Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ!


Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Ο Καραμανλής δήλωνε έτοιμος να κυβερνήσει για να επανιδρύσει την Ελλάδα –και το μόνο που κατάφερε να επανιδρύσει ήταν η μάσα και πιοτί κι ένα υπνάκι για τον εαυτό του. Τη χώρα που εμπιστεύτηκε την τύχη της στην ετοιμότητά του τη ρήμαξε. Ο Παπανδρέου δήλωνε επίσης έτοιμος να κυβερνήσει και να τα αλλάξει όλα με τα λεφτά που υπήρχαν. Και το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει ο ίδιος επάγγελμα και να γίνει διεθνές φρικιό της κρίσης: Περάστε κόσμε να ακούσετε τον μαλάκα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Και τέλος ο πιο φρέσκος, ο Σαμαράς, δήλωνε πανέτοιμος να κυβερνήσει και να μας σώσει από τις περικοπές με τα ισοδύναμά του –και τα είδαμε τα χαΐρια μας.
Κάπως έτσι δηλαδή πάει το πράγμα. Όλοι δηλώνουν έτοιμοι. Για να αποδειχτούν στη συνέχεια όχι απλώς ανέτοιμοι, αλλά και ξευτίλες, ανεπίδεκτοι, ανεπαρκείς, εθελόδουλοι, φαρισαίοι, ταλιμπάν των αγορών. Έτοιμοι μόνο για ένα πράγμα: Να θυσιάσουν τους πολίτες που τους πίστεψαν. Για να καταντήσει τελικώς στα μάτια του ψυλλιασμένου πολίτη η διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμοι επιβεβαίωση ότι είναι ψεύτες. Και να απαντήσει ο Λαφαζάνης σε σχετική ερώτηση στον Αντένα: Αν αυτοί δήλωναν έτοιμοι και έκαναν όσα έκαναν, τότε όχι, εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Εμείς είμαστε απλώς σοβαροί. Πασχίζουμε να είμαστε ρεαλιστές, κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, είμαστε σε καλό σημείο. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν.
Αυτό είναι το νόημα όσων είπε και όποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει ολόκληρες τις δηλώσεις του. Αλλά οι χαλκείς της ενημέρωσης απέσπασαν τη φράση δεν είμαστε έτοιμοι και τον έκαναν του αλατιού και το δράστη. Ομολογεί ο Λαφαζάνης, ρουκέτα Λαφαζάνη και δώστου κλώτσο να γυρίσει. Και άρχισαν τα ευφάνταστα όσων βγάζουν το ψωμί τους με το χημικό πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι που διέγνωσαν ότι η ρουκέτα σημάδευε τον Τσίπρα. Με αποτέλεσμα όλο και κάτι να μείνει, ως γκρίνια τουλάχιστον, και σε ευπαθείς ομάδες εντός των τειχών: Αμάν πια κι αυτός ο Λαφαζάνης! Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε!
Όλο το νταλαβέρι φέρνει στο νου μια αρχή των κομμάτων εξουσίας: Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία αφήγηση. Λέτε να πρέπει να ισχύσει η αρχή αυτή και για την αριστερά; Για να είναι έτοιμη
 
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.

1 σχόλιο: