
222
7,71

Αυγενάκης Μανώλης
Α
221
7,68

Κακλαμάνης Νίκος
Α
221
7,68

Παυλίδης Νικόλαος
Α
221
7,68

Στασινός Στάθης
Α
221
7,68

Τοζίδης Γιώργος
Α
219
7,61

Κατωπόδης Ακης
Α
218
7,57

Θεριανός Κώστας
Α
217
7,54

Μαραγκουδάκη Δήμητρα
Γ
217
7,54
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαρίτος Τάκης
Α
217
7,54

Δημητριάδης Κώστας
Α
216
7,5

Βασιλείου Γιάννης
Α
216
7,5

Λάμπρου Βύρων
Α
215
7,47

Κυλάκου Καίτη
Γ
215
7,47
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσίτσοβιτς Τόνια
Γ
213
7,4
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπαλτάς Θοδωρής
Α
211
7,33

Θεοδωρίδης Στέργιος
Α
211
7,33

Μπούζας Θανάσης
Α
210
7,29

Αγοραστάκης Γιώργος
Α
210
7,29

Γάκης Δημήτρης
Α
209
7,26

Μορφίδης Κώστας
Α
207
7,19

Κουρεμπές Φάνης
Α
207
7,19

Χατζησταυράκη Μαρία
Γ
207
7,19
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μπρέστα Μαρίνα
Γ
206
7,16
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
Α
205
7,12

Μήτσιου Τάνια
Γ
204
7,09
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Θηβαίος Νίκος
Α
203
7,05

Γκοντινός Κωνσταντίνος
Α
202
7,02

Μιχαλόπουλος Παναγιώτης
Α
202
7,02

Βενέτης Κώστας
Α
202
7,02

Πάντζας Γεώργιος
Α
202
7,02

Σκούτας Παναγιώτης
Α
202
7,02

Τριανταφυλλίδης Σωτήρης
Α
201
6,98

Χρήστου Ευάγγελος
Α
201
6,98

Κολτσίδα Δανάη
Γ
201
6,98
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσαουσόγλου Τάσος
Α
200
6,95

Σταύρου Αχιλλέας
Α
200
6,95

Αϊβαλιώτης Νίκος
Α
198
6,88

Σίμος Χρήστος
Α
197
6,84

Κουτσάφτης Γιάννης
Α
196
6,81

Καρατσιουμπάνης Γιώργος
Α
196
6,81

Χατζηγεωργίου Ελευθερία
Γ
195
6,77
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καπράνος Ζήσης
Α
194
6,74

Αναγνωστοπούλου Σία
Γ
193
6,7
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκουτζαμάνης Κώστας
Α
192
6,67

Λαμτζίδης Μανώλης
Α
192
6,67

Καμτσίδου Ιφιγένεια
Γ
190
6,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αχτσιόγλου Εφη
Γ
190
6,6
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παναγής Χρήστος
Α
190
6,6

Ανέστος Κώστας
Α
189
6,56

Καρδαράς Γιάννης
Α
189
6,56

Μπόκορος Κώστας
Α
188
6,53

Λέβα Βασιλική
Γ
187
6,5
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δημητριάδης Δημήτρης
Α
187
6,5

Γιαννόπουλος Γιώργος
Α
186
6,46

Κουδούνη Ντία
Γ
185
6,43
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αγγελόπουλος Βένιος
Α
185
6,43

Ζαγάρας Περικλής
Α
184
6,39

Λάμπρου Κωνσταντίνος
Α
183
6,36

Χατζησοφιά Αννα
Γ
183
6,36
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δελημιχάλης Νεκτάριος
Α
182
6,32

Αγγελοπούλου Ελθήνα
Γ
177
6,15
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νικολάου Νάγια
Γ
176
6,11
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νταής Ανδρέας
Α
175
6,08

Καναβού Γιάννα
Γ
174
6,04
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Χαμπίδης Δημήτρης
Α
173
6,01

Παπαϊωάννου Δημήτρης
Α
171
5,94

Ροδάκης Πάνος
Α
171
5,94

Παπάζογλου Αγγελική
Γ
170
5,9
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σπαρτινός Κώστας
Α
169
5,87

Τσίρκας Βασίλης
Α
169
5,87

Γρηγόρης Ηλίας
Α
169
5,87

Καρανίκα Ξανθούλα
Γ
166
5,77

Παπαγιαννάκος Δημήτρης
Α
166
5,77

Κλωνιζάκης Μιλτιάδης
Α
164
5,7

Βλαστός Γιώργος
Α
163
5,66

Παναγούλης Στάθης
Α
162
5,63

Σιαμπανόπουλος Γιώργος
Α
161
5,59

Καραγκούνης Σταύρος
Α
161
5,59

Ματσούκα Χάρις
Γ
160
5,56

Σαντορινιός Νεκτάριος
Α
160
5,56

Στούμπος Δημήτρης
Α
160
5,56

Χριστοφορίδης Δημήτριος
Α
160
5,56

Χριστόπουλος Νίκος
Α
159
5,52

Κοντονάσιος Σωτήρης
Α
159
5,52

Κουγιουμτζόγλου Αγγελική
Γ
159
5,52

Τσουκαλάς Κώστας
Α
158
5,49

Νικολιδάκη Φλώρα
Γ
158
5,49

Μαυροφόρος Μανώλης
Α
156
5,42

Ξυνογαλάς Κώστας
Α
155
5,38

Ταφλανίδης Κώστας
Α
155
5,38

Μιχαλάκης Νίκος
Α
154
5,35

Μαυρουδή Αννα
Γ
151
5,24

Κωνσταντινίδης Βασίλης
Α
151
5,24

Γκασούκα Μαρία
Γ
151
5,24

Ελευθεριάδης Αντώνης
Α
149
5,18

Καραχάλιος Κωνσταντίνος
Α
149
5,18

Παυλάκος Αντώνης
Α
149
5,18

Πάτκου Ευη
Γ
149
5,18

Μπιλίνης Μπάμπης
Α
148
5,14

Μπουγελέκας Γιώργος
Α
147
5,11

Κλαδευτήρας Χρήστος
Α
146
5,07

Γκόβας Γιάννης
Α
146
5,07

Αποστολίδου Νατάσσα
Γ
145
5,04

Νταλέ Ζαχαρούλα
Γ
145
5,04

Καματερός Ηλίας
Α
143
4,97

Κερσανίδης Στράτος
Α
142
4,93

Κρασοπούλου Αλέκα
Γ
142
4,93

Ταστανής Αναστάσιος
Α
141
4,9

Μητρόπουλος Δημήτρης
Α
140
4,86

Πασχαλίδης Ονούφριος (Νάκης)
Α
135
4,69

Μηλιώνη Δέσποινα
Γ
132
4,58

Κουτσούκου Μαρία
Γ
131
4,55

Καραγαϊτάνη Γιάννα
Γ
131
4,55

Μπασιούκας Κώστας
Α
130
4,52

Στρατηγάκου Τασία
Γ
130
4,52

Φιλιππής Απόλλων
Α
130
4,52

Σταυρόπουλος Παναγιώτης
Α
129
4,48

Σταυροπούλου Πόπη
Γ
129
4,48

Ρώσσιος Χρήστος
Α
129
4,48

Γιαννακίδης Στάθης
Α
129
4,48

Βελεγράκης Γιώργος
Α
127
4,41

Ανδριοπούλου Ελένη
Γ
127
4,41

Παπανατσίου Κατερίνα
Γ
124
4,31

Παπανδρέου Ανδρέας
Α
123
4,27

Σακελλάρης Δημήτρης
Α
121
4,2

Πλουμπίδης Γιώργος
Α
121
4,2

Σκορίνης Νίκος
Α
120
4,17

Στεργίου Ιωάννα
Γ
118
4,1

Πάνου Γιάννης
Α
118
4,1

Απολλωνάτος Μεμάγγελος
Α
117
4,06

Ζουνης Πέτρος
Α
117
4,06

Καραμεσίνη Μαρία
Γ
115
3,99

Μπάτσης Χρήστος
Α
115
3,99

Μωρακέας Σπύρος
Α
115
3,99

Μαούνης Αντώνης
Α
113
3,92

Φιλίππου Πέτρος
Α
112
3,89

Στρατάκου Μαρία
Γ
111
3,86

Λιάτος Γεράσιμος
Α
111
3,86

Κουτρουβίδης Στάθης
Α
111
3,86

Κατράνη Μαρία
Γ
111
3,86

Θεοδωράτου Κατερίνα
Γ
109
3,79

Παρλιάρος Νίκος
Α
109
3,79

Σταυροπούλου Ουρανία
Γ
109
3,79

Σκούλτζου Μαγδαληνή
Γ
108
3,75

Τριανταφυλλόπουλος Ηλίας
Α
108
3,75

Επιθυμιάδου Μάνια
Γ
108
3,75

Γιαννουλάκη Αθηνά
Γ
108
3,75

Οικονομίδης Δημήτρης
Α
106
3,68

Κουλούρης Σπύρος
Α
103
3,58

Αλεξόπουλος Απόστολος
Α
103
3,58

Πανταζής Ευστάθιος
Α
102
3,54

Παπαθεοδώρου Κατερίνα
Γ
102
3,54

Ψυκάκος Δικαίος
Α
99
3,44

Καλαντζή Ράνια
Γ
98
3,4

Μπεκριδάκη Γεωργία
Γ
96
3,33

Αυλωνίτου Ελένη
Γ
96
3,33

Πολίτου Νάνη Στέλλα
Γ
96
3,33

Βαγιωνάκη Βάλια
Γ
95
3,3

Τουλιάτος Νίκος
Α
94
3,27

Μπαξεβανάκης Δημήτρης
Α
87
3,02

Τακόπουλος Πόλυς
Α
86
2,99

Φίλιος Λάμπρος
Α
86
2,99

Καπελλας Δημήτρης
Α
85
2,95

Καλογερή Αγνή
Γ
84
2,92

Δημάκης Αθανάσιος
Α
84
2,92

Τόμπρος Τάσος
Α
84
2,92

Στάμος Αδάμ
Α
82
2,85

Παπαδόπουλος Ηλίας
Α
80
2,78

Τεντόμας Βασίλης
Α
77
2,67

Κλάδος Μιχάλης
Α
77
2,67

Τραχανατζης Στάθης
Α
76
2,64

Παπαζαχαριάς Τάσος
Α
74
2,57

Προκόβας Ιωάννης
Α
74
2,57

Σαπουνά Αναστασία
Γ
73
2,54

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος
Α
73
2,54

Χαλκιαδάκης Κωστής
Α
73
2,54

Αντωνίου Χρήστος
Α
73
2,54

Μέλλιου Καλλιόπη (Πόπη)
Γ
72
2,5

Κορδής Νεκτάριος
Α
71
2,47

Ιωακειμίδης Παναγιώτης
Α
71
2,47

Γκερλιώτη Αλίκη
Γ
70
2,43

Ουλής Πάνος
Α
70
2,43

Νοτοπούλου Κατερίνα
Γ
69
2,4

Παπαδεράκης Αντώνης
Α
69
2,4

Λυμπεράκης Πέτρος
Α
69
2,4

Τουφίδης Μπάμπης
Α
68
2,36

Πλειώνης Δημήτριος
Α
67
2,33

Διώτη Νίκη
Γ
67
2,33

Τουμανίδης Παύλος
Α
66
2,29

Φραγκούλης Διονύσης
Α
66
2,29

Κότσιας Σπύρος
Α
65
2,26

Αδαμίδης Δημήτρης
Α
64
2,22

Βαμβακά Ευγενία (Τζένη)
Γ
63
2,19

Δημητρακόπουλος Θέμης
Α
62
2,15

Κατσορίδας Δημήτρης
Α
62
2,15

Παπαγιαννοπούλου Συλλα
Γ
62
2,15

Πολιτίδης Αναστάσιος
Α
61
2,12

Ζήκας Περικλής
Α
60
2,08

Γαλιατσάτος Κώστας
Α
59
2,05

Καρυωτάκης Δαυϊδ
Α
59
2,05

Καμαρινός Δημήτρης
Α
59
2,05

Μπεμπές Παύλος
Α
59
2,05

Βαρδάλος Φίλιππος
Α
59
2,05

Βασιλείου Αντώνης
Α
59
2,05

Μυλωνά Ειρήνη
Γ
59
2,05

Χαλκιαδάκης Γιώργος
Α
58
2,01

Τόλιος Σπύρος
Α
58
2,01

Θεοδωρόπουλος Σταμάτης
Α
58
2,01

Σταύρου Πέτρος
Α
57
1,98

Πιτσιλαδής Ηρακλής
Α
56
1,95

Μαρώλια Ευαγγελία
Γ
56
1,95

Κόττας Θοδωρής
Α
56
1,95

Κρεστενίτης Γιάννης
Α
56
1,95

Κασαρτζιάν Χαΐκ
Α
55
1,91

Ασπιώτης Κωνσταντίνος
Α
55
1,91

Αργυράκου Σιμωνίδα
Α
55
1,91

Ζαβιτσάνος Σπύρος
Α
54
1,88

Νιράκης Γιάννης
Α
54
1,88

Πανταζόπουλος Γιάννης
Α
54
1,88

Χατζηθεοδώρου Γιώργος
Α
54
1,88

Καρατζιάς Νικόλαος
Α
53
1,84

Μάντζαρης Δημήτρης
Α
53
1,84

Αναστασόπουλος Γιάννης
Α
53
1,84

Κράνος Ελευθέριος
Α
52
1,81

Βούχαρας Δημήτριος
Α
52
1,81

Παλιούρας Αθανάσιος
Α
50
1,74

Παπασταμόπουλος Δημοσθένης
Α
50
1,74

Πετρούλιας Παναγιώτης (Τάκης)
Α
50
1,74

Στάθης Μανώλης
Α
50
1,74

Γκόνης Γιάννης
Α
48
1,67

Κεχαγιά Εβίτα
Γ
48
1,67

Θεοχάρης Γιώργος
Α
47
1,63

Πιαντές Παναγιώτης
Α
47
1,63

Μπέκος Λευτέρης
Α
46
1,6

Ανδριτσόπουλος Κώστας
Α
46
1,6

Βάσσιος Δημήτρης
Α
46
1,6

Νοϊδου Μαρία
Γ
45
1,56

Λυγνού Μαρίνα
Γ
44
1,53

Καλλιντέρης Γιώργος
Α
44
1,53

Καλαντίδης Δημήτρης
Α
44
1,53

Δημητρόπουλος Πέτρος
Α
43
1,49

Παπαγιαννούλη Ευαγγελία (Εύη)
Γ
43
1,49

Τσαρούχας Σταύρος
Α
42
1,46

Κασσιμάτης Αντώνης
Α
42
1,46

Κωστάκης Προκόπης
Α
41
1,42

Πομώνης Θεόδωρος
Α
41
1,42

Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος
Α
39
1,35

Κουβάτσος Σάκης
Α
39
1,35

Ανδρουλιδάκης Αντώνης
Α
38
1,32

Αποστολόπουλος Νίκος
Α
38
1,32

Αναστασιάδης Γιώργος
Α
38
1,32

Πατραμάνη Ανθή
Γ
38
1,32

Σαλταρή Εφη
Γ
38
1,32

Πιπερια Μαρία
Γ
37
1,29

Βασιλακόπουλος Θεόδωρος
Α
37
1,29

Μπίλλη Σεβαστή
Γ
36
1,25

Μαλακού Κατερίνα
Γ
36
1,25

Καστάνης Χρήστος
Α
36
1,25

Καλλέρης Δημήτρης
Α
36
1,25

Ιωακειμίδης Κώστας
Α
36
1,25

Δακόπουλος Βαγγέλης
Α
36
1,25

Ουγεϊλιδης Ηλίας
Α
36
1,25

Μουμουλίδης Θέμης
Α
35
1,22

Δεληγιαννίδου Θεοφανώ (Φανή)
Γ
34
1,18

Μπούτρης Γιώργος
Α
34
1,18

Σμυρνάκη Αγγέλα
Γ
34
1,18

Χρήστου Γεώργιος
Α
34
1,18

Φανουράκης Σήφης
Α
34
1,18

Χρυσοχόου Αδάμ
Α
34
1,18

Ζαρέντης Γιώργος
Α
33
1,15

Μάντζαρης Ηλίας
Α
33
1,15

Κωφίδης Θεόδωρος
Α
33
1,15

Κλείτσας Παναγιώτης
Α
32
1,11

Δραγώνα Ακριβή (Βίβιαν)
Γ
32
1,11

Γεωργόπουλος Δημσθένης
Α
32
1,11

Ανδρεαδέλλη Βασιλική
Γ
32
1,11

Σταύρου Μιχάλης
Α
32
1,11

Σαγώνάς Φώτης
Α
32
1,11

Σκουλας Γεώργιος
Α
31
1,08

Φραγκίσκος Αντώνης
Α
31
1,08

Μαϊτίδης Χρήστος
Α
31
1,08

Μαντέλου Αννα
Γ
30
1,04

Μπόσινας Στυλιανός
Α
30
1,04

Καρβουναρίδης Κωνσταντίνος
Α
29
1,01

Καραμπάτσος Θανάσης
Α
28
0,97

Καραδήμου Μαρία
Γ
28
0,97

Κρητικός Βαγγέλης
Α
28
0,97

Πουλάδος Γιώργος
Α
28
0,97

Ρουμανέα Μάγδα
Γ
27
0,94

Ρουμελιωτάκης Θεόδωρος
Α
27
0,94

Λευκιμμιάτης Χάρης
Α
27
0,94

Καψάλης Χρήστος
Α
27
0,94

Ζορμπά Ελένη
Γ
27
0,94

Γεννιά Γεωργία
Γ
26
0,9

Καρέλλας Δημήτρης
Α
26
0,9

Καρυάτης Θεαγένης
Α
26
0,9

Μπατζανούλης Αλέξης
Α
26
0,9

Βέργη Μελίνα
Γ
26
0,9

Ρετσινάς Κώστας
Α
26
0,9

Παπασαράντης Γαβριήλ
Α
26
0,9

Τσεκουρας Γιώργος
Α
25
0,87

Μπινετζής Δήμος
Α
25
0,87

Δαρεμάς Γιώργος
Α
25
0,87

Κογκέλλης Αθανάσιος
Α
24
0,83

Τζανετάκος Δημήτρης (Τζίμης)
Α
24
0,83

Κουτσουμπού Φανή
Γ
23
0,8

Καντάς Φώτης
Α
23
0,8

Καπρέλης Κωνσταντίνος
Α
23
0,8

Κατσαντώνη Μαρία
Γ
22
0,76

Βούλτσου Παρασκευή
Γ
21
0,73

Κυριακίδης Θεόδωρος
Α
21
0,73

Ασβεστόπουλος Χαράλαμπος
Α
21
0,73

Παπαδημητρίου Δημήτρης
Α
21
0,73

Ομηρίδου Μαρία
Γ
21
0,73

Πεφάνης Κωνσταντίνος
Α
21
0,73

Πέρρου Τόνια
Γ
21
0,73

Παπαδόπουλος Ναπολέων
Α
20
0,69

Αθανασέλης Στρατής
Α
20
0,69

Λυκερίδης Ανδρέας
Α
20
0,69

Λαμπρόπουλος Νικόλαος
Α
20
0,69

Ευστρατιάδη Ελένη
Γ
20
0,69

Κατσιβέλης Παύλος
Α
20
0,69

Ιατροπούλου Μαρία
Γ
19
0,66

Καρανάσιος Κώστας
Α
18
0,63

Κολοβός Χαράλαμπος
Α
18
0,63

Μπίνας Γεώργιος
Α
17
0,59

Μαυρώνας Σπύρος
Α
17
0,59

Μιχαλόπουλος Αργύρης
Α
17
0,59

Καράπας Μιχαήλ
Α
17
0,59

Καλαντζής Μιλτιάδης
Α
17
0,59

Φυκούρα Φωτεινή
Γ
17
0,59

Πόνη Μαριάννα Φωτεινή
Γ
16
0,56

Σαραντόπουλος Φώτης
Α
16
0,56

Δρακάκης Νίκος
Α
16
0,56

Γερομόσχος Αναστάσιος
Α
16
0,56

Μαρκοπούλου Πηνελόπη
Γ
16
0,56

Κόκκας Γιώργος
Α
16
0,56

Δημητριάδης Σάββας
Α
15
0,52

Ράπτης Θεόδωρος
Α
15
0,52

Παπαγεωργιάδης Χρήστος
Α
14
0,49

Ευαγγελίδης Βασίλης
Α
13
0,45

Καρατέλιος Ιωάννης
Α
10
0,35

Μιχαήλ Σπυρίδων
Α
10
0,35

Τσούνη Μόνικα
Γ
9
0,31

Θεοδωρακοπούλου Νατάσα (Αριστίνδην)
Γ
7
0,24

Δραγασάκς Χαράλαμπος (βλέπε 296)
Α
4
0,14

Μεϊμαράκης Ιωάννης
Α
4
0,14

Κουτράνη-Ελευθερίου Μαρία
Γ
1
0,03

Σκούτλου Μάγδα (βλέπε 622)

Διαβάστε περισσότερα »