Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑΡΧΙΑ



Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Και ξαφνικά οι μάχες της βίλας εισέβαλαν στη ζωή μας. Πάρε να ‘χεις. Να και η βίλα Αμαλία. Να και η βίλα Κάλας –αυτή μετονομάστηκε στα γρήγορα για τις ανάγκες του θεάματος. Να και μπουκάλιαπυροσβεστήρες,κοντάρια με σημαίες μαύρες και κόκκινες –να τα βλέπουν οι νοικοκυραίοικαι να τα κάνουν πάνω τους. Να και ο Δένδιας να παραδίδει στο λαό τα οχυρά της αριστερής ανομίας.
Και γιατί όλος αυτός ο ορυμαγδός, που συντάραξε ακόμα και το-μικρό φιδάκι-τον-Παντελή και συγκλόνισε ακόμα και τον αγγλοσαξονικού φλέγματος τι-έχεις-Γιάννη-τι-είχα-πάντα; Για το νόμο και την τάξηρε γαμώτο; Για να πάρει εκδίκηση το όνειρο του λαού –δώστε μας πίσω τις βίλες που δεν μας ανήκαν ποτέ; Για να μετατραπούν οι οίκοι των αναρχικών οργίων σε οίκους των δεξιών ηθών;
Σιγά τα ωά! Η δεξιά που την είδε από καιρό κόμμα της τάξης, επιχειρεί με τα υλικά από τις βίλες να κρατήσει όρθια την παράγκα της. Υπολογίζει να κερδίσει τους νοικοκυραίουςνα συναγωνιστεί τους ναζί, αλλά και να φέρει τούμπα την ατζέντα –βίλες εναντίον λίστας. Αυτό το τελευταίο είναι και πεδίο σύγκλισης με τον Βενιζέλο, αλλά και με τον Κουβέλη, όπως φαίνεται. Δώστε στο λαό την αναρχία μπας και ξεχάσει τη λισταρχία.
Τούτων δοθέντων παράλληλος στόχος είναι να στριμώξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αντιταχθεί, σου λέει, στις καταδρομές του Δένδια -έχουν και αρχές οι αριστεροί. Άρα θα τον ανασκολοπίσουμε ως συνήγορο και συγγενή των αναρχικών. Η Συγγρού μάλιστα ανακάλυψε και το συγγενή κάποιου αριστερού βουλευτή, ανάμεσα στους καταληψίες. ΌπερέδειδείξαιΟ ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ανομίας και της αναταραχής.
Όλο αυτό το νταβαντούρι θα ήταν όπως καταλαβαίνετε της πλάκας, επιπέδου Σαμαρά, άντε και Βενιζέλου, αν δεν αναλάμβανε η ολιγαρχία των ΜΜΕ την εργολαβία. Οι τηλεοπτικοί και έντυποι αυτοί τύποι, αφού ξέσκισαν θεσμούς και νόμους, αφού θησαύρισαν με την αρπαχτή, τη ρεμούλα και τη διαπλοκή, αφού κατάντησαν τη νομιμότητα πόρνη και τους πολιτικούς προστάτες της τσάτσους, τώρα βγάζουν σπυράκια για τη βίλα Αμαλία. Και διατάζουν τους μισθοφόρους τους να δώσουν τη μάχη υπέρ του νόμου και κατά της αναρχίας. Υπέρ της νομιμότητας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ε, ρε γλέντια, που θα έλεγε κι ο Καραγκιόζης.

*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου