Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δικαίωση του κινήματος η απόφαση Πρωτοδικείου για τα χαράτσια





Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.



Η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.




Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των πολιτών ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια

"Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα λόγω μη καταβολής του "χαρατσιού", της επιβάλει να αποδέχεται την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το ποσό που αφορά το εδικό τέλος, να μην το ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει και επιπλέον δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ζητήσουν αποζημίωση για οποιαδήποτε από τις παραπάνω παράνομες ενέργειές της, δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα τον τεράστιο αγώνα του κινήματος ενάντια στα χαράτσια. 

Αποτελεί δικαίωση αυτού του κινήματος και ήττα των αντιλαϊκών αντισυνταγματικών και βάρβαρων επιλογών των τροϊκανών κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των πολιτών ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια". 



Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης, προχωρά η ΔΕΗ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της. 


Η εφορία αποστέλλει ειδοποιητήρια

Αποστέλλονται σε λίγες μέρες περισσότερα από 350.000 "ραβασάκια" της ΔΕΗ στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι για το 2011.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου" οι 350.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι στις εφορίες για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους  ή να καταφύγουν σε διακανονισμό εντός 15 ημερών διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.


Κανένας μόνος του στην κρίση: Αξιοπρεπής κατοικία για όλους


Μέσα στις συνθήκες λεηλασίας της κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές, συλλογικότητες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός κινήματος προστασίας του δικαιώματος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλων όσοι πλήττονται βάναυσα από την κρίση να έχουν αξιοπρεπή κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου