Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

H ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με όλους του λαούς της Ευρώπης που παλεύουν ενάντια στη λιτότητα, υποδέχτηκε σήμερα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με πλακάτ που είχαν το σύνθημα «η λιτότητα σκοτώνει». Οι 50 περίπου ευρωβουλευτές και εργαζόμενοι της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, κρατώντας τα πλακάτ, είχαν παραταχθεί στα αριστερά και τα δεξιά του διαδρόμου, κατά την είσοδό της Άνγκελας Μέρκελ στην αίθουσα συνεδρίασης, η οποία συνοδευόταν από αρκετούς άντρες της προσωπικής της ασφάλειας καθώς και της ασφάλειας του ευρωκοινοβουλίου. Στη συνέχεια, μετά το τέλος της ομιλίας της κυρίας Μέρκελ, βουλευτές, εκ των οποίων και ο Νίκος Χουντής και ο Willy Meyer από την Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας, σήκωσαν και πάλι τα πλακάτ τους.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία της ευρωομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την εξής δήλωση:
«Προσπαθούμε να εκφράσουμε εδώ σήμερα την οργή και τη διαμαρτυρία του ελληνικού και των άλλων λαών ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, την αγανάκτησή τους ενάντια στις προσβολές που δέχονται καθημερινά είτε σε επίπεδο διαβίωσης είτε σε επίπεδο εθνικής αξιοπρέπειας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις πολιτικές που δημιουργούν κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και που οδηγούν τους λαούς των χωρών μας σε εξαθλίωση και ανθρωπιστική κρίση.
Η ευρωπαϊκή Αριστερά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει και ενισχύει τους κοινωνικούς αγώνες με αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των χωρών. Με τη συνέχεια και την ενδυνάμωση των αγώνων θα μπορέσουν οι λαοί να σταματήσουν τις πολιτικές λιτότητας και να αντιστρέψουν την κατάσταση. Η κυρία Μέρκελ και οι πολιτικές της θα γίνουν ένα παρελθόν που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου